Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jemná kokosová rýže

21. 10. 2013

 

Jemná kokosová rýže

Ingredience:
200 g rýže
kůra z 1 citrónu
100-150 g krystalového cukru
1 vanilkový cukr
800 ml kokosového krému
400 ml plnotučného mléka
1 mango

Popis přípravy:

Mango oloupeme a nakrájíme na plátky. Rýži propláchneme pod studenou tekoucí vodou a dáme ji do hrnce spolu s jemně nastrouhanou citrónovou kůrou a oběma cukry. Přidáme kokosový krém a zalijeme mlékem. Za stálého míchání přivedeme k varu. Ztlumíme plameň na minimum a vaříme bez pokličky asi 40 minut, dokud nebude rýže měkká. Průběžně mícháme, aby se rýže nepřipálila. Stáhneme z ohně a necháme zchladnout. Zdobíme plátky manga.

 

Mňam