Jdi na obsah Jdi na menu
 


CHLUPATÉ KNEDLÍKY SE ZELÍM A VÝPEČKY

5. 4. 2013

60 dkg ve slupce vařených brambor nastrouháme, 90 dkg syrových brambor oškrábeme, nastrouháme a necháme asi 15 minut stát. Poté slijeme usazenou vodu a oboje brambory dáme do mísy spolu se 40 dkg hrubé mouky, solí a 2 vejci. Mokrýma rukama vytváříme koule o průměru asi 5 cm a ihned zaváříme do vroucí vody. Vaříme kolem 20 minut. Těsto nesmí dlouho stát, zřídlo by. Na tohle množství těsta to chce dát vařit vodu do

2 kastrolů. 1 kg kysaného zelí pokrájíme, dáme do kastrolu vařit. Je-li zelí měkké, nastrouháme 2 středně velké brambory, přidáme k zelí, osolíme, osladíme podle chuti a ještě chvilku povaříme. Dbáme na to, aby v zelí nebylo moc vody. Vepřový bůček nakrájíme na menší kostky, osolíme, okmínujeme, podlijeme trochou vody a za občasného polévání upečeme do červena při 200°C.