Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dej po zimě vlasům život

3. 4. 2013

 

Zimní období není pro vlasy zrovna šetrné, a tak jsou na jaře mdlé a bez života. Dodej jim patřičnou jiskru!
Mráz je pro vlasy jedním z největších ničitelů, a tak se nemůžeme divit, že máme vlasy po zimě zcela zničené. Suché, mdlé, bez lesku a navíc se ještě krepatí. To opravdu nevypadá zrovna nejlákavěji, ale můžeš být v klidu. Vše jde zachránit.
Péče o vlasy - 1

 


 

 

 
Péče o vlasy - 2

 

 
Domácí maska na suché vlasy bez života

 
Nechceš si kupovat drahé přípravky? Udělej si masku ze surovin, které najdeš doma. Chceš mít zdravé vlasy plné lesku? Smíchej med s trochou horké vody a přidej namixovaný banán. Celou směs aplikuj na celou délku vlasů a nechej dvacet minut působit. Následně důkladně opláchni. Vlasy budou okamžitě zdravější a hezčí.

 
Olejový zábal na zničené vlasy

 
Olejíčky již koupíš hotové a připravené k použití. Seženeš je v drogerii, lékárně nebo v obchodě s bylinkami. Pro suché vlasy se nejlépe hodí avokádový, jojobový, mandlový, makadamiový a olivový olej. Olejíček vlož na pár minut do hrnku plného vroucí vody, a poté aplikuj do vlasů. Nechej působit deset minut a důkladně vypláchni. Olej můžeš přidat i do šamponu.

 

 
Péče o vlasy - 3

 

 
Jakou vlasovou kosmetiku používat?

 
Druhů a značek existuje opravdu spoustu, ale jak poznáš, který šampon je právě pro tebe? Jestli tě trápí suché a poškozené vlasy, vždy používej šampon určený speciálně pro tento typ vlasů. Snaž se používat jednu značku a pokud možno všechny výrobky. Pořiď si šampon, hloubkový kondicionér, masku a nesmyvatelnou kůru, například olejíček.

 
Jak se k vlasům chovat?

 
Zničené vlasy potřebují kvalitní péči, a tak by ses měla vyvarovat problémům, které je ještě zhorší. Snaž se vlasy nefénovat, češ je velmi šetrně a za žádnou cenu je nebarvi, ani jinak chemicky neupravuj. Chraň je před sluncem a chlórem. Jestli fénovat potřebuješ, používej speciální přípravky, které tvé vlasy před horkem uchrání.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář