Jdi na obsah Jdi na menu
 


Historie a o souborech

 Mažoretky Bílovec

- toto seskupení, které mělo občas i pět souborů  vzniklo v roce 1992 při DDM v Bílovci. V současné době se prezentují jako TK Mažoretky Bílovec, z.s. pod vedením Drahomíry a Veroniky Gilgových.

2013tabor.jpg

Tyto soubory společně vytvářejí komponovaný program, v němž se představují širokému obecenstvu nejen v našem městě, ale i ve vzdálenějších městech a obcích, které mají o naše vystoupení zájem. V současné době nabízíme pestré vystoupení až o devíti vstupech, kdy se jedná převážně o velké a menší formace pokaždé v jiném kostýmu. Bez problému zvládáme tematické improvizace, vystoupení s vlajkami (flag), se svítícími hůlkami. 

2016-9ms.jpg

Touto cestou bychom chtěly poděkovat našemu sponzorovi firma: Palírna KOVO, s. r. o. Bílovec, díky nimž jsme tak krásné heart

a představitelům města Bílovec za jejich podporu.

 

***

Kadetky starší - Kittens, 8-12 let

reprezentační tým

Mistryně Evropy team classic 2018

2018-me-op7.jpg

Naše kouzelná "POPELKA"v podání kadetek

 

Děvčátka pochodují ve svižném tempu moderní i klasické hudby. V sezóně 2015/2016 získaly velmi prestižní oceněni v rámci šampionátu MČR v Mažoretkovém sportu asociace MAC. Mezi úspěchy počítáme účast na Mistrovství Evropy v Púchově/SR s umístěním na 5.místě a účast na Mistrovství Světa v Poreči/Chorvatsko, kde získaly na 7.místo.

2016mme.jpg

Holčičky mají velmi profesionální přístup a je to kolektiv skvělých kamarádek. Mimo jiné je zde znát dokonalá spolupráce s rodiči, kteří jsou součástí každého vystoupení a soutěže. Bez jejich velké podpory, by to nešlo.

 

Choreografie na MČR, při níž jsme se snažily najít klíč k možnému vítězství.

 

***

Juniorky - Cats, 11-14 let. 

reprezentační tým

Mistryně Evropy team classic 2019

dsc_0607.jpg

1. Vícemistryně Evropy team flag 2018 + 2019,

1. Vícemistryně Evropy mini flag 2018 + 2019

dsc_0380.jpg

 

V soutěžním ročníku 2015/2016 se tato děvčata stala II.Vícemistryně Světa v kategorii baton classic 2016, dále II.Vicemistryně České republiky a Mistryně Moravy.

m.jpg

Reprezentují nás nejen na soutěžích, ale i na různých místech v ČR a v zahraničí. Spolu se seniorkami Wildcats svým vystoupením potěšily diváky v Polsku, v Slovinsku a Itálii.

***

Seniorky Wildcats, 14-20 let.

reprezentační tým

2. Vícemistryně Světa team classic 2016, 1. Vícemistryně Evropy team classic 2018

dsc_0585.jpg

2. Vícemistryně Evropy team flag 2019

dsc_0368.jpg

 

Většina z děvčat začínala v těch nejmladších souborech. Krom soutěžních choreografii je jejich činnost směřována jako doprovodný tým Dechového orchestru Ostrava, který si je před šesti lety vybral z velkého množství jiných souborů, které jim svou spolupráci nabízely.

2013ddech.jpg

Děvčata tohoto souboru nás reprezentují nejen v ČR, ale také v zahraničí – nejčastěji Polsko, dále Maďarsko, Estonsko, Německo, Litva, Slovinsko a Itálie. Na těchto zahraničních vystoupeních získávají velmi cenná ocenění jako např. Zlotá lyra, Ocenění za nejlepší defilé a dokonce na Polském festivalu Alten Kamaraden Cenu pořadatele za nejpestřejší a nejhezčí doprovodný program Dechového orchestru.

2012de.jpg 

***

Děti - Koťátka, 5 - 7 let.

Nově vytvořený kolektiv malinkých holčiček, z nichž většina ještě v září netušila, že budou mažoretkou. Děvčátka se scházejí jednou do týdne a učí se vše od prvních pochodových taktů až po základy prvků s hůlkou.  

2015po.jpg

heart