Jdi na obsah Jdi na menu
 


Matt Gaetz: O cenzuře na facebooku a twitteru

18. 10. 2020

Matt Gaetz: O cenzuře na facebooku a twitteru

Internet a sledování internetu, Mafie/Korupce/Zločin, Média a mediální manipulace, Politika, U.S.A./Kanada  

 

Jeden z největších amerických deníků New York Post zveřejnil ve svém středečním vydání takto otitulkovaný článek: Usvědčující email odhaluje, jak Hunter Biden představil ukrajinského byznysmena svému otci Joe Bidenovi. Článek doprovází řada emailů a obrázků, získaných z notebooku, který předtím vlastnil Joeův syn Hunter Biden. Téměř okamžitě poté spustily webové systémy (tzv. Big Tech) – zvláště pak twitter a facebook – kampaň, snažící se všemi možnými způsoby zabránit tomu, aby se tento článek objevil i na jejích stránkách.

 

Twitter nejen že dotyčný článek nezveřejnil, ale navíc uzamkl účet, který u něj měl tiskový sekretář Bílého domu K. McMcEnany.

Svůj zákaz šířit článek New York Postu zdůvodnil Big Tech s tím, že informace „není plně ověřena“. K tomu toto: Nejen, že do povinností systémů Big Techu není ověřovat informace, jež jsou na jejich stránky zasílány, ale všechny jejich pokusy tak činit je automaticky zařazují do kategorie vydavatelů, kteří jako jediní mohou být za své falešné informace trestně stíháni. A navíc: když šlo o šíření neověřených či ověřeně falešných protitrumpovských příběhů, nebyl Big Tech nikdy tak choulostivý, jak se projevil v tomto případě.

 

Republikáni už roky varují zemi před nekontrolovatelnou činností predátorských obrů Big Techu. V těchto dnech jsou všechny v masívním a bezprecedentním měřítku zapřaženy do volebního boje. Je nejvyšší čas učinit je zodpovědnými.

https://.com/news/twitter-shuts-down-entire-network-to-slow-spread-of-negative-biden-news/?utm_source=PbabylonbeeatriotCentral-20201016

Pozn.: Matt Gaetz je členem americké Sněmovny reprezentantů za Republikánskou stranu od r. 2017.

Zdroj: https://www.paulcraigroberts.org/2020/10/17/us-representative-matt-gaetz-r-fl-on-twitter-facebook-censorship-of-facts/

Vydáno: 18.10.2020  v  10.37   Autor: Lubomír Man,nwoo.org   

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář