Jdi na obsah Jdi na menu
 


O nás

Již je to pár let, co jsme propadli kouzlu Zlatých retrievrů a toužili jsme jednou takového mít doma, moc jsme o nich nic nevěděli, jen to, že jsou to úžasně dobrosrdeční psi s milým kukučem a zlatým kožíškem. Tak jsme se začali více zajímat o toto plemeno a usoudili jsme, že právě teď je ten správný čas si pořídit psího kámoše, který nás bude všude doprovázet 

V říjnu roku 2010 jsme si domů přivezli  MELVINA od Tří jasanů se smetanovým kožíškem a tím začal naší rodině úplně nový život. Ačkoliv jsme neplánovali výstavy, začali jsme na ně jezdit V roce 2011 jich Melvin pár absolvoval a vždy se pěkně umístil. O pracovním nasazení retrievrů jsme pranic nevěděli, ale páníček s Melvinem propadli kouzlu working testů a lovecké kynologie, Melvin byl nadšený, úžasný a moc učenlivý, na podzim složil OVVR a absolvovali jsme i rentgeny DKK a DLK kvůli uchovnění. V roce 2012 se stal oficielně chovným psem. Nadále jsme pilně trénovali lovecký výcvik, kluci stihli  2x WT „E“ s „dobrým“ hodnocením a z Melvina se stal ten správný parťák do života, na kterého bylo spolehnutí, my jsme věděli, že teď se vrhneme na lovecké zkoušky a že toho ještě kluci společně hodně dokážou. Začali jsme se zaobírat myšlenkou pořídit Melvinovi brášku, aby se náš goldenní tým rozrostl a abych si i já mohla zkusit společný trénink se psím zlatíčkem a tak jsem začali vybírat…...Bohužel nás Melvin v listopadu 2012 náhle opustil a nám se zhroutil celý svět, bylo to velmi těžké období, ale myšlenka, žít bez zlatého štěstíčka byla hrozná, takže jsme neopustili od našich plánů pořídit Melvinovi brášku.

V lednu 2013 se pro nás v CHS Brdské zlato narodil náš plánovaný MAYBE – Make Right Decisions, kterého jsme si 24.03.2013 přivezli domů. Maybísek byl moc šikovné štěňátko, bystrý a poslušný, akční a energický, ve svých 8mi měsících složil OVVR a připravuje se na vyšší lovecké zkoušky. Na výstavách se líbí jeho energická a hravá povaha. V roce 2014 složil v 18ti měs. SZVP ve II.ceně, WT „E“ s hodnocením „dobrý“, uchovnili jsme, výstavně získal CAJC a r. CAC, stále trénujeme na další zkoušky a opětovně se rozhlížíme po dalším „bráškovi“…. V roce 2015  se Maybemu podařilo získat 3 x CAC, takže se stává čekatelem Šampiona krásy, KSVP jsme si opravili na I.cenu a získali r. CACT, úspěšně zvládl i KPZ také v I. ceně.

 

24.10.2015   jsme si i s Maybískem jeli pro nového parťáka do  CHS Golden Sirius , pro ENZA , takže se nám konečně splnil sen, pořídit Maybískovi brášku.

V roce 2016 složil Enzo ve svých 8 měsících OVVR, úspěšně složil WT "E" a celý rok pilně trénoval na lovecké zkoušky. Maybemu se podařilo dokončit Šampiona krásy, získal svůj první CACT, složil ZPR a WT "L", své zkušenosti přenesl i do praxe - bažantnice Konopiště.

V roce 2017 se našim klukům hodně dařilo na zkouškovém poli. Enzo se stal čekatelem Šampiona práce, složil úspěšně PZ, SVP, LZ i VZPR, tím se se stal "U" psem!  Maybe získal zbývající CACTy pro získání titulu Český šampion práce a tak se může pyšnit i titulem DualCH CZ!  Na podzim a v zimě si kluci užívali honů na kachnách v Tachově a v bažantnici na Konopišti.

V roce 2018  získal. Enzo titul Český šampion práce, zúčastnil se MSR 2018, kam se předešlý rok nominoval,  Maybe se stal knečně  "U" psem!  Po zkouškové sezóně si kluci naplno úžívali honů! 

Rok 2019  přinesl Enzovi  titul Klubový šampion práce RK CZ, oba kluci se zúčastnili nominačního MSR 2019, kde Enzo získal dokonce 3.místo, I.cenu a r. CACT! Také úspěšně složil KSZR, kde se stal vítězem!! 

V roce 2020  posílil naši smečku Vicy, Victůrek - Very Best Brdské zlato, moc šikovný a pracovitý, bohužel nás v prosinci 2021 navždy opustil.  

V roce 2022  jsme si domů přivezli naší novou naději Nera - Devoted Nero Staroveský poklad  od kamarádky Radky, Neroušek si nese v genech mého prvního pracovního parťáka Maybíska.  

V roce 2023  na začátku února jsme se rozšířili o dalšího člena Thorečka - Zesty Boy Brdské zlato.  Je to synovec našeho Vicyho, který nás předčasně opustil.