Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bulgur s uzeným tempehem a hlívou

11. 5. 2013

 Bulgur s uzeným tempehem a hlívou


uzený tempeh
bulgur (100g)
větší cibule
hlíva ústřičná (300g)
olej na smažení
houbové koření (usušené a pomleté houby)
pepř

Postup: 

Bulgur zalijeme vařící vodou v poměru 1:2 (bulgur/voda), krátce povaříme, odstavíme a zabalíme do útěrky a necháme jej vstřebat všechnu vodu. V hluboké pánvi nebo v hrnci necháme restovat na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájený tempeh a proužky nakrájenou hlívu. Chvíli společně orestujeme, poté přidáme čajovou lžičku houbového koření a špetku pepře, podlejeme trochou horké vody, přichutíme trochou sójové omáčky a společně krátce podusíme. Nakonec přidáme bulgur a za občasného míchání počkáme, dokud nenasaje veškerý vývar.