Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blíží se 5. kolo KP 2 C - Zajíždíme do Prušánek

Na čtvrtou adventní neděli, a ani ne týden před Vánoci, čeká strážnickou Jiskru ještě jeden pokus o vylepšení svého současného velmi špatného postavení v tabulce. Momentálně předposlední tým pojede na půdu silných Prušánek, aby se pokusil o zázrak v podobě zisku nějakých bodů. 

Podlužan totiž už pravidelně patří k nejsilnějším rybám nejen v našem rybníku. Dobře vedený tým Radkem Dryšlem hraje pravidelně velmi nepříjemné šachy a jeho soupiska má potenciál nejen na to, aby porazil prakticky kohokoliv, ale aby klidně celou soutěže vyhrál. Nebudu ztrácet čas s vyjmenováním konkrétních hráčů, ovšem osm z nich má zkušenosti se zápasy druhé ligy, což je vskutku pádný argument na to, aby byl Podlužan i tentokrát pasován do role jasného favorita zápasu!! Doufat v termínovou kolizi naší soutěže právě s druhou ligou by bylo asi pošetilé, neboť jsme si už jaksi zvykli, že týmy proti nám pravidelně staví to nejlepší, co na soupisce mají, takže bychom se měli připravit na pořádnou nedělní lopotu. Výstrahou pro nás může být poslední kolo loňského ročníku KP 2, v němž jsme právě v prušánecké klubovně dostali zle za vyučenou a odjeli s prázdnou po porážce 3:5.

Letošní ročník KP 2 C je neuvěřitelně vyrovnaný a vzhledem k faktu, že chybí outsider, leží stín sestupu prakticky na jakémkoliv týmu. Před Jiskrou je ještě pět zápasů, tak není důvod házet flintu do žita. Nicméně v neděli to bude v Prušánkách masakr, jen tu motorovou pilu nahradí dřevěné figurky a průpisky (SMÍCH).

Dalšími zápasy 5. kola KP 2 C jsou:

MKS Vyškov B - ŠK Veselí nad Moravou B

Veselany čeká další, tento podzim už třetí, dlouhá cesta na půdu svého soupeře. Po dvou výletech do Brna se veselští šachisté tentokrát vydají do dalekého Vyškova. Přiznám se, že já osobně cestu do Vyškova doslova nenávidím, neboť Buchlovské hory si kdoví jak neužívám a pokaždé, než do tohoto města dojedu, tak málem zapomenu, co jsem tam vlastně jel. Věřím, že Veselané nezapomenou, pro co do Vyškova pojedou a že nějaké body odvezou. Nicméně minulý víkend někteří z nich okusili hořkost první porážky v KP 1. Soupisky mají oba týmy víceméně vyrovnané, ovšem Veselanům se zatím daří nasazovat do zápasů více hráčů základní sestavy. Na to se ovšem nedá sázet, jelikož Vyškov hraje doma, takže kdoví, s jakou na hosty domácí vyrukují. Můj osobní tip je, že Veselí ve Vyškově neprohraje, že ale poveze všechny body, za to bych ruku do ohně nedal.

Lokomotiva Brno D - Merta Slavkov u Brna

Mertu čeká v neděli druhé venkovní utkání v tomto ročníku, když se tentokrát vydá na základní školu do Rajhradu. Tuto cestu má docela dobře prošlápnutou hostující Vladislav Sládek, který právě za Lokomotivu hostuje v KP 1. Tentokrát ale usedne na druhou stranu barikády. Hosté nejsou bez šance, to ale za předpokladu, že do 25 km vzdáleného Rajhradu přivezou alespoň některé esa svojí velmi silné soupisky. Její síla budí opravdu velký respekt. Tu nemá Lokálka zdaleka tak nabušenou, nicméně její hráči dokážou v tomto ročníku podávat velmi dobré a vyrovnané výkony. A není to asi úplná náhoda, že se po čtyřech kolech Lokomotiva drží na první příčce tabulky! Takže pokud bych měl některé utkání (už tradičně) označit za šlágr kola, byl by to právě tento zápas. Pokud se hostům podaří vyhrát, dotáhnou se bodově na svého soupeře. Predikce jsou zde zbytečné, protože všechny by mohly být rozmetány na prach sestavou Merty, která bývá "venku" pravidelně slabší. Nicméně tentokrát to není do Rajhradu zas taková dálka, tak se nechme překvapit, jak tento zajímavý souboj nakonec dopadne.

ŠK Duras Brno BKV C - ŠK Hustopeče B

V minulém kole se šachisté Hustopečí už konečně chytli za nos a dle jejich sestavy se zdá, že začali brát i KP dvojku vážně. Pokud ale řekli "A", měli by říct rovněž "B" a také do nedalekého Brna vyrazit silnější. Ono totiž měření sil s Durasem není nikdy úplná procházka růžovým sadem. Tradiční brněnský klub, jehož áčko hraje 1. ligu, totiž disponuje i v naší "pralesní lize" docela slušnou soupiskou, na níž se mísí zkušenost s dravým mládím a přesto, že zatím dokázal pouze dvakrát remizovat, má jistě potenciál a motivaci na to, udělat v nadcházejících kolech lepší výsledky a odpoutat se z poslední příčky tabulky. Tento souboj je důležitý i z toho hlediska, že se utkají dva přímí konkurenti v boji o záchranu a že oba týmy momentálně dělí pouhý bod, takže se (fotbalovou řečí) hraje o šest bodů. Vzhledem k tomu, že kluky z Hustopečí přece jen znám lépe, přál bych jim výhru, ovšem nedovolím si vůbec odhadnout, jak tento souboj dopadne. Že by třetí remíza Durasu v řadě? To by byla švanda!

Volný los vybírá v rámci 5. kola brněnská Univerzita C.

Autor: Pavel Solařík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář