Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chyby v natáčení

Je to anglicky ale přeložit se to dá..

 1.) [faktické chyby] Když James bojuje s Edwardem v tom baletním studiu, hodí Edwarda na zrcadlo a oba jsou v něm zřetelně vidět. Jenže upíři se v zrcadlech neodrážejí...

Poznámka: Petra S. říká: V knize Stmívání je ale řečeno, že o Upírech kolují různé fámy, jako např. že mají špičaté zuby, neodrážejí se v zrcadlech, vadí jim česnek nebo kříž...

 

2.) [logické chyby] Ve scéně v nemocnici je slyšet Bellino pípající EKG. V momentě, kdy jí Edward řekne, že by měla odjet do Jacksonville, začne Bella zmateně koktat a vzrušeně dýchat, ale srdeční frekvence pokračuje pořád ve stejném rytmu, místo aby se zrychlila.

 

3.) [posloupnost] Ve scéně, kdy Bella sedí v posteli a mluví telefonem s matkou, má na sobě šedé šortky. O pár momentů později při líbačce s Edwardem jsou to zelené kalhotky.

 

4.) [posloupnost] Bella jde na hodinu biologie, kde se poprvé potkává s Edwardem. Na lavici učitel položí dvě zkumavky. Edward posune jednu k Belle a jednu k sobě. Hodina pokračuje a najednou jsou zas zkumavky vedle sebe tak, jak je tam nechal učitel.

 



 

5.) [posloupnost] V místě, kde Rozalie u Cullenových rozbije mísu, když příjde Bella, jsou na zemi vidět zbytky rozbité mísy a salát. O střih později, kdy nad stejným místem prochází Emett, už je vše uklizeno, přičemž nikdo není zachycen jak uklízí, a to ani upíří rychlostí. O další střih později Esmé říká: "Ukliďte to."

 



 

6.) [posloupnost] Když je Bella poprvé v restauraci s otcem, číšnice se opře o stůl a židli, v následujícím záběru má obě ruce před sebou na stole přes sebe a v dalším zase půl metru od sebe.

 



 

7.) [posloupnost] Když jsou Edward a Bella v lese, má Bella nejprve červený školní batoh, ale hned za okamžik ho nemá.

Poznámka: Přehlédnut záběr, kde jej odhazuje na zem.

 

8.) [posloupnost] Když Edward s Bellou leží na louce, jejich ramena se dotýkají. O záběr dál, během nějž se hrdinové nepohli, jsou jejich ramena od sebe asi 15 cm.

 



 

9.) [viditelné vybavení/štáb] Když Bella přijede za začátku filmu do školy autem, je na autě vidět odraz jednoho z hlavních mikrofonů.

 



 

10.) [posloupnost] V baletním studiu zlomí James Belle pravou nohu. V nemocnici má ale Bella v sádře levou. Když potom před plesem schází ze schodů u Charlieho, má už v sádře pravou.

 


Poznámka: V nemocnici má Bella v "sádře" pravou nohu 

 

11.) [posloupnost] Když Charlie opravuje svoji pušku, přijde za ním Bella s tím, že by mu chtěla představit Edwarda. Její ohon je jasně vidět na rameni, ale v dalším záběru je vidět jen kousek ohonu.

 



 

12.) [posloupnost] Ve scéně, v níž se Bella probudí v nemocnici a hovoří se svou matkou, můžeme jasně vidět, že se mění poloha trubiček, které jí vedou přes obličej. V některých záběrech se dotýkají Belliných očí, zatímco v jiných se objevují o mnoho níže.

 


 

13.) [posloupnost] Při první hodině biologie, kdy je z Edwardovy strany zřejmé velké napětí, Bella ho cítí a je z toho nervozní. Celou dobu má napjatě položené ruce na zavřené knize. Když však hodina skončí a Edward vystřelí ze třídy, Bella zavře najednou otevřenou knihu.

 

14.) [posloupnost] Když jde Bella po schodech v plesových šatech, jsou šaty fialové. Na plese jsou ale zase modro-tyrkysové.

 

15.) [logické chyby] Ve filmu je řečeno, že pro Jaspera je problém být mezi lidmi, protože je nejčerstvější vegetarián a ještě si tolik na vůni lidí nezvykl. Přesto, když pak Bella leží v baletním studiu, kdy krvácí z hlavy, z ruky a především ze stehení tepny, projde kolem ní úplně bez problémů. Za to Alice, která je vegetariánkou už dlouho a má tréning, musí zavolat na pomoc Carlisleho, protože se vůní Belliny krve dostává do transu. Nemělo by to být naopak?

 

16.) [posloupnost] Všimla jsem si chyby ve scéně, kdy si Edward s Bellou povídají o tom, jak ho Carlisle proměnil. Sedí spolu pod stromy v dešti, Edward má na sobě tmavou bundu a světlé triko a Bella má na sobě džíny a tmavé boty, ale v záběru po tom, co odvypráví příběh o Esmé, má Edward světle šedé sako, tmavé tričko a Bella má hnědé kalhoty a světlé boty. A také není ani jeden z nich mokrý.

 

17.) [posloupnost] Když Edward zachrání Bellu před opilými mladíky, má Bella na rameni tašku s knihou o legendách, kterou si koupila v knihkupectví. Když se ale pak s Edwardem loučí a jde utěšit otce, kterému zemřel přítel, Bella ani tašku a ani knihu nemá ( nejspíš ji nechala u Edwarda v autě). Přesto v té knize pak doma čte.

 

18.) [posloupnost] Když Edward říká Belle, že ji ukáže rodině, můžete si všimnout, že má jiný účes. V jednom záběru si s Bellou povídá a má vlasy nastranu a vypadají, jako kdyby byly mokré. V dalším záběru má Edward pečlivě nagelované nahoru.

 

19.) [logické chyby] Jak je ve filmu řečeno - upíři nikdy nejí. Všimněte si, že když Belle přijde divné, že Edward nechodí do školy a je záběr na jídelnu, jak kouká na Cullenovi - tak oni jí. Můžete si všimnout banánu, nějakého pití a Rosalie zrovna něco ukusuje.

 

20.) [logické chyby] Na školním plese. Když Edward s Bellou vstoupí do sálu, u stolu v pozadí můžeme vidět Victorii, která je pak pozoruje oknem. Je zajímavé, že o ní Edward neví, když cítí jiné upíry a navíc na večírku mají být i ostatní Cullenovi.

 

21.) [chyby v animaci/efektech] V některých scénách Edward nemá čočky, jsou jasně vidět jeho modré oči.

 

22.) [posloupnost] Když je Bella v restauraci s otcem, má na stole sklenici s vodou. Poté, co odejde Waylon, Bella na stole žádnou sklenici nemá.

 

23.) [logické chyby] Když se Bella ptala Edwarda, jak dlouho už k ní chodí k oknu, odpověděl, že už pár měsíců. Ale Bella ve Forks nebyla ani jeden celý měsíc...

 

24.) [posloupnost] Na konci, když je Bella v nemocnici a je záběr na její oči, má ty hadičky přímo u očí a dotýkají se jejích řas. Ale když je záběr na Bellu celou, má hadičky na spánkách. A poté, co je záběr znovu na oči, má je zase přímo u očí. A poté zas na spánkách.

 

25.) [posloupnost] Když Bela vchází do třídy, kniha je otočená o 90 stupňů. Ale když si sedá do lavice je úplně v jiné poloze.

 

26.) [posloupnost] Vlasy Belly v jedné scéně vylezají z bundy, ale v další scéně je má zastrčené v bundě.

 

27.) [posloupnost] Edward má v jedné ze scén hlavu otočenou na pravou stranu s v druhé, hned po střihu, na levou stranu.

 

28.) [logické chyby] Mestečko Forks, je od Phoenixu vzdáleno 1880 kilometrů vzdušnou čarou. Jak je možné, že tam Bellu odvezla Alcie a Jasper v během jednoho odpoledne?

 

29.) [posloupnost] Chyba se odehrává se scéně, kdy Edward s Bellou jsou u autobusu na exkurzi. Chvíli poté k nim přijde Alice a ptá se, zda-li pojede s nimi, na což Edward odpoví, že jejich autobus je plný. Edward nastupuje do autobusu, poté je střih, a Edward nastupuje znovu.

 

30.) [posloupnost] Edward s Bellou jsou v lese. Když se zaměříme na Edwardovo sako, tak můžeme spatřit, že ty klopy, co má na ramenou, je jednou rozepnutá a neposedně umístěná. V dalším záběru ji má zapnutou.

 

31.) [posloupnost] Bella je v učebně biologie a jde si sednout. Můžeme zpozorovat, že učebnici pokládala na šířku, ale o chvíli později je její učebnice na výšku.

 

32.) [nic] Když Bella zjistila, že je Edward upír, byly společně v tom lese. Jakmile zpozorníte, můžete si všimnout, že kousek od Edwarda něco leží, ale v dalším záběru to tam už není.

 

33.) [viditelné vybavení/štáb] Když Bella dostane své "nové" auto a je v něm s Jacobem, je vidět jeho paruka (zřetelná čára).

 

34.) [viditelné vybavení/štáb] Když Bella s Edwardem mluví o tom, kdo opravdu je (scéna v lese), je na vrchu obrazovky vidět mikrofon.

 

35.) [logické chyby] Ve scéně, kdy Edward Belle říká, že jí chce představit rodině a pak přijede Billy s Jacobem, řídí auto Billy, ale jak může řídit, když je na vozíku? Nemůže hýbat nohama, takže by nemohl mačkat pedály.

 

36.) [posloupnost] Když Edward Belle v lese ukazuje svoji kůži na slunci, má rozepnutou celou košili. Ale když sejdou dolů za roh, aby si pokecali, je najednou zapnutý až ke krku.

Kdo se ale i přesto chce nechat okouzlit.Má samozřejmě právo.Klidně tomu nevěřte.A kdyby něco chybělo napište to do komentáře.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář