Jdi na obsah Jdi na menu
 


Světový rekord v dopravě vody

 Dokázali jsme to !!!!!

Zúčastnili jsme se pokusu vytvořit světový REKORD V DÁLKOVÉ DOPRAVĚ VODY, který se podařil dne 8.5.2010. 

  rekord_003.jpg

  8.května 2010
SEN SE STAL PRAVDOU!!!

Oficiální rekord v dálkové dopravě vody ze stroje do stroje je nyní 63,46 km.
Podařilo se jej zdolat na trase Dolní Loučky - vrchol Devět skal 
za necelých 7 hodin.

 

SVĚTOVÝ REKORD V DÁLKOVÉ DOPRAVĚ VODY

 7.5- 9.5.2010 se členové našeho sboru ve složení,- velitel Radim Souček, Luboš Souček, Radek Souček, Tomáš Souček, Pavel Mikyska, Roman Bičiště,Láďa Kubíček, Radek Soběslavský,- zúčastnily akce GUINNESS WORLD REKORDS, Světového rekordu v dálkové dopravě vody, který bude zapsán do Guinnessovy knihy rekordů. Byl vytvořen světový rekord vedení vody na dálku v délce 63,46 km, a převýšení více jak 500 m/n.

V pátek 7.5.2010 jsme ráno naložili vybavení, hadice, proviant atd. a v 10,30 hod byl odjezd. Na odpočívadle Pávov jsme se setkali se sbory z berounska a po krátké přestávce jsme vyrazili dál k cíli. Po příjezdu na Šiklův Mlýn, cca v 13,30, jsme postavili stany a po krátkém občerstvení, jsme vyrazili k obhlídce areálu. V 19,00 se konala porada velitelů, která se poněkud protáhla a velitel z ní byl trošku vedle. Po večeři jsme šli do horního areálu, kde byly stánky s občerstvením a suvenýry.

Sobota 8.5. - budíček v 5,00 hod. Tři dělové rány a k tomu úvodní song z filmu MASH. Koho by to nevzbudilo. I ty, kteří šli spát pozdě. Po snídani a menší ranní hygieně byl na 6,50 naplánovám odjezd našeho úseku. Po 8 hod jsme zaujali svá místa na trase a bylo nataženo vedení, které potom bylo postupně napouštěno a tlakováno. Našimi sousedy na úseku bylo SDH Dobroslavice okr.CB, a SDH Lidmaň okr. PE. Kolem 17,30 hod byla voda vytlačena na vrchol a pokus uznán platným a schopným k zapsání do Světové knihy rekordů. Nadšení účastníků neznalo mezí.

Poté byli sbaleny hadice a sklizeno stanoviště,jsme vyrazili zpět k Mlýnu. Při průjezdu vesnicemi na nás lidé mávali a zdravili. Každý věděl že se to podařilo!!! Nadšení nemělo konce a všichni se radovali s námi!!! Nejdou vyjádřit všechny emoce, elán a nadšení z úspěšného pokusu a zdolání rekordu. Po návratu jsme se opět ubytovali a po 20,00 hod jsme se začali scházet v amfiteátru k závěrečnému defilé. Každý velitel úseku, byl odměněn potleskem, při kterém všichni vstávali ze sedadel. Pro tvůrce myšlenky vytvořit rekord, Jiřího Sáblíka, byly ovace největší. Jak řekl při závěrečném projevu, splnil si svůj životní sen, který připravoval 3 roky a v co nikdo nevěřil. Jeho sen byl poznamenán rodinnou tragédií a přesto se ho nevzdal.Po jeho projevu mu několik stovek hasičů ve stoje a s potleskem poděkovalo a ve 22,00 se celý areál Šiklova mlýna rozezněl zvuky stovek hasičských sirén a záblesky majáků na jeho počest. To musel být pro každého hasiče nezapomenutelný zážitek.

V neděli 9.5. se účastníci začali balit a odjíždět k domovům. Ani déšť, který trval bezmála celý víkend, nedokázal zkalit tu radost z úspěchu. I při návratu domů, když se míjeli účastníci akce, zněli na silnicích a dálnicích zvuky sirén, kterými se zdravili ti, kteří by se jinak nepotkali a už asi nepotkají. Ti, kteří spolu jeden den něco dokázali.

Myslím, že pro všechny, kteří se této akce zúčastnili, to byl silný a nezapomenutelný zážitek a projevila se jednota, která drží hasiče pohromadě.

ČEST JIŘÍMU SÁBLÍKOVI A VŠEM HASIČŮM

 

Fakta o rekordu:

287 sborů z ČR

1 sbor ze SR

3553 hadic B

2592 hasičů (nejsou zde počítaní doprovody)

234 čerpadel

291 vysílaček

300 m3 vody na natlakování

580 m3 vody bylo přemístěno

36 m3/h průtok vody při rekordu

 

FOTO

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář