Jdi na obsah Jdi na menu
 

Olej a granulát z ostropestřce mariánského jsou produktem společnosti Irel, která vyrábí přešdevším doplňky stravy a přírodní kosmetiky obsahující výtažky z ostropestřce mariánského. Tyto produkty obsahující energii a sílu přímo z rostlin dokáží udržet Vaše zdraví a tělo v dobré kondici. Léčivé účinky ostropestřce mariánského byly známy již v antice. Prvořadé použití ostropestřce je na všechny druhy jaterních onemocnění. Jeho semena se považují za vůbec nejlepší lék na játra. Ta jsou životně důležitým orgánem a velmi trpí špatnou stravou. To, že je ostropestřec opravdovým obrem mezi bylinkami, dokazují jeho další možnosti uplatnění. Napravuje poruchy krevního oběhu, prospívá při nízkém krevním tlaku, tonizuje cévy, má příznivý vliv na onemocnění srdečního systému, pomáhá při migrénách a závratích.

Plody ostropestřce jsou dobrým zdrojem silymarinu. Ten má řadu příznivých účinků, zejména však na správnou funkci jater. Vede ke zlepšení metabolismu jaterní buňky, stabilizuje její beněčné membrány, podporuje regeneraci jaterní tkáně a je významným antioxidantem tzn. odstraňuje nebezpečné volné radikály. 

Olej z ostropestřce mariánského

Jedná se o český, čistě přírodní 100% výtažek z tohoto bodláku. Ostropestřecový olej obsahuje kyselinu linolovou, známostropestrec_gold_1-500x500.jpgou také jako omega6 a také přírodní vitamín E, který má antioxidační účinky a zlepšuje elasticitu cév. Zlepšuje pružnost pokožky a má "protistárnoucí" účinek. Ostropestřecový olej je vhodný při výskytu onemocnění jakými jsou např. diabetes mellitus (cukrovka), psoriáza (lupénka), poruchy imunitního systému, poruchy metabolismu tuků, poruchy kardiovaskulárního systému a další. Kladně ovlivňuje jaterní metabolismus a přispívá ke zlepšení funkcí pokožky a sliznic. Ostropestřecový olej je vhodný k použití ve studené kuchyni.

Granulovaný plod z ostropestřece mariánského je čistě vykupto_balik_doplnky_stravy_7624-250x250.jpgpřírodním produktem určeným zejména pro posílení funkcí jater a žlučníku. Díky vysokému obsahu flanolignanů dokáže velmi účinně působit na urychlení regenerace jaterních buněk a chránit je před poškozením způsobeným toxickými látkami. Granulovaný plod má vysoký obsah nenasycených tuků a je přirozeným zdrojem vitaminu E, který přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem. Podporuje správné fungování metabolismu. Nízký obsah sodíku v přípravku přispívá k udržení normálního krevního tlaku. Udržuje normální hladinu cholesterolu v krvi.