Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nové nápisy na pomník, přisekání a obnova písma

   Nápisy na pomníky

 

   Nápisy na pomníky je vhodné volit s ohledem na to, aby celkový pohled na pomník byl hezký a vkusný. Ale aby se i příště dal dopisovat další nápis - jméno na pomník.

   Pokud je zvolen jiný typ písma než klasický, je práce s přípisem nápisu složitější. Pokud chceme, aby byl výsledek 100%, je nutné pomník demontovat a udělat nový nápis na provozovně u nás. Jedná se o psací styly písma a různé atypické styly písem na pomníky.

   Když volíte nápisy na zcela nový pomník, volte takový aby se dalo snáze připisovat a aby se nový nápis od stávajících nelišil.

 

   Nejpoužívanější úpravou vysekané plochy je stříbření a zlacení. Dále je možné nápis vybarvit i třeba bílou, hnědou, černou či jinou barvou. Na starších typech pomníků je vidět i čistě vysekaný nápis bez zlacení nebo stříbření. Jedná-li se o tmavý kámen, je kontrast vysekaného písma s tmavou žulou vysoký. Pokud ale pomník je po dešti mokrý, splívá nám nápis s pomníkem a nápis je téměř nečitelný.

   Nápis na pomníky se musí vždy udělat stejné velikosti, stejného vzhledu, stejné šíře. A i když zprvu nový nápis září, po čase musí nápis vypadat stejně jako nápisy stávající!

 

 Zde můžete vidět nejpoužívanější styly písem na pomníky. Typ písem je obrovská řada, ale zde jsou vybrány jen ty nejvhodnější. Pokud zákazník bude trvat na jiném stylu písma, určitě mu vyhovíme. Ale musí počítat s tím, že pro další přípisy se bude muset deska demontovat, udělat nápis a montovat zpět- což se prodraží.