Jdi na obsah Jdi na menu

Aktuality

Zimní škola 2024 Zábřeh na Moravě

 

 

Vánoční turnaj 2023 Vysoké Mýto

 

Na turnaj do Vysokého Mýta jsme jeli už v pátek, kdy probíhal Sparing Camp a v sobotu se ve svých kategoriích utkalo na 100 závodníků. Opět jsme pracovali jako soudci, sosoudci i na protokolech. Celou akci pořádá a skvěle vede Mistr bojových umění Martin Čipera, III. Dan.

 

Mistrovství ČR 2023 Praha

 

Jelikož jsme letos hodně "přebarvili", jeli jsem na MM do Prahy nejen soutěžit, ale i pracovat jako soudci a  vedoucí protokolů. Určitě si každý přivezl hodně zážitků a nových zkušeností.

 

Podzimní škola 2023 Zábřeh na Moravě

 

Většina seminářů je poslední dobou směřována do Zábřehu na Moravě a tak tomu bylo i z podzimním seminářem, z kterého jsme dovezli skvělé výsledky. Samozřejmě je primární naučit se nové věci a zdokonalit to, co již umíme.

 

 

Letní škola 2023 Zábřeh na Moravě

 

Pravidelný týdenní seminář letos opět v Zábřehu na Moravě. Každý den tři tréninky, piluje se nacvičené a je hodně nových věcí, nových technik a kombinací. Nechybí samozřejmě turnaj ve středu i v sobotu.

 

 

Jarní škola 2023 Zábřeh na Moravě

 

V březnu proběhl v Zábřehu na Moravě celorepublikový seminář Jarní škola. Akci vedl koordinátor Emeskai ČR, mistr bojových umění Miroslav Zezulka, VI.Dan. Všichni byli rozděleni do tří skupin, každou vedl jeden z mistrů s pomocí vysokých pásů. Ve skupině žlutých pásů jsme měli Niku Tatsey a Radima Vaculíka, v oranžových pásech jsme měli Andreu Krčovou, Marušku Štamberovou a Jana Urbana a ve vysokých pásech cvičila Milada Morávková. Zdokonalovali jsme techniky, které již známe a naučili jsme se i nové kombinace, které jsme spojovali do sérií. Na závěr semináře proběhl turnaj ve formách, sparingu a sportovním boji.

Další akcí bude Tréninkový seminář a Úvodní škola.  

 

 

 

Zimní škola 2023 Zábřeh na Moravě

 

Novým rokem startujeme dvouvíkendovým zimním seminářem v Zábřehu na Moravě. Zopakujeme a naučíme se nové techniky. Zúčastníme se turnajů, soutěží a každý z nás se nějakým směrem posune. Někdo si opraví chyby, někdo dostane vyšší pás a někdo třeba vyhraje turnaj v boji. Těšíme se na další akce (Eliška M.)

.

 

Mistrovství ČR 2022 Praha

 

Tradičně koncem roku proběhlo v Praze mezinárodní Mistrovství karate EMESKAI. Žel ne všichni využijí tuto možnost zúčastnit se tohoto turnaje. Ale být Mistr ČR ve své kategorii je prestižní titul. Doufám, že příští rok se zúčastníme ve větším počtu. Celou akce vedl Mistr bojových umění Miloslav Motl, IV. Dan, pod ostřížím zrakem koordinátora Emeskai pro ČR Miroslava Zezulky, VI. Dan.

 

 

Úvodní škola II 2022 Praha

 

Úvodní škola standartně určená především pro nováčky z podzimních náborů, kde si zopakují vše od začátku a k tomu přidají plynulost a vždy něco nového. Samozřejmě přijíždí i vyšší a vysoké pásy a pro ty to znamená ... "dát si pořádně do těla". Dát do technik plyometrii, start a rychlost: to je to, oč tu běží.  k

 

 

Podzimní škola 2022 Zábřeh na Moravě

Podzimní seminář je zaměřen na drilování naučených technik, rozvíjení do kombinací a sérií. Na své si přijde každý, kdo se chce posunout dál, ať je to čerstvý žlutý pás nebo kandidát na mistrovský pás. 

 

 

Letní škola 2022 Polička

Letní soustředění sportovního karate EMESKAI je jeden ze tří celotýdenních akcí naší asociace. Každý den probíhá třífázový trénink s detaily na určité chyby, celé kombinace a série. Výjimkou je středa a sobota kdy probíhají turnaje. Kdo nebyl na Letní škole, není emeskáč :-D - to je sice staré moudro, ale mnoho pravdy v něm. Zvlášť pro nováčky z jarních náborů je to úžasný seminář.

 

 

Úvodní škola I 2022 Zábeh na Moravě

 

Mistrovství ČR 2021 Praha

 

Úvodní škola 2021 Praha

 

Podzimní škola 2021 Zábřeh na Moravě

 

Zimní škola 2019 Hanušovice

 

 

 

Jarní škola 2019 Zábřeh na Moravě

 

 

Jarní soustředění sportovního karate EMESKAI proběhlo ve dnech 23. – 24. a 30.-31. března 2019 a tentokráte v Zábřeze na Moravě. Celou akci měl organizačně na starosti Radovan Andrle, IV. Dan.

Oficiálně Jarní soustředění zahájil v sobotu v 11:00 hod. koordinátor pro ČR M . Zezulka, VI. Dan. Po společném zahřátí byli účastníci rozděleni do skupin podle stupně technicko-taktické vyspělosti a v nich trénovali svůj program.

Ve všech skupinách se trénovalo dynamicky, s plyometrií a patřičným bojovým nasazením… Užitečné byly chrániče, úderové lapy i terčovnice. Skupinu nižších pasů (bílé a žluté) vedl v sobotu Radovan Andrle, IV. Dan a Alena Bajerová, III. Dan. Oranžové pasy učil  Pavel Trunec, III . Dan a věnovali se od základních až po velmi pokročilé techniky. Zelené a vyšší pasy pod vedením Adama Knajbla III. Dan zlepšovali starty, plyometrii a dynamiku technik s důrazem na uvolněný pohyb těla.

Mistři M. Zezulka, VI. Dan, M. Motl, IV. Dan a M. Čipera I. Dan upřesňovali metodiku pro Dětský program EMESKAI, natáčeli video a pomáhal také mistrovský kandidát V. Doubravský, 1. kyu.

 

 

 

 

Velká cena Trutnova (otevřený turnaj) a Den Bojových her Emeskai I 2019

 

Informace na www.emeskai.cz

 

 

 

 

Zimní škola 2019 Hanušovice

 

Letošní rok jsme začali pravidelným Zimním seminářem v Hanušovicích. Výskyt chřipek a podobných nemocí ovlivnil počet účastníků, a tak se nás sešlo kolem padesáti z celé ČR. Z našeho oddílu jel Jan Písař, Eliška Břinková a trenér. Na první víkend jela i Jarmilka Radilová s Alžbětkou.

Mistr bojových umění a koordinátor MSKA pro ČR Miroslav Zezulka, VI.Dan, vedl celý program s důrazem na dynamičnost, plyometrii a důraznost technik. Ostatní mistři byli u skupin rozdělených podle technické vyspělosti a opravovali chyby, vysvětlovali principy a názorně předváděli probírané techniky.

Druhý víkend proběhl testovní turnaj ve sparinku, sportovním boji a formách a závěrem ceremniál s předáním diplomů z turnaje a certifikátů těm, kteří obdrželi vyšší stupeň technické vyspělosti.

Další se dočtete na www.emeskai.cz

 

 

 

 

Úvodní škola II 2018 Praha

 

Na druhý letošní seminář určený především pro nováčky jsme vyrazili do Prahy. Seminář vedl mistr bojových umění Miroslav Zezulka, VI.Dan, Miloslav Motl, IV.Dan a Alena Bajerová, III.Dan, za pomoci dalších mistrů.

Jelikož se jedná o seminář pro nováčky, učí se a trénují úplně základní pohybové principy, koordinace a techniky. To se samozřejmě trénovalo i "o patro výš", kde byli držitelé vyšších stupňů technické vyspělosti. Ti tyto základy transformovali do celých kombinací a sérií.

 

 

 

Podzimní seminář 2018 v Hanušovicích

 

Tradičně na podzim se karatisté Emeskai ČR sjíždí v Hanušovicích na dvouvíkendový seminář. Pod vedením mistrů bojových umění Miroslava Zezulky, VI.Dan, Aleny Bajerové, III.Dan, Jana Radila, II.Dan a Dalibora Olivy, I.Dan, jsme se věnovali především dynamice sérií. Nižší pásy trénovaly hlavně zvládnutí základních technik a jejich variací. Na závěr semináře byl samozřejmě turnaj ve formách (přesně předepsané sestavy technik a sérií), sparinku (jednodušší forma boje) a sportovním boji pro zelené a vyšší. Také nechybělo závěrečné předávání certifikátů s uděleným vyšším technickým stupněm těm, kteří složili zkoušky.

 

 

Mezinárodní týdenní seminář AA 2018 Chorvatsko

 

V chorvatském Veli Lošinj se na přelomu září a října konal mezinárodní seminář a turnaj v karate (Moderní sportovní karate). Součástí byla i velká Dan promoce. Letošní rok byl výjimečný i tím, že prof.Dr. Rudolf Jakhel slavil 50 let práce v karate.

Kolem sta karatistů z Evropy přijelo sbírat zkušenosti a vylepšovat své techniky, rozvíjet se v teorii, souzení i koučování.

Česká výprava měla největší zastoupení a například z oddílu MSK Chotěboř byli promování tito noví mistři bojových umění: Karel Sláma, Vojtěch Zoubek, Jiří Kopic; Radek Klabeneš obdržel II. Dan a Pavel Halama III. Dan.  Ze znojemského oddílu se zúčastnila Milada Morávková a trenér Jan Radil. Milada dosáhla skvělého úspěchu a obsadila ve svých formách 2. místo a v bojích ženy modré a zelené 3. místo. Navíc jí mistr bojových umění a koordinátor MSKA ČR Miroslav Zezulka, VI. Dan, předal na závěr akce vyšší stupeň technické vyspělosti – první modrý pás, tedy 4. kyu.

Prof. Dr. Rudolf Jakhel, zakladatel MSKA, předal znojemskému trenérovi 2. mistrovský stupeň – II. Dan a mezinárodní licenci pro udělování vyšších stupňů technické vyspělosti.

Na úplný závěr převzal Prof. Dr. Rudolf Jakhlel, IX.Dan, od Modern sports karate Associates International X. Dan. Tento pás má barvu bílou, s červeným X a zlatým písmem je vyšité jméno.

 

 

 

Letní týdenní seminář 2018 v Letovicích

 

Letos v červenci, stejně jako každý rok, probíhal v Letovicích u Brna týdenní mezinárodní seminář s názvem Czechia Cup, pod vedením mistra bojových umění Miroslava Zezulky, VI.Dan.

Každý cvičební den začínal ranním tréninkem, kdy jsme od haly vybíhali na parkoviště k místnímu koupališti. Zde jsme probírali základy našeho karate, od lehčího k těžšímu, tedy od základních postojů, držení pěsti, šoku, až ke složitějším technikám, které jsme prováděli i s partnerem. Poté následoval kondiční běh a snídaně. Dopolední a odpolední trénink již probíhal v tělocvičně, kde jsme zopakovali cviky z ranních tréninků a dále jsme je rozvíjeli ke složitějším technikám, nejprve sami a pak ve dvojicích. 

Ve středu byla první část turnaje. Nejprve proběhly formy všech kategorií od nejvyšších až k těm nejnižším a poté následoval sparing, což je řízený boj, kdy každý bojovník měl 4 útoky.

Čtvrtek byl opět cvičební den se všemi bloky tréninků a v pátek jsme měli tzv. trenérský den, kterého se zúčastnili všichni karatisté, probíhala tedy teoretická příprava, probíhala diskuze a ukazovala se různá videa a fotky. Poslední den týdenního semináře v sobotu, se konala druhá část turnaje. Proběhly opět formy všech kategorií a následně sportovní boje, kde každý zápas trval 2 minuty.

Po ukončení bojů a úklidu haly, rozdal Miroslav Zezulka diplomy za umístění v bojích a formách a následně tomu kdo obstál a složil zkoušku, tak i vyšší stupeň pásu. 

Po závěrečném pozdravu , jsme se rozloučili a odjeli domů s novými poznatky a zkušenostmi.                                                         MM

 

 

 

Jarní seminář 2018 Hanušovice

 

Jarní dvouvíkendový seminář, na kterém se podílelo mnoho mistrů bojových umění školy EMESKAI i kandidátů na první mistrovský stupeň, proběhl již tradičně v Hanušovicích - v nově zrekonstruované hale místní základní školy a na přilehlém hřišti.

Hlavní náplní tohoto semináře bylo procvičování startů do technik, navazování technik do sérií - to znamená, že škola EMESKAI neučí v boji použít jen jednu techniku, ale na první kombinaci navazuje další a další až do okamžiku, kdy boj neukončí soudce v bojišti. Techniky navazují hladce (podobně jako když běžně chodíme) a nehladce - to je s mezikrokem nebo s přískokem.

Je stále se co učit v našem sportu :-)

 

 

Úvodní seminář I 2018 Hanušovice

 

První seminář letošního roku pro nováčky z jarních náborů, proběhl tradičně v Hanušovicích pod vedením mistra bojových umění Miroslava Zezulky, VI.Dan. Program pro nováčky vedl trenér znojemského oddílu a skupinu vyšších pásů vedla Alena Bajerová, II.Dan. Při vyučování vydatně pomáhali ostatní přítomní mistři i kandidáti. Hlavní náplní byla výuka základních technik a plyometrie v těchto technikách, manévrování a timing.

 

 

Zimní seminář 2018 Hanušovice

 

Během dvouvíkendového semináře v Hanušovicích jsme nejen drilovali základní předpoklad karate - rychlost, dymaničnost, výbušnost, plyometrii, ale ihned jsme tyto věci vyzkoušeli první víkend ve "zkušebním turnaji". Ten byl skutečně jen pro vyzkoušení naučeného, na zmenšeném čtverci. Nízké pásy měly možnost vyzkoušet si i souzení.

Druhý víkend již byl testovní turnaj na čtverci o předepsaných rozměrech. Netradiční bylo, že se bojovalo na jednom čtverci a všichni ostatní se učili dívat a zapisovat v průběhu turnaje případné chyby bojovníků. 

Na závěr vedoucí celé akce, mistr bojových umění Miroslav Zezulka, VI.Dan, celý seminář včetně turnaje vyhodnotil.

 

 

Mistrovství MSKA 2017 Praha

 

Na Mistrovství České republiky MSK jsme z pracovních důvodů nebyli až do konce, nezúčastnili jsme se žádných bojů, pouze Setů forem.

 

 

Úvodní škola II 2017 Praha

 

Druhá Úvodní škola roku 2017 byla ve znamení opakování veškerých technik naší školy Emeskai, včetně startů a bojových situací. Neděle patřila použití technik v sebeobraně s expertem MSKA Pavlem Sokolem, IV.Dan.

 

 

 

Podzimní seminář 2017 Hanušovice

 

Do Hanušovic na Podzimní seminář jel jen Ondra Pokorný a Jarmila Radilová na první víkend a na druhý jela jen Jarmila. Celý seminář byl veden podle učebních programů jednotlivými mistry. Standartně po samostatném procvičení se trénovalo ve dvojicích s různými partnery.

 

 

 

Speciální mítink 2017 Vysoké Mýto

 

Na jednovíkendový speciální tréninkový mítink jsme jeli do Vysokého Mýta v tradičním složení Milada Morávková, Jarmila Radilová a trenér. Mistři bojových umění Josef Král, I.Dan, a Radovan Andrle, III.Dan, vedli tyto tréninky sportovního boje v blocích, zaměřených na určité detaily jako je aktivní pressing, boj v klinči, boj v rohu, kontrování a různé druhy i netradičních útoků.

Na závěr proběhl i turnaj, kde byla možnost si naučené detaily a taktiky vyzkoušet.

 

 

 

Letní škola  2017 Letovice

 

 

Začátkem prázdnin se již tradičně se sjeli karatisté školy Emeskai z celé České republiky do Letovic na mezinárodní seminář.

Tentokrát celý seminář vedl koordinátor MSKAI pro ČR, mistr bojových umění Miroslav Zezulka, VI.Dan.

Spolu s ostatními mistry a kandidáty vyučoval a opravoval celkem kolem 70-ti karatistů, od bílých až po hnědé pásy. Každý technický stupeň měl svůj program, z kterého skládal zkoušky. Zkoušky ve škole Emeskai se skládají z několika kritérií a zvládnout svůj program je jeden z nich.

Ze znojemského oddílu jsme jeli v sestavě: Milada Morávková,  Jarmila Radilová, Valentína Šubová a trenér. Milada ze zdravotních důvodů musela jet před skončením semináře domů.

Toto soustředění je specifické oproti jiným seminářům tím, že zde trénujeme 3x denně a tedy celý týden se soustředíme pouze na náš sport.

 

 

Úvodní škola I 2017 Hanušovice

 

Na první úvodní školu v roce 2017 (seminář určený především pro nováčky z jarních náborů) jsem vyjeli v sestavě: Milada Morávková,  Jarmila Radilová, Eliška Michalicová, Patrik Vo, Kryštof Michalica a trenér.

Nováčci se věnovali  tradičně a samozřejmě základům technik 1-4, učili se to, na čem budou stavět v tomto sportu. Vyšší pásy tentokrát většinu času dali přípravě na boj, hlavně startům a práci nohou s mistrem bojových umění Josefem Králem, I.Dan.

 

 

 

Speciální mítink Vysoké Mýto

 

O víkendu 13. května – 14. května 2017 se uskutečnil celorepublikový Speciální tréninkový mítink Moderního sportovního karate (MSK).

Přípravu, organizaci a vedení celého tréninkového mítinku zajišťoval vedoucí vysokomýtského oddílu, Martin Čipera, I. Dan. Vedení jednotlivých cvičebních bloků semináře si rozdělili mistři Pavel Trunec, II. Dan; Martin Čipera, I. DanŠtěpán Příhoda, I. DanJan Radil, I. Dan; a Tomáš Braun, I. Dan. Květnový mítink byl pojat jako „ speciální odměna“ pro aktivní členy MSK z celé republiky, a proto se na něm trénovaly cviky, které nejsou standardně v MSK cvičebních programech.

Speciální mítink začal po nástupu rozcvičovacím a rozehřívacím blokem pod vedením mistra Jana Radila, I. Dan. Do tohoto bloku mistr Honza zařadil běžeckou rozcvičku a různé úpolovky zaměřené na postřeh, rychlost, koordinaci a sílu.

Následoval blok nácviku forem, ve kterém jsme se rozdělili do skupin dle barvy pásu. V každé skupině byl jeden mistr, který všechny formy detailně vysvětlil a ukázal dle skript Formy Set. Nejprve jsme několikrát zacvičili každou formu a pak jsme ve skupinách procvičili totéž reálně s útočníky. Odpolední trénink se odehrával na atletické dráze vysokomýtského stadionu. Po krátkém, dvoukilometrovém rozběhání jsme si zopakovali prvky z běžecké abecedy pod vedením mistra Tomáše Brauna, I. Dan.

Následně jsme se přesunuli zpět do vysokomýtské tělocvičny, kde následoval poslední sobotní cvičební blok zaměřený na boj a sebeobranu s nožem, který vedl mistr Štěpán Příhoda, I. Dan. Pro některé mladší účastníky semináře to bylo první cvičení se zbraněmi. Atraktivním způsobem jsme si zopakovali základní techniky provedení útočných řezů a bodnutí. Nejprve každý samostatně a následně i reálně s partnerem. Po zvládnutí těchto výpadů jsme si osvojili obranné techniky proti útokům nožem.

Nedělní ráno začalo netradičně dvouhodinovým kondičním během. Trasu naplánoval vysokomýtský mistr Martin Čipera, I. Dan.

Druhým nedělním cvičebním blokem byl dvouhodinový pobyt ve vysokomýtském krytém plaveckém bazéně. Loňský rok jsme tento „wellness blok“ uspořádali premiérově v historii seminářů MSKA-CZ a pro jeho úspěch jsme ho zařadili do programu i letos. Tento cvičební blok sestavil vedoucí pořádajícího oddílu, v dětství závodní plavec, mistr Martin. Hned na začátku po krátkém rozplavání si každý zaplaval měřený úsek na 100 m volným způsobem a hned poté jsme každému změřili uplavanou distanci pod vodou. Ukázalo se, že někteří karatisté jsou všestrannými sportovci. Na 100 m volným způsobem dosáhl nejlepší plavec času 1 minuta a 13 sekund. Nejdelší distance plavání na jeden nádech pod vodou byla naměřena v délce 35 metrů. Dalším blokem v bazéně byla ukázka a praktický nácvik ideální plavecké techniky všech čtyř plaveckých stylů. Následovala relaxace ve vířivce a finské sauně. Tam se všichni prohřáli a odpočinuli. Následoval trénink karate ve vodě. Odpor vody dělal své. Už to nebylo tak „jednoduché“ jak na souši. Posledním závěrečným plaveckým blokem bylo desetiminutové kondiční plavání. Odezva  na bazén byla kladná – bylo to něco jiného. Odcházeli z bazénu unavení, ale nadšení. Kombinace dvouhodinového ranního běhu a dvou hodin plavání byla pro některé opravdu zničující. A to ještě netušili, že je v hale čekal po rychlém obědě ještě závěrečný hodinový posilovací blok pod vedením mistra Tomáše. Poslední částí semináře byla protahovací a relaxační část spojená s mentálním tréninkem pod vedením mistra Honzy.

 

 

Den bojových her 2017

 

I letos se uskutečnil v Zábřehu na Moravě speciální seminář Den bojových her pro naše nejmladší členy trénující školu moderního sportovního karate MSKAI. Tento den bojových her se letos uskutečnil již jako třetí ročník, což se ukazuje jako správná cesta. V našich karate oddílech totiž stále přibývá těchto nejmladších členů. Protože děti vzhledem k nízkému věku by ještě neměly trénovat karate a také často ani nezvládají standardní karate programy, mají speciální tréninkovou náplň právě pro děti jejich věku v tzv. Dětském programu školy moderního sportovního karate MSKAI.

Celou akci vedl koordinátor MSKAI pro českou republiku Miroslav Zezulka, VI. Dan. Vydatně mu pomáhali další mistři a mistryně, mistrovští kandidáti a ostatní členové moderního sportovního karate z České republiky. Z našeho znojemského oddílu se zúčasnili Kryštof Michalica, Valentína Šubová a Radilovi.

 

 

Jarní škola 2017 v Hanušovicích

 

Dvouvíkendového semináře naší školy karate Emeskai jsme se zúčastnili ve složení: Milada Morávková, Jarmila Husárová, Valentína Šubová a Jan Radil. Přihlášená byla ještě Eliška Michalicová, ale přepadla jí nemoc a ta také dolehla druhý víkend i na Miladu.

Celý seminář vedl koordinátor MSKA pro Českou republiku Miroslav Zezulka, VI.Dan a Pavel Sokol, IV.Dan.

Kolem 70 karatistů z celé ČR od bílých až po nejvyšší žákovské (hnědé) pásy se věnovaly pod vedením mistrů nácvikům kombinací a zdokonalováním jednotlivých technik. Základní techniky jsme trénovali v sériích potřebných do sportovního boje i do forem.

Na závěr proběhl tradičné testovní turnaj.

 

 

Zimní škola 2017 v Hanušovicích

 

Mistr bojových umění Pavel Sokol, IV.Dan, zařadil kromě předepsaného výukového programu pro vysoké pásy i blok ze sebeobrany a tam mnozí zjistili, že tento trénink opravdu bolí. Adam Knajbl, II. Dan, si připavil teoretickou část o taktice (on sám je bojovníkem MMA). Celý seminář vedla Alena Bajerová, II. Dan, asistoval jí znojemský trenér.

Jan Radil, I.Dan, poprvé samostatně vedl program pro bílé a žluté pásy. Zde jsme opakovali a opravovali základní techniky. Direktní útok, direktní kontr, samostatně i ve dvojicích.

Na závěr semináře tradičně proběhl turnaj.

 

 

Top Fighters MSKA- CZ 2016


Tento výsledkový list Top Fighters tvoří pět nejúspěšnějších bojovníků v každé kategorii.

Kategorie: ODDÍL (sčítají se všechny získané body každého člena oddílu), FORMA (muži + ženy), ŽENY - BOJE, MUŽI - BOJE, ABSOLUTNÍ (sčítají se všechny získané body každého jednotlivého člena).

 

Umístění znojemských karatistů:

FORMA:            1. místo         Milada Morávková

ŽENY - BOJE:    4. místo         Julie Střihavková

ABSOLUTNÍ:     3. místo         Milada Morávková

 

ODDÍL:             5. místo         T.J. Sokol Znojmo

 

 

 

Mistrovství MSKAI 2016 v Praze

 

Po celou sobotu probíhaly soutěže ve formách, sparinku a sportovním boji. Na konci Mistrovství byly mistrem bojových umění Miroslavem Zezulkou, VI.Dan, vyhlášeny výsledky samotného turnaje i výsledky Top-ten za celý rok 2016 (součet dosažených bodů za umístění v daných kategoriích ze všech MSKA turnajů), předány trenérské licence a licence examinátorů (oprávnění udělovat vyšší stupně technické vyspělosti). Trenérskou licenci MSKA a licenci examinátora X6 obdržel trenér znojemského oddílu.

 

 

 

Úvodní škola II v Praze 2016

 

Na druhou úvodní školu v roce 2016 (seminář určený především pro nováčky z podzimních náborů) jsem vyjeli v sestavě: Milada Morávková,  Jarmila Husárová, Eliška Michalicová, Ondřej Pokorný, Kryštof Michalica a trenér.

Nováčci se věnovali ve spodní části sokolovny základům technik 1-4, učili se to, na čem budou stavět v tomto sportu. Vyšší pásy v horním sále s mistrem bojových umění Miroslavem Zezulkou, VI.Dan, trénovali modifikace a variace naučených technik.

 

 

 

Podzimní seminář 2016 Hanušovice

 

Mistr bojových umění Miroslav Zezulka, VI.Dan, koordinátor MSKAI pro Českou republiku, připravil na tento seminář trochu jiný program než bývá zvykem. Hodně jsme cvičili ve dvojicích (oranžové a vyšší pásy) a ve vyšším tempu. Hodně času bylo věnováno plynulosti v návaznosti technik – sérií. Na závěr jsme cvičili s krátkou tyčí, základní ovládání.

Pavel Sokol, IV.Dan, a Jan Radil, I.Dan, se věnovali bílým a žlutým pásům a zde jsme opakovali základní techniky. Direktní útok, direktní kontr, kontr ze strany.

Celá škola EMESKAI je prof.Dr.Rudolfem Jakhelem, IX.Dan, propracována do nejmenšího detailu a vše je precizně zpracováno. Avšak přisvojit a natrénovat už to musí každý jedinec sám.

 

 

 

Adria 2016 - mezinárodní seminář s prof. Dr. Rudolfem Jakhelem, IX.Dan

 

Na týdenní mezinárodní seminář školy EMESKAI do chorvatského Veli Lošinje přijeli karatisté z Německa, Itálie, Slovinska a Česka. Oddíl MSK TJ Sokol Znojmo reprezentovali Milada Morávková a Jan Radil. Kromě zkoušek na vyšší pás technické vyspělosti, kde Milada dostala druhý zelený pás – 5.kyu, proběhla i promoce nových a vyšších mistrů bojových umění. Z České republiky získali první mistrovský stupeň, I. Dan, Martina Čipera z oddílu Vysoké Mýto, Tomáš Braun z Krmelína a Jan Radil ze znojemského oddílu. Adam Knajbl získal II. Dan a koordinátor MSKA pro ČR Miroslav Zezulka získal VI. Dan.

 

 

 

Top Fighters MSKA- CZ po třech seminářích


Tento výsledkový list Top Fighters tvoří pět nejúspěšnějších bojovníků v každé kategorii.

Kategorie: ODDÍL (sčítají se všechny získané body každého člena oddílu), FORMA (muži + ženy), ŽENY - BOJE, MUŽI - BOJE, ABSOLUTNÍ (sčítají se všechny získané body každého jednotlivého člena).

 

Umístění znojemských karatistů:

FORMA:            2. místo         Milada Morávková

                        5. místo         Jan Radil

ŽENY - BOJE:    2. místo         Julie Střihavková

 

ODDÍL:             4. místo         T.J. Sokol Znojmo

 

 

 

Letní seminář s prof. Dr. Rudolfem Jakhelem, IX.Dan

 

Začátkem prázdnin jsme ve složení Milada Morávková, Jarmila Husárová, Marek Matějka a trenér Jan Radil odjeli do Letovic u Brna na týdenní seminář, kterého se dále zúčastnili karatisté ze Slovinska a Německa.

 

Celý seminář vedl expert bojových umění, prof.Dr.Rudolf Jakhel, IX.Dan, zakladatel direktní metody tréninku a MSKA. Mnoho detailů technik sám předváděl a osobně vysvětloval, což je ve věku 74 samo o sobě obdivuhodné

 

Tréninky probíhaly třífázově – ráno, před polednem a navečer a byly každý speciálně zaměřen na určité části karate. Od základních až po detailní drobnosti, bez kterých ale nemusí karate fungovat tak, jak má.

Během semináře proběhl turnaj, který nám opět přinesl nové zkušenosti jak v bojích, tak i ve formách. Závěrem se mistr z Německa (III.Dan) velice pozitivně vyjádřil o kvalitě MSK v ČR.  

 

 

 

Top Fighters MSKA- CZ po dvou seminářích


Tento výsledkový list Top Fighters tvoří pět nejúspěšnějších bojovníků v každé kategorii.

Kategorie: ODDÍL (sčítají se všechny získané body každého člena oddílu), FORMA (muži + ženy), ŽENY - BOJE, MUŽI - BOJE, ABSOLUTNÍ (sčítají se všechny získané body každého jednotlivého člena).

 

Umístění znojemských karatistů:

FORMA:            1. místo         Milada Morávková

                        3. místo         Jan Radil

ŽENY - BOJE:    2. místo         Julie Střihavková

 

ODDÍL:             3. místo         T.J. Sokol Znojmo

 

 

 

Jarní škola 2016 v Hanušovicích, 5.-6.3. a 12.-13.3.2016

 

Již tradičně v Hanušovicích se pořádal Jarní seminář MSK, který vedl mistr bojových umění Miroslav Zezulka, V.Dan, za spolupráce těchto mistrů: Pavel Sokol, IV.Dan, Miloslav Motl, III.Dan, Alena Bajerová, II.Dan, a Pavel Trunec, II.Dan.

Vysoké pásy se věnovaly zdokonalování a trénování "biče" a musel se odhalovat nejeden základ našich technik.

Nižší pásy probíraly svůj program a byly rozděleny na oranžové - to byla jedna skupina a bílé a žluté jako druhá skupina.

Závěrem semináře byl samozřejmě na programu testovní turnaj ve formách, sparinku a sportovním boji.  Po turnaji předával Miroslav Zezulka  certifikáty s uděleným vyšším stupněm technické vyspělosti.

Oddíl MSKA Znojmo obsadil celkově na tomto semináři 4. místo.

 

 

 

 

 

Zimní škola 2016 ve Znojmě, 16.-17. a 23.-24.1.2016

 

Historicky první seminář se konal v lednu ve Znojmě. Na Zimní školu přijel úžasný počet karatistů - přes 80. Seminář vedl mistr bojových umění Miroslav Zezulka, V.Dan, – ten vedl vyučování vyššich pasů a Pavel Sokol, IV.Dan, a Alena Bajerová, II.Dan, kteří vedli nízké pasy.

Vysoké pásy tentokrát pilovali a učili se mnoho hodin základy ovládání zbraní, dále reálnou sebeobranu a Miroslav Zezulka měl opět připravený nabitý a pestrý program.

Nižší pásy drilovali základní techniky obohacené o variace boje ze strany, cvičení ve dvojících a opravování některých zásadních chyb.

Na zajistění tohoto semináře se podílel celý znojemský oddíl a odvedl dobrou práci, organizace klapala téměř bezvadně.

Lékařskou pomoc, která je na turnaji nezbytná, zajistila MUDr. Ludmila Šikýřová.

Závěrem semináře byl na programu testovní turnaj ve formách, sparinku a sportovním boji. I když naše sokolovna není velká, dostali jsme do ní tři bojiště, takže všechno probíhalo plynule. Po turnaji předával Miroslav Zezulka s Pavlem Sokolem certifikáty s uděleným vyšším stupněm technické vyspělosti.

Oddíl MSKA Znojmo obsadil celkově na tomto semináři 2. místo.

 

 

 

 

Mistrovství MSKAI 2015 v Praze

 

Tento turnaj je současně sokolským přeborem.

Po celou sobotu probíhaly soutěže ve formách, sparinku a sportovním boji. Na konci Mistrovství byly mistrem bojových umění Miroslavem Zezulkou, V.Dan, vyhlášeny výsledky samotného turnaje i výsledky Top-ten za celý rok 2015 (součet dosažených bodů za umístění v daných kategoriích ze všech MSKA turnajů).

 

 

 

 

Úvodní škola v Praze 7.-8. Listopadu 2015

 

Na druhou úvodní školu v roce 2015 (seminář určený především pro nováčky z podzimních náborů) jsem vyjeli v sestavě: Milada Morávková, Michaela Husová, Jarmila Husárová, Vojta Smola, Jakub Smola, Valentína Šubová, Dominik Věrný a trenér.

Nováčci se věnovali v dolní sokolovně základům technik 1-4, učili se zvládat koordinaci pohybu těla (někdo měl najednou jakoby nohu či ruku navíc .-)) a ostatní v horním sále s mistrem bojových umění Miroslavem Zezulkou, V.Dan, si hráli … tím samozřejmě myslím hry bojové s využitím principů moderního sportovního karate.

Všichni naši nováčci obdrželi na konci semináře z rukou Miroslava Zezulky vyšší stupeň techniké vyspělosti:

Jakub Smola druhý bílý pás, tedy 11.kyu, Valentína a Dominik první žlutý pás, tedy 10.kyu a tím vstoupili na svoji karatistickou cestu.

 

 

 

 

Podzimní seminář 2015 Hanušovice

 

Seminář se konal v říjnu dva víkendy po sobě. Vedl ho mistr bojových umění Miroslav Zezulka, V.Dan.

První víkend jsme se, po úvodním slovu mistra Zezulky a po rozcvičce, rozdělili do dvou skupin. Bílé a žluté pásy měly svůj program, který vedla mistryně Alena Bajerová, II. Dan a byl zaměřen na procvičování základních principů MSK a zvládání koordinace pohybů. Oranžové a vyšší pásy měly program vedený mistrem Zezulkou.

Druhý víkend obě skupiny dokončily své cvičební programy a pak již standartně probíhaly turnaje ve formách (katách), sparinku (řízené kumite) a sportovním boji (kumite). Na konci semináře probíhala exhibice, kde si odvážní zájemci mohli vyzkoušet bojovat proti vysokým pásům.

Z našeho oddílu se zúčastnili Jan Radil 1.kyu,  Milada Morávková 7.kyu, Jarmila Husárová 9.kyu,  Kateřina Radilová 9.kyu a Kryštof David Michalica 11. kyu.

Na úplný závěr semináře předal mistr Zezulka diplomy z turnaje a certifikáty s uděleným vyšším stupněm technické vyspělosti.

Ve formě Prima postoupila Kateřina (postoupila ze žlutých ze 3. místa) a Kryštof postoupil 3. z bílých) do finále, kde nakonec obsadila Katka 4. a Kryštof 7. místo a ve sparinku Jarmila v kategorii ženy žluté a Milada v kategorii ženy oranžové obsadily druhá místa.

Vyšší stupeň technické vyspělosti dostala Milada Morávková - 6.kyu, tedy první zelený pás a David Kryštof Michalica 10.kyu - první žlutý pás.

                                                                                             KR

 

 

 

 

 

Letní škola 2015 Letovice

 

Mezinárodní týdenní seminář v Letovicích patří k nejnáročnějším a nejobohacujícím seminářům MSKAI. Z našeho oddílu jsme se zúčastnili v sestavě Jan Radil 1.kyu,  Milada Morávková 7.kyu, Jarmila Husárová 9.kyu, Michaela Husová 9.kyu, Kateřina Radilová 10.kyu a Vojtěch Smola 10. kyu.

Tento seminář je v České republice jediný, na který přijíždí a vyučuje zakladatel MSKAI mistr Prof. Dr. Rudolf Jakhel, IX.Dan. Opět vyučoval a předával své bohaté zkušenosti. My jsme tedy mohli čerpat  informace přímo od pramene :-)

Kromě karatistů z ČR přijeli i ze Slovinska, Itálie a Německa. Každý den probíhaly tři tréninky zaměřené nejen na samotnou techniku MSKA, ale i na sebeobranu a celkovou koordinaci pohybů, rozvoj kondice a kombinací. Velký důraz byl kladen na základ MSK, tedy takzvaný "bič" v technikách.

Ve středu a v sobotu proběhl mezinárodní turnaj ve formách, sparinku a sportovním boji.

Ve formě Prima obsadila Michaela Husová 1. místo a Kateřina Radilová 5. místo. Ve formě Sekunda byla Milada Morávková na 3. místě a ve formě Dan-set Jan Radil na 1. místě.

Ve sloučené sparinkové kategorii ženy žluté a oranžové obsadila Michaela 2. místo a Kateřina 4. místo. Vojtěch v kategorii muži žlutí pod 16 let obsadil 2. místo.

Na závěr obdrželi z rukou mistra Jakhela a mistra Miroslava Zezulky, V.Dan, vyšší stupeň technické vyspělosti: Michaela Husová 8.kyu (první oranžový pás), Kateřina Radilová a Vojtěch Smola 9.kyu (druhý žlutý pás).

 

 

 

Úvodní škola 2015 v Hanušovicích

 

Poslední víkend v květnu proběhl v Hanušovicích pod vedením mistra bojových umění Miroslava Zezulky, V. Dan, seminář pro nováčky z jarních náborů s účastí vyšších pásů - Úvodní škola. Nováčci tak vstoupili na svoji sportovní kariéru a hned začátkem prázdnin je čeká jejich první testovní turnaj na mezinárodním semináři v Letovicích u Brna, kam přijede i zakladatel MSK a autor direktní metody tréninku, prof.Dr.Rudolf Jakhel, IX.Dan.

Bílé pásy se učily základní techniky pod vedením mistrů Pavla Sokola, IV.Dan a Jana Haněla, I.Dan a ostatní účastníci od 9. kyu, pod vedením Dalibora Olivy 2.kyu, se věnovali především bojovým situacím, kde zdokonalovali naučené techniky v sériích.

Z našeho oddílu se zúčastnili nováčci Kateřina Radilová, Sendy Motin, Vojtěch Smola a Kryštof David Michalica - všichni 12.kyu a dále Milada Morávková 7.kyu, Michaela Husová 9.kyu a trenér Jan Radil 1.kyu.

Všichni nováčci úspěšně složili zkoušky na vyšší technický stupeň: Kryštof získal 11.kyu a ostatní získali první žlutý pás - 10. kyu.

 

 

 

Jarní škola 2015 Hanušovice

 

Na Jarní seminář do Hanušovic vyslal oddíl výpravu ve složení Jarmila Husárová, Michaela Husová (9.kyu), Lucie Šebíková, Ellen a Julie Střihavková (10.kyu) a trenér Jan Radil.

První víkend vedl seminář mistr Miroslav Zezulka, V.Dan za pomoci ostatních mistrů. Druhý víkend vedla mistryně Alena Bajerová, II. Dan.

Standartně jsme byli rozdělení do dvou skupin – nižší a vyšší pásy. Každá z těchto skupin se věnovala technikám a detailům potřebným pro sparink, resp. sportovní boj. Nejvyšší důraz byl kladen na trénování a opakování sérií, kterými se naše tréninky i boj výrazně odlišují od tradičních karatistických škol.

Při závěrečném turnaji ve formách, sparinku a sportovním boji byla možnost prakticky se zapojit do práce protokolu i zabojovat si se zkušenějšími bojovníky.

Výsledky:

Forma Prima:                              Michaela Husová        3. místo

Sparink:

kategorie ženy žluté+oranžové:    Jarmila Husárová        4 .místo

                      ženy pod 16 let:    Lucie Šebíková           2. místo

                                                Julie Střihavková         4. místo

 

 

Speciální seminář v Chotěboři

 

V polovině února proběhl v Chotěboři celorepublikový speciální seminář Moderního sportovního karate, kterého se zúčastnili ze znojemského oddílu Julie Střihavková 10.kyu, Milada Morávková 7.kyu a trenér Jan Radil 1.kyu. Tento speciální trénink vedl mistr Miroslav Zezulka, V. Dan, a ve výuce se zaměřil na různé bojové a sparingové situace s různými partnery – na jiné technické i fyzické úrovni.

Celý tento víkend byl prokládán procvičováním forem (kat) a volným „zpomaleným“ bojem, který však nijak nesnižoval náročnost tréninku.

Účinnost nacvičených technik si zúčastnění budou moci vyzkoušet na nejbližším turnaji, který bude tento měsíc v Hanušovicích.

 

 

Zimní škola 2015 - Praha

 

Již tradičně začátkem roku proběhl dvouvíkendový seminář MSK. V Praze ho vedl koordinátor MSK pro Českou republiku mistr bojových umění Miroslav Zezulka, V.Dan a patron našeho oddílu mistr Pavel Sokol, IV. Dan.

První víkend byl zaměřen na výuku a pilování technik známých již z oddílových tréninků a zde zejména se zaměřením na dynamiku a plyometrii kombinací (cvičení, ve kterém svaly vyvinou maximální sílu v krátkých časových intervalech s cílem zvýšit rychlost a sílu).

Samostatně i ve dvojicích se procvičovalo množství technik, kombinací a sérií a druhý víkend se toto nacvičené mohlo vyzkoušet v turnajové praxi. Ta byla rozdělena  na soutěž ve formách (katách) a kumite (sparing – pro nižší pásy a sportovní boj – pro vyšší pásy).

 Z našeho oddílu se zúčastnili Michaela Husová 10.kyu, Jarmila Husárová 10. kyu, Vilma Jeřábková 10. kyu, Milada Morávková 8. kyu a Jan Radil 1.kyu.

Na závěr bylo vyhodnocení výsledků celého semináře a mistr Sokol, IV. Dan, předal diplomy za turnaj a certifikáty těm, kteří obdrželi vyšší stupeň technické vyspělosti – tedy vyšší pás.

Z výsledků: Michaela Husová byla ve formě Prima šestá (ve svých pásech obsadila 2. místo), Vilma Jeřábková 7. (3), Jarmila Husárová 10., Milada Morávková 4. ve formě Secunda a ve sparinku obsadila třetí místo.

Všechny naše karatistky obrdžely vyšší pás a tak Vilma Jeřábková, Michaela Husová a Jarmila Husárová si přivezly druhý žlutý pás – 9. kyu a Milada Morávková druhý oranžový pás - 7. kyu.

 

Úvodní škola II 2014

 

Zúčastnili jsme se v polovině listopadu  v Praze semináře s názvem Úvodní škola. Tento seminář vedl mistr bojových umění Miroslav Zezulka, V. Dan, Miloslav Motl, III.Dan, Josef Král, I.Dan a Adam Knajbl, I.Dan.

Každý rok jsou pořádány dvě úvodní školy - seminář pro nováčky z jarních a podzimních náborů, s účastí vyšších pásů. Nováčci tak vstupují do světa karate a na dalším semináři, který bude v lednu 2015 je čeká jejich první testovní turnaj ve formě a sparinku.
Bílé pásy (podzimní nábor) se učili základní techniky a ostatní (žluté, oranžové a vyšší pásy)  zdokonalovali techniky a aplikovali je navzájem ve dvojicích.

Na závěr připravil mistr Zezulka pro nováčky možnost vyzkoušení naučených technik na vyšších pásech.
Z našeho oddílu se zúčastnili nováčci Michaela Husová, Martina Husová, Julie Střihavková, Ellen Střihavková, Lucka Šebíková, Simona Zavadilová (všechny 12.kyu), dále Jarmila Husárová 10.kyu, Milada Morávková 8.kyu a trenér Jan Radil 1.kyu.

Všichni nováčci si vedly výborně a získali na svém prvním semináři první žlutý pás - 10. kyu.

 

 

Mezinárodní seminář MSKAI v Chorvatsku

Na ostrově Lošinj v Chorvatsku se koncem tohoto léta uskutečnil pod vedením zakladatele MSK (Moderní sportovní karate) a autora direktní metody tréninku mistra Prof. Dr. Rudolfa Jakhela, IX.Dan,  týdenní seminář s mezinárodní účastí.

Z ČR jela 20-ti členná skupina, která na závěr semináře vybojovala v turnaji níže uvedené výsledky. Uspěli jsme nejen v turnaji ve formách a sportovním boji, ale při promoci kandidátů na mistrovské stupně i mistrů na vyšší Dany bylo oceněno několik našich karatistů. Z chotěbořského oddílu získal I.Dan, tedy první mistrovský stupeň, Radek Klabeneš a dále z ČR Šárka Kučerová, II.Dan získala mistryně Pavla Faltová a Lucia Motlová, dále mistr Pavel Trunec a z chotěbořského oddílu Pavel Halama. III. Dan obdržel mistr Radovan Andrle a Miloslav Motl a IV. Dan získal patron znojemského oddílu a trenér oddílu Chotěboř, mistr bojových umění Pavel Sokol.

Výsledky:

Forma Dan-set:

1. místo Šárka Kučerová, I.Dan, 2. místo Pavla Faltová, II. Dan, 4. místo Jan Haněl, I.Dan

Forma Quinta:   1. místo Vojtěch Zoubek (oddíl Chotěboř)

Forma Quarta:   3. místo Dalibor Mrňávek, 4. místo Karel Škurek

Forma Tertia:    1. místo Ondřej Vachek

Sportovní boj:

Muži absolutní: 3 místo Josef Král, I.Dan

Ženy absolutní:  1.místo Lucia Motlová, II.Dan,  2.místo Šárka Kučerová, I.Dan

Muži hnědí:       1. místo Jaroslav Roušar

Muži modří:       1. místo Dalibor Mrňávek, 2.místo Karel Škurek

Muží zelení:      1.místo Ivan Brabec (oddíl Chotěboř)

 

Podzimní seminář MSKAI CZ 2014

Zúčastnli jsme se semináře Podzimní školy v Hanušovicích, který se konal po dva víkendy na přelomu října a listopadu 2014. Tento seminář vedl mistr bojových umění Miroslav Zezulka, V.Dan, mistryně Alena Bajerová, II. Dan a mistr Pavel Trunec, II. Dan.

Na těchto seminářích bývá již tradičně první víkend zaměřen na procvičování technik, jejich variant, bojových situací a celkově sparinku. Druhý víkend probíhá turnaj ve formách, sparinku a sportovním boji. Po oficiálním turnaji si mohly nižší pásy vyzkoušet své bojové schopnosti v zápasech proti vyšším pásům, což byla určitě zajímavá zkušenost pro všechny.

Z našeho oddílu MSK se zúčastnila Milada Morávková 9.kyu, Jarmila Husárová 10.kyu a trenér Jan Radil 1.kyu. Na závěr celého soustředění předal mistr Zezulka diplomy za umístění v turnaji a těm, kteří udělali zkoušky na vyšší stupeň technické vyspělosti předal certifikát.

Výsledky našeho oddílu: Milada Morávková ve formě Prima postoupila do finále, kde se umístila celkově na skvělém 2. místě (stejné umístění měla i ve svém technickém stupni – 9.kyu) a ve sparinku vybojovala opět 2. místo. Jan Radil ve formě Dan-set byl celkově 5. (ve svém technickém stupni obsadil 1. místo). Milada Morávková obdržela vyšší stupeň technické vyspělosti – 8.kyu, tedy první oranžový pás.

 

Letní škola 2014 Letovice


Týdenní seminář v Letovicích patří k topu všech soustředění MSKAI. Z našeho oddílu jsme jeli v sestavě Jan Radil, Vilma Jeřábková, Milada Morávková a Jarmila Husárová. Tento seminář je v České republice jediný, na který přijíždí a vyučuje zakladatel MSKAI mistr Prof. Dr. Rudolf Jakhel, IX.Dan.

Kromě karatistů z ČR přijeli i ze Slovenska, Slovinska, Itálie, Německa a Velké Británie. Komplexní program se sestával denně z třífázových tréninků, kde mistr Jakhel předával své bohaté zkušenosti. Ve středu a v sobotu proběhl mezinárodní turnaj ve formách, sparinku a sportovním boji.

Ve formě Prima obsadila Milada 9. místo (ve svých pásech 7.), Vilma 11. (8.) a Jarmila 24. (17.) z celkových 28 účastníků. Ve sparinku Vilma a Jarmila nepostoupily ze svých skupin. Milada se probojovala do finále, kde skončila na skvělém 3. místě. Na závěr právě ona obdržela z rukou mistra Jakhela a mistra Miroslava Zezulky, V.Dan, vyšší stupeň technické vyspělosti, tedy 9. kyu (druhý žlutý pás).

 

 

Úvodní škola I.2014 Hanušovice

Poslední víkend v květnu  proběhl v Hanušovicích pod vedením mistra bojových umění Miroslava Zezulky, V. Dan, seminář pro nováčky z jarních náborů s účastí vyšších pásů - Úvodní škola.
Během celého víkendu si nováčci mohli zopakovat a procvičit jak již naučené techniky tak i ty nové pod vedením mistra Pavla Sokola, III. Dan.
Ostatní účastníci od žlutých až po černé pasy si na tomto semináři pod vedením mistra Miroslava Zezulky pilovali techniky a aplikovali je navzájem ve dvojicích. Na závěr připravil mistr Zezulka pro nováčky možnost vyzkoušení naučených technik na vyšších pásech.
Z našeho oddílu se zúčastnili nováčci Jarmila Husárová 12.kyu, Ivo Havlík 12.kyu, Jiří Mucha 12.kyu, Marek Matějka 12.kyu. Všem nováčkům se povedlo získat na svém prvním semináři první žlutý pás - 10. kyu. Naši další účastníci:
Milada Morávková 10. kyu, Vilma Jeřábková 10.kyu a trenér Jan Radil 1.kyu.

 

 

Mistrovství Evropy v karate MSKAI

 

Chotěboř na Vysočině přivítala poslední dubnovou sobotu účastníky mistrovství Evropy MSKAI ve sportovním boji v karate. Přijeli karatisté z Německa, Slovinska, Slovenska, Velké Británie a Česka. Organizátoři připravili bezchybně halu i zázemí a tak po desáté hodině mohly boje vypuknout.

Ženy měly pouze jednu kategorii – absolutní a v ní zvítězila Lucia Motlová, I.Dan, 2. místo  Šárka Kučerová 1.kyu, 3. místo Alena Bajerová, II.Dan a Eliška Pavlíčková 6.kyu.

Muži byli rozděleni na kategorie těžká, střední, lehká a absolutní nad 35 let (veteráni). Čeští reprezentanti nevyšli v žádné kategorii naprázdno:

Těžká váha:  2. místo Adam Knajbl, I.Dan,

                   3. místo Jaroslav Roušar 1.kyu

Střední váha: 2. místo David Hons, I. Dan

Lehká váha:  1. místo Lubomír Macek, I. Dan,

                   2. místo Štěpán Příhoda, I.Dan,

                   3. místo J. Jamrich 3.kyu a P.Chmelina 4.kyu

Veteráni:      1. místo Pavel Halama, I.Dan,

                   2. místo Miloslav Motl, II.Dan,

                   3. místo M.Čipera 2.kyu a J. Radil 1.kyu (oddíl MSK Znojmo)

V týmové soutěži zvítězila domácí Chotěboř před Brnem, Poličkou a týmem ze Slovinska.

 

 

--------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

EASTER SEMINÁŘ PRAHA

 

Týdenní mezinárodní seminář MSKAI pod názvem Easter seminář 2014 se tentokrát konal v Praze po Velikonocích. Vedl ho expert bojových umění Prof. Dr. Rudolf Jakhel, IX.Dan, zakladatel MSKAI a zakladatel mnoha odborných vědeckých institucí v oblasti bojových umění a sportů na celém světě.

Každý trénink byl rozdělen do bloků, v kterých se propojovala teorie s praktickou částí. Nejvíc se trénovalo zakončení po provedeném kontru – tedy znemožnění dalšího útoku soupeře. Nemálo času bylo věnováno i procvičování detailů jednotlivých probíraných technik.

Na závěr proběhl turnaj ve formách. Z našeho oddílu MSK Znojmo se zúčastnil pouze trenér Jan Radil (seminář je určen pro zelené a vyšší pásy). Ve formě Quinta Set (všech 5 forem za sebou) obsadil 6. místo (4. místo v soutěži 2. kyu).

Standardní tečkou za celým seminářem bylo udělování vyšších stupňů technické vyspělosti. Znojemský trenér obdržel od mistra R. Jakhela, IX. Dan, 1.kyu.

-------------------------------------------------------------------

 

8. - 9. 3. a 15. - 16. 3. 2014 se konal v Hanušovicích seminář Jarní škola pod vedením Mistra bojových umění Miroslava Zezulky, V.Dan.

První víkend probíhala výuka a trénování technik se zaměřením na detaily a preciznost provedení. Hodně taktických momentů a praktických útoků a obran.  Cvičily se i standartní situace do sportovního boje. Druhý víkend se toto nacvičené mohlo vyzkoušet v praxi, v turnaji. Ten byl rozdělen  na soutěž ve formách, sparingu a sportovním boji. Potom byla vyhlášena skupina týmů a na závěr turnaje byla speciální kategorie, kde si mohli bojovníci ze sparingu vyzkoušet zápas s bojovníky ze sportovního boje.

Na závěr celého semináře bylo zhodnocení celého semináře a mistr Zezulka předal diplomy za turnaj a certifikáty těm, kdo obdrželi vyšší pas technické vyspělosti.

Vilma Jeřábková 10.kyu se ve formě Prima umístila v druhé polovině a ve své sparingové kategorii byla 3., Milada Morávková 10. kyu byla ve formě Prima 7., těsně pod finálovým postupem a ve sparingu žen žlutých obsadila skvělé 2. místo. Jan Radil 2. kyu byl ve formě Quinta set druhý.

 

---------------------------------------------------------------

 

 

Druhý únorový víkend proběhl na Vysočině v Chotěboři celorepublikový speciální seminář Moderního sportovního karate, kterého se zúčastnili ze znojemského oddílu trenér Jan Radil a Vilma Jeřábková. Náplní semináře bylo trénování bojových a sparingových situací a  zdokonalování forem. Závěrem semináře vyhlásil vedoucí akce mistr Miroslav Zezulka, V.Dan (nejvyšší představitel a šéfinstruktor MSKA v České republice) turnaj.

 

Vilma Jeřábková 10. kyu se ve své formě umístila na 3. místě a Jan Radil 2. kyu obsadil 4. místo v absolutní formě.

 

 

------------------------------------------------------------------------

 

V Praze proběhl dvouvíkendový seminář MSKA pod názvem Zimní škola. Zúčastnili jsme se ve složení Vilma Jeřábková, Milada Morávková a Jan Radil.

 

Oba víkendy byly plné pilování a zdokonalování již známých technik a samozřejmě byl čas i na nacvičování technik nových.

 

Na závěr proběhl turnaj ve formách a ve sparingu a sportovním boji. Tento turnaj byl pro Vilmu a Miladu jejich prvním a rozhodně se neztratily a získaly první cenné zkušenosti i první body do celoroční soutěže oddílů.

 

Vilma Jeřábková obsadila ve formě 10. a ve sparingu 2. místo, Milada Morávková ve formě 11. místo a ve sparingu 4. místo a Jan Radil 4. místo ve formě SET.

----------------------------------------------------------------------------.

Turnaj bez rozdílu stylů
8.12.2013 se zástupci oddílů MSKA-CZ zúčastnili 6. ročníku turnaje v karate v Ledči nad Sázavou. Všichni nastupovali do kategorie absolutní v bodovacím systém ipon shobu. Zdeněk Bombera zvítězil v katekogii senior kumite a je to pro MSKA-CZ velký úspěch, že náš zelený pás v konkurenci mezi vysokými i mistrovkými pasy získal tak cenné zlato.
Velkou podporou pro naše bojovníky byl mistr bojových umění Pavel Sokol III. Dan, který jim pomáhal jak s taktikou, tak i s technikou boje.

---------------------------------------------------------------------------..

 

16. a 17. 11.2013 proběhl v Hanušovicích seminář Úvodní škola pod vedením mistra Miroslava Zezulky, V.Dan. Mistr Zezulka je koordinátorem MSK pro Českou republiku a v naší zemi nejvyšším představitelem tohoto bojového umění.

Pro náš oddíl to byl první možný seminář a zúčastnili jsem se ho ve složení Vilma Jeřábková, Milada Morávková, Václav Bůžek a trenér Jan Radil.

Učili jsme se základní techniky úderů a kopů, které vyučoval mistr Miloslav Motl, II. Dan a tato praktická výuka byla proložena i teoretickou a informativní částí. Do opravování detailů se příležitostně vložil i mistr Miroslav Zezulka.

Na závěr bylo vyhodnocení celého semináře a byly uděleny vyšší stupně technické vyspělosti, kde jsme dosáhli vynikajícího úspěchu, když všichni naši účastníci obdrželi 10. kyu, tedy první žlutý pás.

 

 

Poslední fotografie

Archiv

Kalendář
únor / 2024

Kontakt

Jan Radil, II. Dan

608 400 292

jan.radil@mska.cz

Statistiky

Online: 5
Celkem: 226223
Měsíc: 4404
Den: 328