Jdi na obsah Jdi na menu
 

 Myslíme v obrazech, mluvíme slovy

Verbální (slovní) komunikace je něco, co nás odlišuje od ostatních živých tvorů. Ten z nás, kdo se umí správně vyjadřovat má výhodu nad těmi, kdo to neumí. Pro mnoho z nás je komunikace pracovním nástrojem – v tomto případě je důležité, pokud se dokážeme vyjadřovat zřetelně, jednoznačně a srozumitelně. Na rozdíl od některých, jejichž rozvitá věta je dlouhá jak tasemnice a vy přemýšlíte, jak její začátek souvisí s koncem?
Slova mají svou obsahovou (sdělnou) stránku, pokud jsou mluvená, mají jisté zabarvení, ze kterých můžeme vnímat emoční naladění řečníka, popřípadě způsobem projevu řečník vědomě podtrhuje jejich obsah. Každé slovo má velkou váhu – můžeme jimi povzbudit, motivovat, poděkovat, pohladit, roztančit, potěšit, pochválit, uklidnit, ale také vyprovokovat, unavit, otrávit, urazit, rozbrečet, podráždit a bohužel někdy i zabít. Samozřejmě tehdy, když si druhá strana bere věci osobně. Pokud jsme si jisti sami sebou, nemůže nás nikdo rozhodit. Právě proto, že víme.
Sami se můžeme zamyslet nad tím, jak nás ovlivnil obsah komunikace v naší výchově. Věty „Tohle nikdy nezvládneš!“, „Máš na to“, „Vím, že to dokážeš“, pochvala „To je skvělé“ nebo „Z tebe nikdy nic nebude“ se často staly programovacím jazykem mnoha z nás. Zpočátku jsme je slyšeli od druhých, později je začali sami používat v komunikaci sami se sebou a nakonec i v komunikaci s druhými. A tak často vychováváme pomocí stejných vět, kterými jsme byli sami vychováni.
Pokud si tuto skutečnost uvědomujeme, můžeme vědomě měnit okolí k lepšímu – právě povzbuzením, pochvalou, motivací vyjádřením obdivu či lásky. Vědomě (nebo ještě lépe přirozeně) vypustit všechna slova, která druhým nejen že nepomohou, ale mohla by i ublížit. Ve skutečnosti platí

tak jak mluvíme k druhým, vidíme sami sebe.

 

Využijte květnové akce pro nákup ekologických prostředků SODASAN

1367587009-sodasan-bioweb.jpg

Ekologické prací, čistící a mycí prostředky a tělová hygiena s podílem bio surovin šetrná k přírodě i našemu zdraví. S produkty těchto vlastností získáte nejen výkonné pomocníky pro úklid vašeho domova, ale i přidanou hodnotu v podobě ochrany vlastního zdraví i přírody. Bez obav je můžete využít v domácnostech s alergiky i malými dětmi.
  • Bez fosfátů, enzymů a optických bělidel
    • všechny výrobky, které se mohou dostat do kontaktu s pokožkou, jsou dermatologicky testovány. SODASAN nepoužívá přísady obsahující chlor, syntetické aromatické látky nebo enzymy, které by mohly u citlivých osob vyvolat nepříjemné dráždění. SODASAN garantuje, že žádná z použitých látek nepochází z geneticky modifikovaných surovin. Při vývoji výrobků SODASAN nejsou prováděny žádné přímé ani nepřímé testy na zvířatech.
  • 100% biologická odbouratelnost
    • během několika dnů se ve vodě zcela rozloží na běžné přírodní složky. SODASAN se zcela zříká přísad chemického či petrochemického průmyslu (fosfáty, optická bělidla, syntetické konzervanty, syntetické vonné látky, barviva atd.). Energie potřebná k výrobě prostředků SODASAN je kryta převážně z obnovitelných zdrojů energie (větrné, vodní a sluneční), s nulovým podílem jaderné energie.
  • s podílem bio surovin
    • většina přísad použitých při výrobě pochází z kontrolovaného ekologického zemědělství. Jako základ produktů na mýdlové bázi (např. prací prostředky) používá SODASAN pouze certifikované rostlinné bio oleje. Dodavatelé surovin ze třetích zemí musí splňovat nejen přísná kritéria pro ekologickou produkci, ale také musí zajišťovat svým pracovníkům spravedlivou mzdu a podporu.
_______________________________________________________________________

Novinky v prodejně – vyzkoušejte Acai

Açai (čti: asají) je lahodné brazilské bobulovité ovoce temně fialové barvy. Chutí a vůní připomíná čokoládu a lesní plody - je to opravdový dar matky přírody. Ro mrste v amazonských deštných pralesích. Má bohatou specifickou chuť a vysoké nutriční hodnoty. Açai oslovuje sportovce a další bytosti, podporující zdravý životní styl.
frozen-kyblik-1000ml.jpgObsahuje nejvíce antioxidantů ze všech známých druhů ovoce, množství glykoproteinů, bílkovin, vlákniny a esenciálních omega 3, 6 a omega-9 mastných kyselin. Ovoce Açai je považováno za jednu z nejzdravějších potravin na naší planetě.
Domorodé kmeny amazonské džungle používali Açai jako energetickou podporu (povzbuzení) při lovu a podpůrný zdroj sexuální energie. Toto ovoce s vysokou energetickou hodnotou navíc posiluje imunitní systém, pomáhá bojovat s infekcemi, je podpůrným prostředkem v boji s rakovinou, ochraňuje srdce, udržuje dobrou náladu a díky tomu, jsme schopni si lépe užívat života.
Prvotřídní 100% organické plody Açai prodávané v celé Evropě mají původ Fair Trade a dovážejí se přímo z amazonského deštného pralesa. Sto gramů čistého extraktu má hodnotu až 70 000 ORAC, což je zatím nejvíce ze všech zkoumaných plodin. Na základě uvedeného, se považuje ovoce açai za nejsilnější přírodní antioxidant na světě.
V kuchyni ji využijete při výrobě kokteilů, zmrzlin, k dochucení nejrůznějších dezertů, kaší apod.
____________________________________________

Akční nabídka řeckého jogurtu

Řecký jogurt, který je vyráběný z kravského mléka a smetany má mnohem hutnější strukturu a silnější chuť než jogurty, které jsou běžně k dostání. Díky originálního způsobu přípravy obsahuje pravý řecký jogurt 10 % tuku a minimum vody, která se nechává při výrobě odkapat, proto se také v Řecku tento jogu120_small.jpgrt nazývá STRANGISTO - v doslovném překladu ždímaný.
Při přípravě některých pokrmů, lze řeckým jogurtem nahradit také smetanu. Velkou lahůdkou je kombinace řeckého jogurtu s medem, oříšky nebo horkým ovocem. Řecký jogurt je také základem kvalitního Tzatziki. Řecký jogurt TODAY z naší nabídky neobsahuje žádné konzervanty.
Do vyprodání můžete zakoupit 200g tohoto jogurtu za akční cenu a doma vyzkoušet např. salát tzaziki.
Salát tzaziki
Salátová okurka, řecký kvalitní jogurt, čerstvý kopr, česněk, mořská sůl nebo vegeta bez glutamanu sodného, tzaziki koření
Pro zvýšení výživné hodnoty tohoto salátu můžeme salát posypat konopným semínkem nebo chia semínky
 

Od 10. 5.2013 můžete využít na naší prodejně bezhotovostních plateb prostřednictvím vaší platební karty.

is.jpg