Jdi na obsah Jdi na menu
 


Manikúra, P-shine

Základní manikúra

Nejznámějším a také velmi dlouho prováděným postupem je tzv. mokrá manikúra. Ruce nebo spíše konečky prstů se v tomto případě namáčejí do manikúrní lázně. Kůže okolo nehtů změkne a dá se ošetřit. Zároveň nabobtná a změkne i přírodní nehet, takže se při leštění nehtů musí postupovat velmi opatrně.

  1. Bezacetonovým odlakovačem odstraníme lak.

  2. Upravíme tvar všech nehtů do stejné délky, vždy přihlížíme k nejkratšímu nehtu.

  3. Jednu ruku vloží klientka do připravené misky s lázní.

  4. Po dvou až třech minutách ruce vyměníme a první ruku osušíme ubrouskem. Manikúrní tyčinkou zasuneme eponychium (kůžičku). Klientům s nadměrnou tvorbou záděrek pouze začistíme roztřepené eponychium.

  5. Druhým koncem manikůrní tyčinky (lžičkou) opatrně seškrábneme jemnou blanku na nehtové ploténce.

  6. Tyčinkou z pomerančového dřeva vyčistíme velmi opatrně volný okraj nehtu.

  7. Leštícím pilníkem, který se skládá ze 3 až 4 různých brusných ploch, jemně odstraníme podélné rýhování nehtu. Leštící pryží (gumou) vyleštíme a vyhladíme povrch nehtů.

  8. Podle přání lakujeme. Lakujeme jednou vrstvou ochranného podkladového laku a na něj vždy dvěma vrstvami barevného laku.

  9. Po zatvrdnutí vrchní vrstvy laku ošetříme olejovou tužkou nebo kapkou vitamínového oleje eponychium a nehtové valy.

 

dsc_0089.jpg

Japonská manikúra "P-shine"

Manikúra P-shine je založena na přírodní bázi, je určena pro regeneraci přírodních nehtů. Hlavními složkami jsou včelí pyl, mateří kašička a křemičitá hlinka. Křemičitá hlinka je hornina, která se nachází v přírodě, skládá se z mikroskopických křemičitých částí, někdy i s menším podílem písku. Včelí pyl se skládá z aminokyselin, sacharidu, glukózy, fruktózy, sacharózy, tuků, lecitinu, mastných kyselin, fermentu, minerálních látek - Ca, Mg, G, K, P, Cu, Si, Na, CL, S, dále z karotenu, rutinu, vitaminy C, B1, B2, B5, B6 a přírodních hormonů.

P-shine je vhodný na nehty roztřepené, lámavé, špatně rostoucí. Není vhodný nanášet na tenké nehty a ani po sundání nehtů umělých. Principem je totiž leštění, a to je pro poškozené nehty nevhodné.  Při prvním leštění se P-shine doplňuje po cca 2 týdnech. Poté opakujeme cca po 3 až 4 týdnech.  Po nanesení P-shinu již není třeba lakovat, protože se nehty krásně lesknou. Minimálně tři dny po aplikaci P-shinu se lakovat ani nedoporučuje, protože by Vám lak na nehtech nedržel z důvodů silného prokrvení nehtového lůžka.