Jdi na obsah Jdi na menu

Projekt

Příroda uprostřed Karlovic

 
Přírodu nemusíte hledat za vesnicí. Můžete se zastavit přímo tady, uprostřed Karlovic, rozhlédnout se kolem a… žasnout. Kolik druhů stromů najdete? Jak žijí samotářské včely a čmeláci? … a netopýři? Kde se mohou ukrývat? Rostou zde staré či krajové odrůdy dřevin?
 
Projekt „Naše obec jako přírodní učebna, arboretum i hotel pro včely a čmeláky“
 
V rámci projektu "Naše obec jako přírodní učebna, arboretum i hotel pro včely a čmeláky", bude vytvořeno arboretum popsáním a označením 100 kusů dřevin v rámci obce Karlovice, umístěn úl pro čmeláky, hotel pro včely a budky pro netopýry. Současně budou vysázeny staré a krajové odrůdy dřevin a okrasné dřeviny. K realizaci projektu budou využity pozemky ve vlastnictví obce. V rámci projektu budou vytvořeny výukové listy a informační tabule, které budou součástí výukového programu základní školy. Realizace projektu přispěje k osvětě a poznání rozmanité druhové skladby dřevin, v rámci obce, vytvořením místního arboreta. V rámci projektu bude podpořena osvěta ze života hmyzu a netopýrů. Prostřednictvím výsadby původních starých a krajových odrůd ovocných dřevin dojde k jejich propagaci a k pochopení významu návratu a zachování starých a krajových odrůd dřevin v krajině. Díky projektu dojde také k zatraktivnění a zkrášlení prostranství školy a obce.
Realizátorem projektu je Základní škola a Mateřská škola Karlovice, která na projektu spolupracuje se sdružením Actaea. Projekt bude probíhat v průběhu roku 2013.
Projekt je financován z Revolvingového fondu Ministerstva životního prostředí.
Tento dokument byl vytvořen za finanční pomoci Revolvingového fondu Ministerstva životního prostředí. Za obsah tohoto dokumentu je výhradně odpovědná Základní škola a Mateřská škola Karlovice a nelze jej v žádném případě považovat za názor Ministerstva životního prostředí.“ 
obrazek.jpg