Jdi na obsah Jdi na menu
 


Věznice Kynšperk nad Ohří

19. 2. 2013

 

Věznice Kynšperk nad Ohří

Poskytovatel: Věznice Kynšperk nad Ohří
Krátký popis: Kapacita věznice činí 862 míst a je určena pro výkon trestu odnětí svobody mužů s dozorem. Její chod zajišťuje 142 příslušníků a 110 občanských zaměstnanců.

 

Kontakty a adresa:

IČ:   Telefon: 352 306 111
Ulice: Zlatá 
Č.p.: 52
Město: Kynšperk nad Ohří
PSČ: 357 51
Kraj: Karlovarský kraj
 
 
E-mail: e-podatelna@grvs.justice.cz
 
Web: http://www.vscr.cz/veznice-kynsperk-nad-ohri78/
 


 

Poskytované služby: Vězení

 

 

Popis organizace:

V roce 1995 pracovalo ve věznici 55 zaměstnanců. Někteří zaměstnanci přešli z věznice v Horním Slavkově a pomáhali rozjíždět její chod společně s nezkušenými, nově nastupujícími lidmi. Své uplatnění zde našla i řada bývalých vojáků z povolání, kteří tu sloužili v předchozích letech. K největšímu nárůstu zaměstnanců pak došlo po jejím osamostatnění v roce 2000, kdy jich v průběhu roku nastoupilo 84.

V lednu roku 1996 přijala věznice prvních 20 odsouzených přemístěných z jiných věznic. Průměrný počet odsouzených se v roce postupně zvýšil na 126.

V průběhu roku 1997 proběhla částečná rekonstrukce jedné z budov na pracoviště odsouzených s kapacitou 80 pracovních míst. Věznice zahájila hospodářskou činnost, v rámci které zaměstnávala cca 60 odsouzených.

Zaměstnanost se postupně zvyšovala v návaznosti na dokončování stavebních úprav dalších výrobních prostor na cca 250 odsouzených. Odsouzení pracovali ve vězeňských režijních provozech a v provozovnách střediska hospodářské činnosti na pracovištích firem, zabývajících se výrobou drobných betonových prefabrikátů, kompletací reklamních materiálů a na vnějších pracovištích cizích subjektů při rekultivaci okolních výsypek, údržbě a opravách ústavů sociální péče nebo při práci v lese. Bezplatně také vykonávali pomocné a údržbové práce ve prospěch věznice.

Areál věznice zaujímá celkovou rozlohu 41ha, z toho ubytovací část činí více jak 6ha a tzv. výrobní zóna téměř 9,5ha. Ostatní plochu tvoří oplocené pozemky mimo vlastní věznici. V areálu věznice je 45 objektů. V současné době je využíváno 35 budov. Čtyři budovy jsou určeny pro ubytování odsouzených, další jsou využity jako pracovní prostory personálu správy věznice, strážní stanoviště, zdravotnické středisko, stravovací provoz, výrobní provozy, kotelna, čistírna odpadních vod, autoprovoz, sklady, tělocvična, ubytovna pro zaměstnance aj.

Kapacita věznice činí 862 míst a je určena pro výkon trestu odnětí svobody mužů s dozorem. Její chod zajišťuje 142 příslušníků a 110 občanských zaměstnanců.

http://www.osportal.cz/databaze-organizaci/5504-veznice-kynsperk-nad-ohri