Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co to je za svět? Znásilnili pětiletou dívku, bojuje o život

20. 4. 2013

Pětiletá indická dívka bojuje o život v nemocnici poté, co ji někdo unesl a až dva dny brutálně znásilňoval. Pak se ji pachatel patrně pokusil uškrtit.

Jde o další z řady případů, které v Indii vyvolaly protesty proti všeobecně rozšířené kultuře násilí na ženách, napsala agentura AFP.
 

V Dillí už druhým dnem pokračují protesty před nemocnicí a policejní stanicí, v nichž lidé požadují lepší zákony chránící ženy a dívky.
 

Dítě se stalo obětí únosu v pondělí, když si hrálo před domem svých rodičů ve čtvrti nižší střední třídy v Dillí. Policie dnes podle místního tisku zadržela ve státě Bihár dvaadvacetiletého souseda rodiny, který je podle ní hlavním podezřelým.
 

Do Biháru odjel vlakem z Dillí a vystopovat se ho povedlo podle signálu jeho mobilního telefonu. Rodiče už mezitím podali i stížnost na necitlivé chování policie, která podle nich vůbec nechtěla přijmout jejich oznámení, že jim zmizelo dítě.

"Nejdřív ji nechtěli zapsat jako pohřešovanou. Když se pak objevila, tak nám policisté řekli, že máme být rádi, že se vůbec našla," řekl novinářům otec dívky.
 

Před nemocnicí, kde holčička v kritickém stavu bojuje o život, se v pátek i dnes shromáždil dav protestujících, kteří obviňovali policii, že její zmizení nevyšetřovala odpovídajícím způsobem.