Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nemoci

Nejčastější nemoci bíglů jsou:                                                                                                                                            

Psincový kašel

Typ chřipky, který se například projevuje siným kašlem. Je velmi nakažlivý!

 bigl.jpg

Oči

Bígl může trpět nedostatkem slizní tekutiny. Je možné, že problém zmizí sám a mi ho ani nemusíme řešit. V opačném případě mu veterinář předepíše oční mastičku.

 

Uši

Bíglům se v uších usazuje vlhkost a nečistoty. Ty je možné ve vnějším uchu očistit vatou. Když se pes často škrábe v uších, může mít v nich roztoče, ktaré poznáme podle tmavých, páchnoucích zrníček. Tito roztoči můžou způsobit zánět uší, proto je nutné zajít k veterináři. Zánět uší poznáme, když pes třese hlavou a škrábe se v uších.                   

(http://www.muj-pes.cz)

Zánět análních žláz

Pokud se anální žlázy přeplní, může dojít k zanícení. To psa začne svědět a pes potom často sedí a tahá zadek po zemi, abi se svědění zbavil.

 

Záněd dělohy

Tato nemoc je smrtelná a trpí jim  fenky většinou starší čtyř let. Projevuje se tím, že pes hodně pije a má horečku.

 

Alergie

Ztvrdlá kůže, svědění a nebo bulky na kůži, to všechno jsou příznaky alergie. Alergie není léčitelná a pokude se pes dané látce na kterou má alergii nemůže vyhnout bere celý život prášky.

 

Výhřez ploténky

Ploténky na krku a zádech přestávají být pružné, tím se vyhřezne a tlačí n anervy. Výhřez ploténky se projevuje silnou bolestí.

 

Epilepsie

Pes ztrácí kontrolu ned některými funkcemi těla. Epilepsii lze potlačit lékami.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

bígl

jitka,4. 5. 2019 11:19

dobrý den náš bígl Max má stále pokrčené tlapky uspodního kloubu přední ch tlapiček asi zápěstí když dlouho chodí na procházky potom je nemůže napnout a knučí je tříletý je to normální a pokud ne co se s tím dá dělat.Jitka

dotaz

Vlasta Zimčíková,31. 8. 2015 18:44

Dobrý den,máme bigla psa,stáří 6 let.Poslední dobou má problémy s krkem.Špatně s ním pohybuje,občas zakňučí.Dostal nějaké léky,je trochu lepší,ale pořád to není on.Tak se chci zeptat,jestli jsou nějaké léky nebo vitamíny,aby se mu ulevilo.A jak se projevuje výhřez ploténky.Děkuji za odpověď.Zimčíková