Jdi na obsah Jdi na menu

Sirná patlanice

10. 7. 2013

Sirnou patlanici používáme, abychom dodali do těla Omega 3 mastné kyseliny a lignany, které pomáhají čistit krev a působí tak proti kožním problémům. Působí protizánětlivě a protirakovinně.

 

Jenže, aby se tyto důležité látky dokázaly v těle uvolnit, je potřeba je smíchat s něčím, co obsahuje síru. Nejoblíbenější je tvaroh.

 

Recept na sirnou patlaninu:

100 g tvarohu (ideálně kozího) + 100 ml lněného oleje se pořádně rozmixuje a pak se přidá lněné semínko.

Mělo by se to užívat dlouhodobě klidně každý den, buď s ovocem nebo přidáme co máme rádi.

 

Kdo je alergický na mléko může vyzkoušet zamíchat lněný olej a lněné semínko do pasty z ořechů (para, vlašské, lískové) + posekaný pórek.

Další varianta je pasta z naklíčené čočky + pórek a do tohoto přidat lněný olej a lněné semínko.

 

 

Edit 28.7. 2013

Tak jsem v předchozím týdnu jedla každý den sirnou patlanici a to celkem velké množství. Vypila jsem za tu dobu přes litr lněného oleje a výsledek. No - zatím žádný. Spíše naopak, jelikož většinou nemůžu sehnat kozí tvaroh, dělám to z obyčejného, že kterého mi naskakují bolavé alergické pupínky na lícních kostech.

Jedna věc, co jsem zjistila je kvalita lněného oleje. Nedá se sehnat pořádný, všechny jsou hořké. Proto jsem provedla objednávku u společnosti Agro-el, kde by měl být velmi kvalitní a čerstvě vylisovaný.

 

 

Náhledy fotografií ze složky sirna patlanina

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

petra - lněný olej

7. 3. 2016 13:24

dobrý den, podle fota patlaniny ji máte špatně vymíchanou, odděluje se olej od tvarohu a to je špatně, musí to mít hladkost pudinku, jen tak to má správný účinek, takhle vám to může škodit, to je pravda

Jurgen - olej

17. 10. 2014 10:22

Ten litr oleja za den je dost odvážné. ve velkém množství ředí krev - lněný. 2 lžičky denně maximálně, polévkové.

Zdenka - Lněný olej

27. 10. 2013 13:55

Já kupuji lněný olej odtud: http://www.lnenyolej-cerstvy.cz/. Každý týden olej lisují, takže by měl být čerstvý. Zkoušela jsem objednat i od Agro-el, ale olej se mi zdál trochu nahořklý, tak jsem znovu přešla na lněný olej hnědý.

IDA - Re: Lněný olej

15. 11. 2013 18:13

Díky za tip, určitě vyzkouším. I když teď jsem musela sirnou patlanici vynechat, jelikož mi tvaroh nedělá ale vůbec dobře :-((. Nedávno jsem uveřejnila článek o sirné patlanici bez tvarohu, ale zase tu druhou variantu s česnekem a cibulí mi moc dobře nesnášejí doma...

IDA