Jdi na obsah Jdi na menu
 


O věcech budoucích pokračování

. A nyní se vrátíme zpět, k jednotlivým událostem. 

Zvlažnění Kristovy církve. To „Kristovy“ je důležité. Je pravděpodobné, že jiná vyznání, která nejsou křesťanská, budou aktivní a aktivnější, než křesťané. Malý náznak toho probíhá v Evropě již po několik staletí. A zvláště pak v posledních deseti letech v česku vidíme, jak věřící z evangelikálních církví přestupují do církve katolické, kde je mnohem více liberalismu, než v jiných denominacích.   

Povstanou falešní proroci a falešní Kristové. Kristova církev žije v domnění, že tito lidé uvěří u nich a pak odpadnou. Že to bude zřejmé – to odpadnutí. Je to omyl. Tito falešní kristové a proroci uvěří u svědků Jehovových, u hinduistů, či u jiných vyznání, protože se jim při studiu dostane do rukou bible, kde je o druhém příchodu psáno. Křesťané ani nebudou vědět, že takoví lidé jsou a že se angažují ve svých denominacích. Protože tyto falešné „boží muže“ vysílá pán temnoty, budou na první pohled vypadat jako skuteční Boží mužové. Mnozí se jimi nechají zmást a uvěří tomu, že jsou od boha, neboť oni sami to budou neustále zdůrazňovat. Ve světě platí: stokrát opakovaná lež, se nakonec stává pravdou.

Opět je nerozhodující, jestli těch Kristů a proroků bude deset, sto, nebo tisíc. Prostě – budou! A křesťané s tím nenadělají nic, protože taková je boží vůle! Tak se MUSÍ stát! 

A tak mnozí, kteří do té doby vyznávali jako svého pána JK, začnou pochybovat, zda Ježíš patří jen židům a křesťanům. Jestli nemají Krista ve svém vyznání i jiné církve, a křesťanští představitelé jim o těchto vyznáních lhali. Protože tento bůh – bude bohem všech vyznání! Bude milosrdný a rozumějící. Bude spíše bohem dobré morálky, než bohem spravedlivým. Z jakéhokoli náboženství bude mít ty nejlepší vlastnosti a v neposledku bude společný všem vyznáním. Bude to bůh soudržnosti, který nedovolí, aby někdo z lidí zahynul pro svůj hřích. Ve skutečnosti to je bůh podle přání člověka. 

Než začne doba soužení, tak bude v Jeruzalémě obnoven chrám Hospodinu. V době internetu a globálních zpráv to bude zřejmě ve všech světových zpravodajských relacích. Ale jak píše Sz, ruka Izmaelova bude proti všem, a všichni budou proti němu; takže to bude důvodem konfliktu a vlastně počátek doby soužení. (Kap. 11)