Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kunštát - soutěž družstev - vítězně s dvěma poháry

10. 6. 2013

6. 6. 2013 se konal v Kunštátě krásný atletický závod pro ZŠ z celého Blanenska. Závod byl zároveň soutěží družstev (2.- 3. třída) a (4.- 5. třída), a stejně tak i soutěží jednotlivců ve vypsaných disciplínách.

Navzdory velké konkurenci se nám podařilo v obou kategoriích uspět a do Blanska si odvážíme dva poháry za celkové 1. místo ve starší kategorii a 2. místo mezi mladšími.

I přesto, že se jednalo o kolektivní práci, je na místě vyzdvihnout některé dílčí výkony:

Anička Kalincová nejdříve vyhrála 600m velmi mazáckým způsobem. Počkala si a svým drtivým finišem si na posledních pěti metrech vybojovala zlato časem 2:04. Následně po chvilkovém odpočinku přidala stříbro v dálce. Perfektní závěr štafety předvedla Lucka Matušková, která předvedla svou dosud nejrychlější dvoustovku a za startovní čarou pak už jen vypukla nekontrolovaná radost dalších povzbuzujících členů týmu. Nikolka Manová v dálce při rozeskakování předváděla technicky velmi pěkné skoky, bohužel v samotném závodě si počínala nevyrovnaně (nedošlapy, přešlapy, ...), ale i to patří k atletice. Její další působení bylo fantastické, ale smůla se jí držela „zuby nehty“. Běh na 400m se odehrával ve třech rozbězích a bohužel Nikča byla v tom prvním – tedy neznali jsme časy dalších běhů. I přesto Nikola předvedla perfektní výkon – svůj rozběh vyhrála s 30 m náskokem na druhou! Bohužel chyběl jí kontakt a běžet sám na sebe a závodit s časem to je pro tak malé děti zatím nadlidský výkon, a tak ji od medailové příčky dělila pouhá desetina. I tak přidala cenné body do kasičky ZŠ Dvorská. Krátká dráha a tudíž absence rozběhu zkomplikovala Adamovi hod, takže zůstal 7metrů za osobákem a 4 metry za svým standardním výkonem a obsadil tak 4. místo. Ve vytrvalosti druhé místo v rozběhu, moc pěkným časem, celkově byl nakonec třetí. Adam i Nikča si vyzkoušeli, co to je zavodit i proti o rok starším a jak vidno, nečinilo jim to moc velký problém. Další dvě první místa jsme zaznamenali v hodu starších, Matěj si střihl dálku, Lucka hod 4. místem,... bylo vás zde požehnaně, necháme za váš perfektní týmový výkon raději mluvit fotky.

V autobuse nechyběla ani vítězná píseň, poháry kolovaly z ruky do ruky – prostě nefalšovaná radost z atletiky a z vítězství.

 

dsc_0252.jpg