Jdi na obsah Jdi na menu
 


PRAVIDLA

1.) na trénink přijďte s vyvenčeným psem.

2.) v celém areálu je potřeba uklízet exkrementy.

3.) v průběhu lekce se řiďte pokyny výcvikáře, pokud nejste zrovna na řadě, přesto dávejte pozor, co výcvikář říká, můžete se poučit z chyb druhých.

4.) agility a potažmo cvičení se psy vůbec by měla být zábava a proto se ke psům nikdo nebude chovat hrubě, výcvikář si vyhrazuje právo vyloučit psa za opakující se agresi nebo psovoda za nekorektní chování a to bez náhrady vrácení zaplaceného poplatku za lekci.

5.) pes, který zrovna necvičí musí být uvázán k úvazovému kolíku, stromu, sloupu, nebo musí být zajištěn zavřením v kleci/přepravce. Musí být zajištěn tak, aby nenarušoval výcvik!

6.) pokud má Váš pes má problémy s určitými psy (malý pes nemá rád velké psy, fena se nesnáší s ostatními fenami), je potřeba to nahlásit, lze tak předejít problémům (ideálně mít na psa i košík), aby se předešlo rvačkám - za svého psa máte odpovědnost. Stejně tak, pokud je Váš pes bázlivý vůči cizím lidem, upozorněte na tuto skutečnost výcvikáře. Pes by neměl být bázlivý tak, že ze strachu kousne, částečná bázlivost se toleruje. Z výcviku jsou vyloučeni psi, kteří jsou tak agresivní, že hrozí napadení výcvikáře nebo ostatních psů bez rozdílu pohlaví.

7.) aby mělo cvičení se psem nějaký smysl, je potřeba procvičovat doma, vše co se v kurzu naučíte a věřte, že Vám to nezabere více jak 15minut denně.

8.) na parkur nevstupujte samovolně, pouze na pokyny výcvikáře.

9.) snažte se chodit na lekce včas, po příchodu na plac si psa uvažte/odložte do klece, přepravky - nenechávejte ho běhat volně po place! Na proběhnutí bude mít dost času po skončení lekce.

10.) nenechte se odradit prvotními neúspěchy, to, jak se naučit komunikovat se svým psem  je věc, která se nedá naučit za 5minut:)