Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ozvěny 1. kola soutěže KP 2 C

Soutěž KP 2 C má zdárně za soubou své 1. kolo, které přineslo jedno překvapení a jehož průvodním jevem napříč většinou zápasů byly hodně (ale opravdu hodně) kombinované sestavy týmů. Strážnická Jiskra do soutěže vstoupila důležitou výhrou, úspěšné bylo rovněž sousední Veselí, ale nejdříve pohled na tabulku:

P Družstvo HS Z + = - B Sk V
1 ŠK Lokomotiva Brno D   1 1 0 0 3 5.0 5
2 ŠO Jiskra Strážnice   1 1 0 0 3 5.0 3
3 ŠK Veselí nad Mor. B   1 1 0 0 3 4.5 3
4 ŠO MKS Vyškov B   1 1 0 0 3 4.5 2
5 VSK Univerzita Brno C   1 0 0 1 0 3.5 2
6 ŠK Podlužan Prušánky B   1 0 0 1 0 3.5 1
7 ŠK Duras BKV C   1 0 0 1 0 3.0 3
8 ŠK Hustopeče B   1 0 0 1 0 3.0 1
9 ŠK Merta Slavkov                
P Družstvo HS Z + = - B Sk V

Po prvním kole nemá sebemenší význam hodnotit postavení v tabulce, ta bude mít vypovídací schopnost až po několika zápasech. Pojďme se tedy v rychlosti podívat na jednotlivá utkání:

1. kolo:

Jiskra Strážnice - ŠK Hustopeče B 5 : 3

Oba týmy nastoupily nekompletní, ale zatímco nám chyběl citelně jen Vojta Šafařík (a samozřejmě Gera Pribila), na straně hostí bylo těch absencí mnohem víc a to byl zlomový faktor zápasu. K mému překvapení se v místnosti neobjevil Matyáš Hrádek, který za béčko Hustopečí pravidelně nastupuje, do Strážnice rovněž pravidelně jezdí Petr Kunc, tedy další velmi silný a nepříjemný hráč. Omlazená sestava hostí nakonec nestačila na zkušenější domácí hráče a byly to právě zadní šachovnice, kde se zrodil finální rozdíl ve skóre. Nicméně na to, jak to od samého začátku vypadalo, je skóre zápasu jasným důkazem, že pokud by hosté přijeli silnější, měli bychom to po čertech těžké...

Podlužan Prušánky B - MKS Vyškov B 3,5 : 4,5

Tato neděle nesedla ani jednomu týmu Prušánek. Zatímco áčko (pro mě) nečekaně podlehlo ve 2. lize hostům z Náměště nad Oslavou (3:5), tak béčko ještě těsnějším rozdílem nestačilo na hosty z Vyškova. Podlužan poslal do zápasu pouze čtyři hráče základní sestavy, když duo Mlénský - Mayer muselo naskočit do zápasu ve 2. lize. Citelně chyběli Filip Dvořáček s Veronikou Ganzovou, nicméně i mezi náhradníky Prušánek se dají najít zvučná jména. Bohužel pro domácí tým naskočili až tři poslední hráči soupisky a ti uhráli nakonec jen půl bodu, což byl důvod zápasové prohry celého týmu. Hosté z Vyškova do Prušánek přivezli rovněž jen čtyři hráče ze základu, nicméně jejich kapitán měl při volbě náhradníků očividně šťastnější ruku, a tak béčko Vyškova (jehož áčko loni postoupilo z KP 1, a tak se minulý víkend rovněž představilo ve 2. lize) odvezlo z horké prušánecké půdy nakonec všechny body. 

VSK Univerzita Brno C - ŠK Veselí nad Moravou B 3,5 : 4,5

Už před zápasem jsem pasoval Veselany do role favorita a ti moje slova potvrdili i přesto, že z Brna odvezli nejtěsnější možnou výhru. Vzhledem k tomu, v jaké sestavě veselští hoši na Univerzitu dorazili, můžou být za 3 body opravdu rádi, protože nebýt toho, že domácí proti čtyřem hostujícím hráčům ze základu nasadili pouze pět borců základní sestavy, tak mohli svému soupeři daleko víc zatopit! Domácí Univerzitu může tato porážka opravdu mrzet, protože tak slabé Veselí už v průběhu sezony opravdu nemusíme vidět. 

Lokomotiva Brno D - Duras BKV Brno C 5 : 3

Na závěr tu máme jediný zápas, kde oba soupeři nastoupili ve velmi silných sestavách. Jinak řečeno na obou stranách chyběli ze základu jen dva hráči. A tak největším překvapením (alespoň pro mě) je, že Lokomotiva již nehrává svoje domácí zápasy v tradičních prostorách suterénu Základní školy Staňkova, ale přesunula se až do Rajhradu, kde hraje domácí zápasy rovněž v prostorách Základní školy. I přes nutnost přesunu nějakých 13 kilometrů jižně od moravské metropole, se podařilo domácímu kapitánovi poslat do boje velmi silnou sestavu, která v tomto zajímavém brněnském derby nakonec slavila úspěch. O své výhře rozhodli hráči Lokálky výhrami na druhé, třetí, čtvrté, páté a poslední šachovnici. Hosté z Durasu dokázali překvapit především výhrami na šesté a sedmé desce, kde slavili úspěch i přes jasnou ELOvou převahu domácích hráčů. Nedokážu posoudit takto "na dálku", jak blízko či daleko měli hráči Durasu k bodům, Lokomotiva ovšem překvapila a vzkázala zbytku soutěže, že se s ní prostě bude muset počítat.

V prvním kole si vybral volný los tým Merty Slavkov u Brna, který co do síly soupisky bude jistě štikou soutěže, to ale za předpokladu, že se jeho silným hráčům bude chtít absolvovat výjezdy na venkovní zápasy, což byla v loňské sezoně achillova pata tohoto týmu.

Autor: Pavel Solařík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Hrací místnost Loko

(Loko, 19. 10. 2022 19:44)

Jen dodám, že Loko na Staňkové nehraje už druhou sezonu. Loni hráli v areálu Babak office naproti od koupaliště "Dobrák". Z důvodu nepřiměřeného nájmu (šušká se o +200k Kč/rok) se Lokálka dohodla v Moravské Zemské Knihovně, která má ovšem zavřeno v neděli a tak na utkání družstev musela hledat další alternativu. Tu díky p.Hurtovi našla na ZŠ Rajhrad (učí tam velmi dlouho dobu). Na rozdíl od ZŠ Staňkova se nehraje ve sklepě, ale v učebnách a tak je to reprezentativnější.

Re: Hrací místnost Loko

(Pavel Solařík, 21. 10. 2022 10:10)

Jestli došlo ke zvýšení nájmu opravdu jen o 200 Kč/rok, tak je to opravdu směšné navýšení vzhledem k tomu, kam šly poslední dobou energie. Nevím, nevím, jestli ty dvě stovky stojí za to, že se pak musí jezdit do Rajhradu, takže hráči nejsou schopni přijet na zápas tramvají, ale musí tam jezdit auty a projede se na benzinu či naftě mnohonásobně víc... A ano - bylo to sice ve sklepě, ale ruku na srdce, žádná jiná hrací místnost neměla nikdy takové kouzlo, jako právě sklepní prostory ZŠ Staňkova a místní bufet s párky v rohlíku...

Re: Re: Hrací místnost Loko

(Hrací místnost Loko, 21. 10. 2022 11:05)

Není to 200kč ale 200k kč, tj 200 000 kč... Asi jsem to špatně napsal, ale celkové roční nájemné by mělo být nově více než 200 000 kč ročně.

Re: Re: Re: Hrací místnost Loko

(Pavel Solařík , 23. 10. 2022 7:27)

No tak to je samozřejmě jiná, to už dává smysl