Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ozvěny 6. kola KP 2 C (...a nahlédnutí do KP 2 B)

KP dvojka pomalu začíná finišovat a ani po šestém kole to není pro Jiskru hezký pohled na tabulku:

P Družstvo HS Z + = - B Sk V
1 ŠK Lokomotiva Brno D   6 5 0 1 15 28.5 23
2 ŠK Podlužan Prušánky B   6 3 1 2 10 25.5 15
3 ŠK Veselí nad Mor. B   5 3 1 1 10 22.0 13
4 ŠO MKS Vyškov B   5 2 1 2 7 21.0 13
5 ŠK Merta Slavkov   5 2 1 2 7 20.5 12
6 ŠK Duras BKV C   5 1 3 1 6 21.0 16
7 VSK Univerzita Brno C   5 2 0 3 6 19.0 10
8 ŠO Jiskra Strážnice   5 1 1 3 4 16.5 9
9 ŠK Hustopeče B   6 1 0 5 3 18.0 9
P Družstvo HS Z + = - B Sk V

I nadále zůstáváme na předposlední příčce a v posledních třech kolech nás čeká boj a bytí či nebytí. Pod námi jsou už jen Hustopeče, které mají zápas navíc, v nadcházejících kolech nás čekají přímé souboje s Durasem a Vyškovem B a tady se bude zřejmě lámat chleba. Těžko si totiž můžeme myslet, že budeme nějak výrazně bodovat v posledním kole ve Veselí. To je ale zatím hudba budoucnosti, nyní se pojďme poohlédnout za minulým kolem, v němž se hned třikrát zrodil výsledek 6:2!

6. kolo:

Jiskra Strážnice - Lokomotiva Brno D 2 : 6

Tušil jsem, že to bude těžké, ale nečekal jsem, že prohrajeme tak vysokým rozdílem. Hosté si dali tentokráte se sestavou dost záležet a nejen, že jich netradičně přijel na venkovní zápas plný počet, ale navíc přivezli jen tři náhradníky. Nám citelně chybělo duo Kladňák - Šuráň, jinak už to bylo víceméně v cajku. Ovšem zápas se nám vůbec nepodařil a podali jsme tragický (spíše tragikomický) výkon. Máslo na hlavě mám především já, selhaly ovšem i jindy spolehlivé opory. Prohry Vojty a Ivana jsem nečekal. Jirka na dvojce bojoval srdnatě, ovšem nestačilo to. Škoda, že Gera neměl na první šachovnici rovněž svůj den, protože jeho soupeř byl z remízy nadšený. Jediný, kdo dodržel standard krajského přeboru, byl Jirka Fanta, který přesnou hrou jako jediný dovedl své figury k vítězství. V příštím kole zajíždíme na Duras - tedy do jámy lvové. Ten prohrál zatím jen s Lokomitvou a je remízovým králem. Tímto zápasem začne naše Mission impossible o záchranu. Bude to těžké, ne však nemožné. Snad se to podaří!

VSK Univerzita Brno C - Podlužan Prušánky B 2 : 6

Domácí pouze se třemi náhradníky, hosté bez úderného tria Mlénský - Vrtal - Mayer, ovšem hned se dvěma brutálně silnými náhradníky (Hudaček, Stánec), rovněž v sestavě se skvělým Filipem Dvořáčkem. Tohle popravdě nemohlo pro Univerzitu skončit dobře. Navíc když její hráči na sedmé a osmé šachovnici nedokázali přetavit obrovskou ELOvou převahu v celé body. A to Podlužanu ještě chyběla Veronika Ganzová, kterou jsem upřímně očekával v sestavě vzhledem k faktu, že se hrálo v Brně. Prušánky si tentokrát daly záležet se svojí sestavou a zaslouženě tak braly všechny body. Univerzita se touto porážkou dostává rovněž do pásma sestupu s tím, že v posledních třech kolech má velmi těžký los.

ŠK Hustopeče B - MKS Vyškov B 2 : 6

Čekal jsem, že domácí naženou ke stolům svoji elitu a tento zápas tak pro ně bude pouhou formalitou, ovšem zmýlená neplatí! Absence tria Hrádek, Kuchynka, Urban byla příliš velkým zásahem. A to hosté nepřivezli jen čtyři hráče základní sestavy! Přesto jim nedělní měření sil sedlo mnohem lépe a překvapivě vyloupili hustopečskou baštu. Všechny čtyři výhry přitom zapsali výrazně ELOvě slabší hráči. Tento výsledek je pro mě největším překvapením šestého kola! Vyškov si díky němu tabulkově velmi polepšil, Hustopeče zůstávají poslední a v posledních dvou zápasech je čekají Veselí a Slavkov!! To nejsou příliš dobré vyhlídky. Ale v této soutěži se vlastně nedá na nic spolehnout, moudřejší tak budeme až v únoru.

Merta Slavkov u Brna - Duras BKV Královo Pole C 4 : 4

Znovu se potvrdily naše slova, že Slavkov už doma nenastoupí tak silný, jako na Jiskru. V dalším domácím zápase Mertě chybělo ze základní sestavy hned pět hráčů, přičemž jména jako Nepomucký, Kulovaná, Kunčar, Sládek či Sysel budí v uších šachových znalců velký respekt! Hosté dorazili bez tří hráčů základu. Podle ELA zasedli k šachovnicím víceméně vyrovnaní hráči a podle toho také celé utkání dopadlo. Při celkové remíze (jak už jsem řekl třetí pro Duras v této sezóně!!) se na čtyřech deskách zrodil rezultativní výsledek, na čtyřech se hrálo nerozhodně. Oba týmy tak zůstaly ve středu tabulky, ten však není příliš klidným, protože týmy zespodu mají jak Mertu, tak Duras na dostřel. Bude to ještě zajímavý konec soutěže!

Volný los v rámci 6. kola vybírali šachisté Veselí nad Moravou B.

A jak jsem slíbil, tak díky panu Kalendovskému můžeme rovněž nahlédnout do Krajského přeboru 2. třídy, skupiny B, kde se odehrálo utkání mezi Slovanem Ivančice a Lokomotivou Brno C, za kterou právě pan Kalendovský nastupuje v této soutěži. A vzhledem k tomu, že mi zaslal partii z tohoto zápasu, si je můžeme přehrát. Mému příteli na dálku mnohokrát děkuji za zaslání notací a okořenění jinak fádního článku na našem webu.

KP 2 B : Slovan Ivančice - Lokomotiva Brno C 4 :4

1. Tláskal - Škaroupka 1 : 0

2. Vaceková - Sysel 0 : 1

3. Hurta - Šustr 1 : 0

4. Šlégl - Diviš 0 : 1

5. Kolek - Kureš 0 : 1

6. Gorčák - Porč 1/2

7. Doležal - Kalendovský 1/2

8. Krasovskyi - Patočka 1 : 0

Ještě jednou velké díky panu Kalendovskému za možnost tohoto nahlédnutí do jiné soutěže!

Autor: Pavel Solařík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář