Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ohlasy čtenářů na knížky o Maxovi

1. 6. 2013

Dne 10. března 2010 četl dětem na naší škole spisovatel Jiří Macoun.

Česko čte dětem

Středa 10. března byla na naší škole tak trochu slavnostní. Běžné školní vyučování nám zpestřil pan Jiří Macoun, spisovatel, autor knih pro děti. Přijel za námi až z Českých Budějovic, aby našim žákům představil svoji knihu Plus Minus Max. Ukázkou z této knihy vlastně zahájil na naší škole již tradiční akci Česko čte dětem.
Během dopoledne navštívil děti z 5. tříd, 6., 7. a 8. A třídy. Nebylo to jen přečítání z knihy, ale i živá diskuze, kritické hodnocení žáků, o které pan spisovatel sám požádal. A jak všichni víme, děti dovedou být velmi kritické. Pan Macoun v jejich očích obstál na výbornou a snad největší odměnou mu bylo zjištění, že až se titul objeví na knižních pultech, zakoupí si ho. Na jeho vystoupení naváží žáci 2. stupně, kteří budou číst příští týden našim malým žáčkům.

Mgr. Marie Homolková
ZŠ Bystřice nad Pernštejnem


Knížka se mi líbila, byla to moje první knížka, kterou jsem od vás pane Jiří Macoune četl.
Max je osmák a čte knížky o fyzice, která ho velmi zajímá.
Na knížce Plus minus Max se mi líbilo, když Max chtěl rozhodčímu dokázat že můžou bít dva brankáři v jedné bráně, když přilepil v Praze turisty na mostě, nebo když Vejsajda třídě dal po plus minus žvejkačky a ty jim přestaly chutnat, vyplivli to na zem a honili Vejsajdu po třídě, že jim rozdal nějaký humus a shodili ho na zem a on se přilepil na žvejkačkách k podlaze.
A takových příběhů je plná knížka.
Za vysvědčení si budu přát nějakou jinou knížku od vás, už se na ní moc těším.
Jmenuji se Kryštof Míka je mi 9 let a 5 měsíců



Během jednoho týdne jsem přečetl knížku Experiment Max, která se mi moc líbila. Zaujaly mne pokusy, které Max provádí se svými kamarády. Dokázal jsem se vžít do Maxových dobrodružství. Knížku jsem ukázal ve škole spolužákům a třídní učitelce. Teď ji má půjčenou kamarádka Dáša, kterou zaujalo moje vyprávění.
Petr Kouřil (12)


Vážený pane Macoune,
Snad bych Vás měla začít oslovovat Mistře - právě jsem dočetla Vaši knihu. Přistupovala jsem k ní s velkou zvědavostí. Zmlsána 4 díly Harryho Pottra jsem si říkala: Tak jestlipak to bude ke čtení?
Abych Vás příliš nenapínala, líbilo se mi to. Líbilo se mi to moc. Na mnoha místech jsem se i zasmála... např. situaci s mnichy a domnělým andělem nebo doktor filozofie kontra jeho žena, několikahvězdičkoví důstojníci při sestřelování letadla atd.....Vůbec jsem netušila, že máte tak úžasný smysl pro humor.
Myslím, že pro děti od 11 nahoru je to dobrá kniha .... Hlavně pro kluky....Je tam spousta poučných věcí ( i já se dozvěděla spousty nového - pravda sic milovnice sci-fi , fyziku jsem příliš nemilovala ani jí nerozuměla) , které jsou podány opravdu zábavnou formou. Taky se mi líbily ty idylické jižní Čechy...atmosféra prázdnin....
Přečetla jsem to za pár dnů a teď to strkám pod nos své puberťácké dceři, ať si také počte.
Přeju Vám hodně úspěchů, ať se Vám kniha dobře prodává , a mnoho dobrých nápadů a fantazie při psaní dalších věcí ...doufám, že to nebyl Váš první a poslední literární plod a že už máte v PC syžet na další povídání...
S velkým obdivem Lenka Bartyzalová



Dobrý den pane Macoun,
chci vám říci, že obě dvě knížky co jste napsal, jak Experiment max, tak Faktor max, jsou SUPER knížky! Tu první jsem přečetl 2x a tu druhou jsem přečetl zatim jen jednou, ale strašně se mi zalíbila. Doufám, že vydáte další knihu ve stejném stylu, jako ty předešlé. Děkuji za přání do nového roku a přeji vám též hodně štěstí a úspěchů.
S pozdravem Roman Gebelt


Neznámý čtenář na svých www stránkách o přečtených knihách.
Experiment Max
Jiří Macoun
Hl. postavy:Max (Maxmilián), Daniel, Kateřina, Vejsada, Kroupa, Veronika, Tereza
Obsah:
Max je žákem 8. třídy na základní škole. Max je chce být velký vědec a opakovaně dělá nějaké pokusy.
Například v jednom pokusu jse mu podaří sestřelit Mig 21 nebo přerušit mezinárodní leteckou trasu nad Českou Republikou. Maxovi pokusy se nevždy povedou a má ve vesničce pověst kluka který skoro všechno zničí.Max touží po světovém uznaní a Nobelově ceně.
Názor:
Max je jako spousta jeho vrstevníků. A Já osobně si myslím, že by to byl pro mě dobrý kamarád.



Dobrý den
Chtěl bych se vás zeptat na nějaké otázky ohledně vaší knihy:
1) Je to podle pravdy nebo je to vaše myšlenka? Tak jako tak se mi líbí
2) Kdy by jste měl uv úvahu vydat 3 díl? Nebo už to je uzavřené?
Krásný den Aleš Bartuněk 14 let