Jdi na obsah Jdi na menu
 

ABV Biječek

 INFORMACE  O  TURNAJÍCH  REGIONÁLNÍHO  MISTROVSTVÍ 

ČESKÉ  REPUBLIKY  ABV  ČVS  PRO  SEZONU 2014

 

·         Podmínky pro pořádání turnajů Regionálního mistrovství ČR jsou uvedeny v Hracím řádu beachvolejbalových soutěží ABV ČVS 2014. Tento dokument „Informace o turnajích …“ zmíněné podmínky dané Hracím řádem upřesňuje a podává pořadatelům a koordinátorům podrobnější informace. Je koncipován jako pomůcka pro promotéry turnajů s tím, že chce respektovat specifické podmínky jednotlivých regionů s cílem projektované turnaje především úspěšně sehrát.

·         Všechny zápasy se hrají podle platných pravidel FIVB.

·         Řízením soutěže je v roce 2014 pověřen Jan Biječek (bijecek@cvf.cz).

·         Kalendář turnajů a další informace budou hráčům a veřejnosti k dispozici na stránkách ČVS (www.cvf.cz) v části beachvolejbal.

 

Turnaje v regionech

 

1.      Turnaje regionálních soutěží se uskuteční v kategoriích mužů, žen a mixů. Mohou na nich startovat všichni zájemci bez omezení (i junioři a juniorky) a od účastníků nebudou požadovány registrace ani licenční příspěvky.

2.      Počet turnajů v každé kategorii v jednom regionu není omezen (doporučují se 3 turnaje).

3.      Turnaje mohou být odehrány jako součást jakékoliv regionální série, musí však být odehrány nejpozději do neděle 29.6.2014.

4.      Na turnaje v regionech se lze přihlašovat buď na jména hráčů, jako je běžné u turnajů v plážovém volejbalu, nebo na oddíl, ve kterém jsou oba hráči dvojice registrováni. Pak lze sérii turnajů v regionu odehrát jako klubovou soutěž o krajského přeborníka. O tom rozhoduje krajský koordinátor.

5.      Veškeré reklamní plochy má k dispozici pořadatel turnaje bez konkurenčního omezení. V záhlaví propozic k turnaji pořadatel uvede, že se turnaj hraje v rámci Regionálního mistrovství ČR ABV ČVS.

 

Finálový turnaj

 

1.      Finálový turnaj se koná v Praze - Ládví (12.-13.7.2014) – v sobotu se odehrají kategorie mužů a žen, v neděli kategorie mixů. Vítězná dvojice v kategoriích mužů a žen z tohoto finálového turnaje postupují přímo na celostátní MČR [při přihlašování je nutné se řídit hracím řádem beachvolejbalových soutěží ABV dospělých – řádně (v termínu) zaslat přihlášku a uvést, že dvojice se přihlašuje jako “postupující z regionů”].

2.      Finálový turnaj se hraje jako jednodenní systémem na dvě porážky pro 16 dvojic dohrávaný semifinálovými a finálovými zápasy. Pro nasazení se doporučuje využít aktuální žebříček ABV, ostatní dvojice určit na základě losování.

3.      Na finálovém turnaji mohou startovat pouze občané ČR a v kategoriích mužů a žen nemohou startovat hráči, kteří budou den po uzavření přihlášek, tj. 1.7.2014, figurovat do 20. místa včetně na žebříčku jednotlivců ABV.

4.      Přihlášky se posílají řídícímu soutěže na adresu bijecek@cvf.cz nejpozději do pondělí 30.černa 2014 do 20:00 hodin.

Akceptovány budou pouze přihlášky zaslané jedním z hráčů dvojice, která se na turnaj přihlašuje. V přihlášce na finálový turnaj je dvojice povinna uvést celá jména, data narození, název regionu (ze kterého se do finálového turnaje hlásí – v tomto regionu musí dvojice společně odehrát aspoň jeden turnaj) a kontakt (e-mailovou adresu a číslo telefonu) na oba hráče. Bez uvedení těchto údajů je přihláška neplatná.

5.      Nezbytnou podmínkou pro účast na finálovém turnaji je včasné zaslání přihlášky, platná registrace a zaplacení licenčního příspěvku.

6.      Právo účasti na finálovém turnaji mají po řádném zaslání přihlášky nejlepší dvojice z každého regionu (celkem 14 dvojic), 1 dvojice na divokou kartu pořadatele a 1 dvojice na divokou kartu asociace. Všechny dvojice, které se chtějí finálového turnaje zúčastnit, se musí nejprve na tento turnaj v požadovaném termínu řádně přihlásit !

a)      Na uvolněná místa (při neúčasti nejlepších dvojic z některých regionů) budou doplněny další dvojice na základě data podání přihlášky.

b)      Pokud nezašle regionální koordinátor řídícímu soutěže celkové výsledky (nebo nebudou-li tyto výsledky zaslány v termínu), bude do finálového turnaje nasazena z regionu ta dvojice, která zašle přihlášku jako první.

c)      Náhradní dvojice: v případě odhlášení některé dvojice bezprostředně před turnajem může být finálový turnaj doplněn promotérem o místní dvojice, pokud nebude již možné zajistit účast další dvojice v pořadí.

 

Organizace turnaje

 

1.      Veškerá utkání v rámci regionálních turnajů budou rozhodována rozhodčími z řad přítomných hráčů (pokud nebude v propozicích k turnaji stanoveno jinak). Odmítnutí může být potrestáno vyloučením  z turnaje.

2.      Hráčům se doporučují shodná trička a trenýrky, pro finálový turnaj regionů jsou shodná trička a trenýrky podmínkou.

3.      V areálu musí být k dispozici lékárnička a zdravotní služba.

4.      Hřiště musí být vybaveno ukazatelem skóre.

5.      Turnaje regionálního mistrovství ČR se doporučuje odehrát míči zn. GALA Smash Plus 10. Použití jiné značky míče by mělo být uvedeno v propozicích k turnaji.

 

Řízení turnajů

 

1.      Regionální koordinátor vybere jednotlivé promotéry a dle jejich možností sestaví kalendář turnajů, který zašle řídícímu soutěže (bijecek@cvf.cz) nejlépe do 25.4.2014. U každého turnaje bude uvedeno datum a místo konání, kategorie a kontakt (mail a tel.číslo) na promotéra.

2.      Regionální koordinátor v součinnosti s promotéry zajistí vypracování propozic, které v elektronické podobě zašle řídícímu soutěže (bijecek@cvf.cz). (Propozice mohou být i souhrnné pro více turnajů).

Propozice musí obsahovat: název turnaje (Regionální MČR ABV ČVS), označení regionu, datum a místo konání, hráčské kategorie, čas prezentace (nebo zahájení zápasů), délku trvání (jedno- nebo dvoudenní), adresu a termín pro zasílání přihlášek, hrací míče, výši vkladu a jméno a kontakt na ředitele turnaje.

3.      Promotér zajistí zdárný průběh turnaje (evidence přihlášek, odehrání turnaje a zpracování výsledků) a po jeho skončení odešle výsledky regionálnímu koordinátorovi.

Doporučuje se výsledky doplnit krátkým komentářem, případně fotografiemi a celé zaslat na sekretariát ABV (abv@cvf.cz), který zajistí jejich zveřejnění na webu ABV.

4.      Regionální koordinátor průběžně zpracovává žebříček nejlepších jednotlivců nebo dvojic a po skončení posledního turnaje v regionu, nejpozději však do 30.6.2014, jej zašle řídícímu soutěže (bijecek@cvf.cz). Při nedodržení tohoto termínu nebude možné brát zřetel na právo vítězné dvojice z regionu na přednostní zařazení do finálového turnaje.

 

Jan Biječek

řídící soutěže regionů

 
 


Poslední fotografie



Sportovní trofeje



Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statistiky

Online: 7
Celkem: 548975
Měsíc: 5437
Den: 242