Jdi na obsah Jdi na menu
 


Masový závin se sýrem

19. 8. 2014

 

Masový závin se sýrem

INGREDIENCE

 1 balíček lístkového těsta (400 g), asi 400 g mletého masa-směs, pepř, sůl, majoránka, asi 3 stroužky česneku, olej na potření pánve, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 větší cibule, 200 g strouhaného sýru a rozšlehané vejce na potření závinů.

POSTUP

Mleté maso promícháme se solí, pepřem, majoránkou a prolisovaným česnekem, osmahneme na pánvi vytřené olejem a necháme vychladnout.

 Listové těsto rozdělíme na poloviny, z každé vyválíme tenčí placku a potřeme ji hořčicí. Na každou placku pak rozetřeme polovinu mletého masa, které posypeme polovinou krájené cibule a strouhaného sýru.

 Těsto pevně svineme, potřeme rozšlehaným vejcem, nahoře propícháme záviny vidličkou a dáme péci do hodně vyhřáté trouby. Pečeme na plechu vyloženém papírem na pečení při 200-220°C po dobu 20-25 minut dočervena. Asi po 15 minutách pečení můžeme záviny ještě jednou potřít rozšlehaným vejcem. Závin nakrájíme hodně teplý a podáváme.