Jdi na obsah Jdi na menu
 


Poděkování sponzorům a darcům

Touto cestou bychom Vám rádi poděkovali za poskytnuté finanční dary v roce 2023.

Bez Vaší pomoci by mnohé nebylo.

Díky Vám se mohou naši klienti scházet v příjemném prostředí našich pracovišť, kde se jim dostane odborné pomoci od našich zaměstnanců.

Za vaši pomoc děkujeme. Velmi si ji vážíme.

  • MPSV Praha
  • Ústeckému kraji
  • Městu Bílina
  • Městu Děčín
  • Městu Dubí
  • Městu Duchcov
  • Městu Chomutov
  • Městu Jirkov
  • Městu Krupka
  • Městu Louny
  • Městu Lovosice
  • Městu Most
  • Městu Teplice
  • Městu Ústí nad Labem
  • Městu Žatec

Inovace v dárcovských SMS: nově lze zaslat 190 Kč a získat potvrzení o daru

Prostřednictvím DMS, které jsou unikátním českým řešením, dárci poslali již téměř miliardu korun neziskovým projektům. Společný projekt Fóra dárců a Asociace provozovatelů mobilních sítí teď navíc přichází hned se dvěma novinkami – vyšší částkou, kterou lze darovat, i možností získat potvrzení o daru. T-Mobile, který stejně jako ostatní operátoři poskytuje službu DMS bezplatně, letos komunikačně podpoří tradiční charitativní projekt Pomozte dětem Nadace rozvoje občanské společnosti. Jejich DMS KURE byla úplně první odeslanou dárcovskou SMS.

 

Služba dárcovských SMS byla v České republice poprvé spuštěna v roce 2004 a jejich výnos tvoří významný podíl v rámci české filantropie. 

„Jsme hrdí na to, že právě u nás vznikl tak unikátní nástroj, jako je DMS. Již 19 let patří mezi nejoblíbenější formy dárcovství, o čemž vypovídá i více než 25 milionů odeslaných dárcovských SMS. Jen za loňský rok poslali dárci neziskovým organizacím formou DMS příspěvky ve výši téměř 80 milionů korun,“ říká Simona Dřízhalová, expertka udržitelnosti v T-Mobile. 

Služba, na které se podílejí všichni tři operátoři (T-Mobile, O2, Vodafone), se letos dočkala i vylepšení, která reagují na poptávku samotných dárců. 

Nově až 190 Kč přes DMS

Hlavní novinkou je nastavení nové cenové hladiny. Dosud mohli dárci vybírat z částek 30, 60 a 90 Kč, nyní přibyla i možnost věnovat na charitativní projekty 190 Kč. Spolu s tím je možné přímo na stránce www.darcovskasms.cz/potvrzeni získat potvrzení o daru, které může sloužit jako doklad pro snížení základu daně. 

Neziskové organizace z DMS získávají 29, resp. 59, 89 a 189 Kč. Zbylá částka pokrývá technické, organizační a koordinační zajištění projektu na straně Fóra dárců a ATS Praha. Mobilní operátoři poskytují své služby související s DMS zcela bezplatně. 

„DMS je pro dárce tradičním a velmi oblíbeným způsobem, jak jednoduše přispět vybranému charitativnímu projektu. Data nám ukazují, že lidé si oblíbili nejvyšší cenovou hladinu 90 Kč 
a zaznamenali jsme poptávku po možnosti darovat ještě vyšší částku. Jsme moc rádi, že se díky všem třem operátorům podařilo tuto inovaci zrealizovat. Spolu s novinkou v podobě potvrzení o daru jde o další krok k posílení popularity tohoto darovacího nástroje
,“ dodává Klára Šplíchalová, ředitelka Fóra dárců.

T-Mobile podpoří Peříčkový týden

První dárcovská SMS putovala na Velikonoce v roce 2004 ve tvaru DMS KURE na projekt Pomozte dětem Nadace rozvoje občanské společnosti a České televize. A právě DMS jsou 
i po 19 letech využívanou a oblíbenou formou podpory tohoto charitativního projektu, kdy přes ně lidé „Kuřeti“ každoročně pošlou průměrně 7 milionů Kč.

„Nejvíce lidé přispívají právě na Velikonoce, kdy byla před 19 lety odeslána i vůbec první DMS. Až třetina z nich se pak stane pravidelnými dárci, což nás velmi těší. Přestože technologie sehrály i v dárcovství velkou roli a v současné době lze využít hned několik dalších online nástrojů, dárcovské SMS si stále zachovaly svou popularitu a jsou pro nás významným zdrojem darovaných peněz,“ doplňuje Taťána Plecháčková, ředitelka Nadace rozvoje občanské společnosti

V letošním roce proběhne od 3. do 9. dubna Peříčkový týden, jehož cílem je do sbírky zapojit širokou veřejnost a získat co nejvíce prostředků na celoroční práci s dětmi, které to potřebují. Kromě DMS ve tvaru DMS KURE 30, 60, 90, nebo 190 odeslané na 87777, lze přispět i přímo na sbírkový účet 9595959595/0600, nebo nákupem v charitativním e-shopu či u partnerů projektu.

Z loňského výtěžku sbírky byly podpořeny např. online krizové poradny organizací Centrum Locika, nebo PROSTOR PRO, které pomáhají zneužívaným a ohroženým dětem a mladistvým.

 „S Nadací rozvoje občanské společnosti spolupracujeme v oblasti digitálního vzdělávání neziskových organizací a jsme rádi, že můžeme komunikačně podpořit i sbírku Pomozte dětem, která dlouhodobě pomáhá organizacím a projektům, které jsou blízké i naší společnosti,“ říká Simona Dřízhalová, expertka udržitelnosti v T-Mobile.