Jdi na obsah Jdi na menu

Za motocrossem do Opatova

3. 6. 2013

opatov.jpgZa motocrossem do Opatova

Po vydařeném a pořadatelsky bravurně zvládnutém prvním podniku v motokrosu 2013 pod vedením CAMS je řada na druhém, neméně zkušeném pořadateli. Opatov u Svitav pamatuje přeslavnou éru českého motokrosu, kdy takoví borci, jako třeba Míla Halm, Jirka Stodůlka, Jarda Falta, Jirka Churavý nebo Tonda Baborovský proháněli světovou špičku a na paty šlapali jezdcům těch nejzvučnějších jmen.
Ambiciózní pořadatel z Opatova trať upravil a dal jí zcela novou podobu. Vybudoval např. automatický závlahový systém, rozšířil trať a upravil skoky, zázemí pro diváky rovněž doznalo velkou řadu změn a z opatovského závodiště se rázem stal konkurenceschopný motokrosový areál.
Sem tedy zavítá druhý díl letošního seriálu Inter MČR 2013 a už jen to, že přípravu závodu má na starosti renomovaná sportovní agentura Forsage s divizí motokrosu CAMS je záruka toho, že společně s motokrosovými jezdci připraví pro diváky kvalitní a dramatickou motokrosovou podívanou.
Stejně jako v prvním závodě uvidí diváci na startu jezdce ve třídě 65 ccm, 85 ccm, MX2 a chybět nebude ani nejsilnější kategorie OPEN. Účast přislíbila celá česká motokrosová špička a ceny opět přijdou předávat legendy našeho motokrosu šedesátých a sedmdesátých let.