Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

 

JARNÍ  ZÁVITEK S KUSKUSEM A VEGI STEAK



Suroviny: vegi steak, mražená kukuřice a hrášek, červená kápie, ghí máslo, kuskus celozrnný, rýžový papír, hlíva ústřičná, cibule, rýžový olej, uzené tofu, mrkev, pekingské zelí, mořská sůl, černý sezam, mrkev

Na rostlinném oleji osmahneme cibulku s hlívou, mořskou solí a římským kmínem. Rýžový papír namočíme na chvíli do teplé vody, položíme na podložku a na střed položíme hlívu s cibulkou, strouhanou mrkev, černý sezam, na proužky nakrájené uzené tofu, listy medvědího česneku a zavineme. Závitky jksou vhodné ke konzumaci takto nebo je vyskládáme na plech a dáme krátce zapéct do trouby. Na ghí másle orestujeme kukuřici a hrášek s kápii drobně nakrájenou a po chvilce přidáme vegi steak kukuřízek. Vše necháme krátce osmahnout. Celozrnný kuskus vaříme 2 minuty s trochou mořské soli. Na talíři servírujeme s čerstvou mrkví, pekingským zelím  a kápii. 

 

jarni-zavitek.jpg