Jdi na obsah Jdi na menu
 


Svět neslyšících 1

Příspěvky

Filmový festival Jeden svět pamatuje na diváky se sluchovým postižením

22. 3. 2023

Filmový festival Jeden svět, který začíná v Praze ve středu 22. března 2023, se také letos snaží zpřístupnit program divákům se sluchovým postižením. Kromě toho, že všechny filmy mají české titulky, bude sedm debat po promítnutí filmu tlumočeno do českého znakového jazyka a tři debaty budou simultnánně přepisovány.

 

Phonak & AB - Kochleární implantát Naída CI Q70

30. 5. 2022

Nový kochleární implantát Naída CI Q70 je novodobým produktem společnosti Phonak a AB díky nejnovějšímu čipu platformy Quest a s ním inteligentním adaptivním funkcím založených na principu VoiceStream Technology. Kochleární implantát Naída CI Q70 je plně kompatibilní s bezdrátovými doplňky a zařízeními FM komunikace značky Phonak.

 

Titulkování pro neslyšící

30. 5. 2022

Kurz pořádá 2. června v Praze Česká komora tlumočníků znakového jazyka.

 

Základní informace v českém znakovém jazyce

25. 4. 2022

Na webu vlády ČR přibylo 11 videí o Vládním výboru pro osoby se zdravotním postižením a jeho činnosti.

 

V ČR je dostupný sluchový implantát s novou technologií

14. 3. 2022

Pacienti s převodní či kombinovanou poruchou sluchu se v Česku dočkali lepší pomůcky na zmírnění sluchového defektu. Jde o nový implantát, jež funguje na principu kostního vedení. Pro lepší slyšení využívá piezoelektrický efekt.

 

DVTV nabízí osobám s výrazným postižením sluchu přístup do databáze svých pořadů zdarma. Důvodem jsou titulky

23. 12. 2021

Populární zpravodajská internetová televize DVTV spustila před rokem a půl placený web. V rámci DVTV Extra nabízí pořady bez reklam, podcasty nebo třeba titulky k veškerému obsahu. Titulky využívá poměrně velká část diváků, která si z různých důvodů pouští videa s vypnutým zvukem. Jsou však i diváci, pro které jsou titulky velice důležité, protože by bez nich neměli možnost pořadu porozumět. Jedná se o osoby s postižeím sluchu. Těm nabízí DVTV přístup do placené sekce webu zdarma.

 

INSPO 2021

22. 12. 2021

Zajímavé informace pro klienty: Z INSPA 2021

 

e-kos -> Komunikace Osob s postižením Sluchu

22. 12. 2021

Portál e-kos.cz je místem aktuálních, přehledně podávaných a praktických informací z oblasti služeb elektronické komunikace osob se sluchovým handicapem. Jeho prostřednictvím lze telefonovat s využitím simultánního přepisu řeči volaného v reálném čase hovoru.

 

Centrum zprostředkování simultánního přepisu

22. 12. 2021

Zájemci o zajištění simultánního  přepisu mohou kontaktovat CZSP mailem na prepis@cun.cz nebo na telefonním čísle 608 719 001. Tato služba je zdarma.

 

Aplikací Seek Speak

10. 12. 2021

"Aplikací Seek Speak pomáháme neslyšícím naučit se mluvit, a odstraňujeme tak komunikační bariéry se slyšícími. Sekundární cílovou skupinou, které bychom mohli také ulevit, jsou lidé s vadou řeči. Po analýze mluvy následuje předložení rad, jak dané slovo správně vyslovovat. Zabýváme se i takovými detaily, jako je tvar pusy a síla tónu.