Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zprávy

Americký fotbalista Rogers oznamil- jsem GAY!

Bývalý útočník americké reprezentace Robbie Rogers oznámil, že je homosexuál. Pětadvacetiletý fotbalista, který působil v Leedsu, Columbusu a Heerenveenu, vzápětí ukončil kariéru.

„Tajemství vám můžou uškodit. Lidé pořád mluví o tom, jak je upřímnost snadná a jednoduchá, ale zkuste svým nejbližším po 25 letech vysvětlit, že jste homosexuál,“ uvedl Rogers.

„Pětadvacet let jsem žil ve strachu ukázat, jaký doopravdy jsem. Bál jsem se, že předsudky a odvržení mě připraví o moje sny. Sny jako hrát na mistrovství světa, na olympijských hrách,“ dodal.

 

 

 

Gayové se mohou v Británii ženit

Londýn – Britští homosexuálové se dočkali. Od roku 2014 začne v jejich zemi platit zákon, který umožní gayům a lesbám uzavírat sňatky jak občanské, tak církevní. Dvojice gayů či leseb, které už žijí v registrovaném partnerství, budou moci svůj vztah převést na manželský.

Pro přijetí tohoto zákona v prvním kole zvedlo v Dolní sněmovně ruku 400 členů, proti bylo sto sedmdesát pět. Předseda vlády David Cameron, jenž velmi přispěl k takovému rozhodnutí, zdůraznil, že zákon dává ano rovnosti a posílí britskou společnost.

 

 

Ekvádor: HIV pacienti dostanou levnější lék

Nad 37 tisíci lidmi s HIV pozitivitou v Ekvádoru se slitovala tamní vláda. Vydala licenci na výrobu potřebného léku, který prodlouží nemocným jejich život. Látky pro lék se budou vyrábět v ekvádorských laboratořích.

Zároveň vláda rozhodla, že o financování se z větší části postará stát. Pacienti by měli za výrobek, jehož balení s třiceti tabletkami stojí 753 amerických dolarů, platit až o sedmdesát procent méně.