Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hledám zaměstnání

Příspěvky

ÚP ČR podporuje zaměstnanost OZP i komunikační dovednosti úředníků

11. 4. 2023

Ke konci února 2023 evidoval Úřad práce ČR v řadách uchazečů o zaměstnání 37 515 osob se zdravotním postižením (OZP). Tvořily 13,3 % z celkového počtu nezaměstnaných. Zaměstnavatelé jim nabízeli prostřednictvím ÚP ČR celkem 10 822 volných pracovních míst. Nejčastěji se jednalo o pozice pro pracovníky v oblasti ochrany a ostrahy, pomocníky v domácnostech nebo třeba informačních službách a montážní dělníky.

 

Žebříček 20 ohrožených profesí do roku 2030

24. 8. 2022

Jaké povolání si vybrat.

 

 

Podzimní kolo projektu ROZHLED, který pomáhá mladým lidem

22. 8. 2022

Krásný den z Nadání a dovednosti,

navazuji na naší předchozí spolupráci. Nyní spouštíme přihlášky do podzimního kola projektu ROZHLED a ráda bych Vás poprosila o jeho sdílení mezi mladé lidi, se kterými spolupracujete, a to pomocí vašich soc. sítí, webu, či osobních kontaktů.  Věřím, že by se tak projekt mohl dostat k těm správným, kteří si naši podporu zaslouží.

Na oplátku budeme i my rádi kdykoliv propagovat vaše aktivity mezi účastníky našich projektů.

Projekt je pro všechny účastníky ZDARMA.

 

 

Proč se registrovat na úřadu práce i při obdržení odstupného?

2. 8. 2022

Při obdržení výpovědi ze zákonných důvodů, na kterých nenese zaměstnanec vinu, náleží zaměstnanci odstupné. Někteří zaměstnanci se následně neregistrují na úřadu práce, neboť očekávají nástup do nového zaměstnání za měsíc či dva. Proč se to vyplatí i v těchto případech?

 

Žádáte o dávky? Komunikujte s Úřadem práce ČR z pohodlí domova

8. 12. 2021

Pokud lidé chtějí žádat o některou z nepojistných sociálních dávek, jako je např. příspěvek či doplatek na bydlení, přídavek na dítě či rodičovský příspěvek, nemusí na Úřad práce ČR (dále jen „ÚP ČR“) osobně. Žádosti a další podklady je možné zasílat i jinou cestou a vše tak vyřešit z pohodlí domova. Ministerstvo práce a sociálních věcí opět přistoupilo ke zjednodušení administrativy, což umožňuje vyhlášený nouzový stav. Po dobu jeho trvání tak není nutný zaručený elektronický podpis. Postup dnes (29. listopadu 2021) schválila i vláda.

 

Konference INSPO představí různé přístupy k zaměstnávání osob se zdravotním postižením

10. 10. 2021

Na konferenci INSPO o technologiích pro osoby se specifickými potřebami se 17. října v Kongresovém centru Praha představí také dvě velké společnosti zaměstnávající pracovníky se zdravotním postižením. Na přístupu McDonald’s je velmi zajímavé využití virtuální reality při tréninku zaměstnanců. A u ExxonMobilu zaujme projekt, který vytváří férové pracovní podmínky pro zaměstnance s jakýmkoliv znevýhodněním.

 

"Zahradníček, s.r.o.", V Benátkách 369, 44001 Louny.

6. 9. 2021

"Zahradníček, s.r.o.", V Benátkách 369, 44001 Louny-přijme

- pomocný dělník
- zahradník
- prodavačka
 

Projekt ROZHLED

26. 8. 2021

Projekt ROZHLED

Projekt ROZHLED pomáhá s osobním a kariérním rozvojem studentům ze sociálně znevýhodněného prostředí ve věku 17 až 26 let z celého Česka. Projekt trvá 4 měsíce a pro účastníky je díky našim partnerům zdarma.

Doposud jsme uspořádali 20 kol projektu, podpořili více než 900 mladých lidí a úspěšně plníme cíl projektu, tedy šanci na lepší budoucnost a naplněný život všem bez rozdílu.

Přihlášky do nového kola spuštěny! Uzávěrka je 15. září.

 

Nadační fond pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením spouští portál pracovní tržiště

11. 5. 2021

Portál bude zajišťovat komfort pro lidi s handicapem při hledání práce a současně důrazně chránit jejich citlivá osobní data. Budoucí zaměstnavatel neuvidí na webu kompletní životopis, protože osobní data jsou šifrovaná, a teprve po souhlasu zájemce o práci jsou mu informace poskytnuty.