Jdi na obsah Jdi na menu
 


Diskuze

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Hlásím,

kočka modroočka,13. 5. 2024 14:05

že v Třebíči se začali klubat čápátka. 3 vajíčka už jsou naklubané. Letos to byl na hnízdě horor. Prvně se tam usadil úplně cizí pár. Po té přiletěla Terezka a pár vetřelců vyhnala. Chvíli byla na hnízdě sama. Pak ji navštívil cizí mladík a už u ní zůstal v pronájmu. :) Začali se k sobě mít a vypadalo to už na 1.vajíčko když se objevil Toník. Jenže Terezka s Evženem ho vyháněli. Nakonec mezi soky vznikla pořádná bitka, že tekla i krev. Poraženým byl Toník. Za pár dnů Terezka začala snášet vejce. Mají jich 5. Pokud se vylíhnou všichni čapíci, rodičové budou mít co dělat nakrmit 5 hladových krků. Toník se chudák odstěhoval na nějakou louku a tentokrát si partnerku nenašel. Holt přiletěl pozdě a dámy už byly zadané. Ve skupince na fb někdo dával fotky Toníka jak měl na krku zaschlou krev. Třeba příští rok přiletí dřív a budou zase spolu s Terezkou. Ale zase bude na ocet Evžen....

Tak jsem zase zde!

kočka modroočka,10. 5. 2024 23:37

Všechny vás zdravím. Ani jsem si neuvědomila, jak dlouho jsem tu nebyla. Teď jsem marodila, ATB ještě dobírám, ale už mi je celkem dobře.
Před měsícem jsem byla na imunologii. Pan primář mě nepotěšil, protože mi oznámil, že ty injekce co mi píchají 1x za 14 dnů, už nejsou a nebudou. Přestali je vyrábět kvůli nějakému nařízení z EU o nějakém postupu výroby. Takže Španělé je přestali vyrábět. Má být nějaká náhrada, ale ještě není k mání. Koukla jsem na SÚKL. Tam už ta náhrada je popsaná. Koula jsem na příbalový leták a nestačím se divit. Teda nevím jestli si je budu aplikovat sama nebo budu někam jezdit....je tam popsaná nějaká aplikační pumpa do které se budou dávat stříkačky a napojovat na hadičky. dávka se bude určovat podle váhy a píchat se budou do břicha. Fakt to je popsané složitě. Nevím jak dlouho bude aplikace trvat. Ach jo. Příští týden se mám opět ozvat panu primářovi z imunologie jestli už injekce budou. V úterý mi řekl, že ještě nejsou k mání aplikační sety. No bude to horor jestli si je budu aplikovat sama.
Jinak k nám jezdí vnoučata většinou na střídačku, občas tu jsou oba najednou. Vnučka tento týden nepřijela, je také nemocná.
V pondělí jedu k Dr do Žďáru n/S na alergologii, tam to bude pohoda. Jsem zvědavá jestli si paní Dr všimne, že jsem zhubla. Zatím mám dole 17 kg. Oblečení zatím nosím stejné, tak nevím, jestli to je už poznat. Za týden v pondělí pojedu do Brna na denzitometrii. To je tak jak psala Maruška. Člověk někam vleze a hned má v ruce několik žádanek. V únoru jsem byla na gyndě a dostala jsem žádanky na mamograf a prý pojišťovna nově začala proplácet preventivní vyšetření na denzitometrii. Volala jsem do Brna na Osteocentrum, že se chci objednat. Prý mají termín až na leden. Poděkovala jsem jim, že se raději objednám jinam. Objednala jsem se v Bohunické nemocnici v Brně. Myslím, že vyšetření bude v pořádku. To mi těžkou hlavu nedělá.
Teď z jiného soudku. :) Před týdnem ve čtvrtek jsem byla na zájezdě s důchodci z bývalého zaměstnání. Tentokrát jsme vyrazili na Jižní Moravu, do Valtic. Prohlédli jsme si zámek. Ten byl opravdu krásný. Akorát průvodce byl mladý kluk, asi brigádník při škole. Občas se zasekl a nevěděl co má říkat. Tak šel jednoduše dál a začal o něčem jiném. Prohlédli jsme si také zahrady Mendlovy univerzity. Mají tam zasazené kytičky v takových čtvercích ohraničených živým plotem. Čtverců tam bylo asi 12. Po té jsme byli na obědě. Odpoledne jsme pokračovali v Zemědělském muzeu. Také to bylo zajímavé. Nakonec nás čekala návštěva Vinného sklípku s ochutnávkou vína. Měli jsme průvodkyni, ta nám řekla o historii sklípku, jak je postupně objevovali a zprovozňovali. Povodila nás celkem rozsáhlými chodbami a místnostmi, kde se schází společnost. Dokázala povídat dost dlouho a opravdu zajímavě. Když jsme šli za sklípku k autobusu, všimla jsem si zajímavého domu. Byla tam Vinařská pohotovost. :) Ale u jsme nepotřebovali. :) Snad zase za rok někam pojedeme, pokud fabrika na zájezd přispěje.

Re: Tak jsem zase zde!

pakuška,12. 5. 2024 8:51

Ahoooj kočko ) Tak vítej zpátky. Tebe ti doktoři teda zaměstnávají. Hlavně že je ti zase líp. S těma lékama je to nějaký divoký. Bylinky by nám nejradši zakázali a léky nemají. U nás paní byla odkázaná na jediný lék a pak se dozvěděla, že nikde v lékárnách není. Měla zásobu na dva měsíce a vypadalo to bledě. No, ale paní má nějaké tituly a dokázala by se i na někom otočit, tak jí ho paní doktorka sehnala ve Švýcarsku. Na mě by se tak akorát z vysoka. Paní to samozřejmě přeju. Ale všechno tu jde do kopru.
Ten zájezd na Moravu musel být fajn. Ve Valticích jsem byla kdysi dávno, ale už si z toho moc nepamatuju. Spíš nic))) Tenkrát jsme bydleli jen kousek od zámecké zahrady v Lednici. To byla nádhera. Chtěla bych se tam ještě podívat. Je tam čapí kolonie)))
No ale ty už se těšíš na dovolenou, že? Já se stále plazím do práce a z práce a už vyhlížím prázdniny)) V tom si notujeme s paní Seržantovou))
Kočičko, měj se hezky, hlavně se dej do kupy a zase se ozvi ať víme, že jsi v pořádku)
Zdravím také paní Seržantovou a mary) Přeji krásné dny.

Přeji příjemný

Mrs. Seržantová,8. 5. 2024 11:55

sváteční den uprostřed týdne a doufám, že tedy odpočíváte. Jsem ráda, že se kočka Maruš mary ozvala. Snad ji nepostihlo nic vážného, brzy se uzdraví a přiběhne sem a zase nám napíše něco dlouhého. Dnes tu máme zataženo, šedivo a asi bude zase pršet. Včera pršelo skoro celý den. Asi z těch výkyvů počasí mám opět kašel a rýmu jako slon. Pakuško, už nám skoro klepou na dveře prázdniny. Už jenom necelých 8 týdnů. Připadá mi, že všechno letí čím dál rychleji. Tak se opatrujte.

Re: Přeji příjemný

pakuška,9. 5. 2024 12:34

Tak zásadní je, že se ozvala kočička a že snad bude brzy zase mezi námi.
Zdravím paní Seržantovou i mary a případné další návštěvníky.
Paní Seržantová, ty změny počasí se mnou lomcují. Jsem z toho urvaná. Dělala jsem zase zástup na barákách bez výtahu. To už na mě není. Udělala jsem oba, abych je měla z krku a zítra si půjdu na svoje. Mám tam výtah. Ale před tím ještě do školy. Na ty prázdniny se těším, jenže jak říkal soused, to pak zase rychle uteče a zase bude podzim. Člověk prostě nemůže být spokojený nikdy))) Děti ve škole jsou utržený ze řetězu, ale snad budou nějaké výlety a mimoškolní akce. Prvostupňoví mi pojedou na školu v přírodě, tak to bude taky trochu oraz. Čápátka se klubou o106, před okny už mi sviští rorýsi... Musíme si užívat života, dokud to jde. Tak si užívejte jak nejlíp můžete a zase brzy tady)

Kuk

pakuška,4. 5. 2024 9:55

.

Re: Tak jsem právě

mary,4. 5. 2024 11:07

Taky dělám občas kuk :-) Kdoví,co je s Kočinkou.Jestli ji tak zaměstnává rodina?No,já tu přežívám v rámci možností.V pondělí si jdu pro výsledky CT do Nemocnice na Františku.Tak jsem zvědavá,jestli tam něco objevili.Ve čtvrtek do Revoluční na neurologii.Mám tam ještě asi 3 žádanky,tak v pondělí zase něco objednám. Prostě to nehrotím,stačí když někam vyjedu 1x týdně.

Re: Re: Tak jsem právě

pakuška,5. 5. 2024 10:25

Ahoj mary) Ráda tě zase po čase vidím. Držím ti palce, aby byly výsledky v pořádku. Jak se člověk dostane do pazourů doktorům, má o "zábavu" postaráno(( Já jsem v klidu. Mně řekl doktor v pětatřiceti, že už taky nejsem nejmladší, tak co bych chtěla))) Od té doby se jim snažím vyhýbat. Dokonce zrušili preventivní prohlídky od zaměstnavatelů, tak mě nenutí už nic. Loni jsem teda dostala nějaké žádanky na laboratoř, ale nějak jsem to vypustila. Budu tam muset zajít, ale teda nechce se mi...

Re: Tak jsem právě

mary,5. 5. 2024 14:21

Mně Pakuš začala honit nová naše paní doktorka,ta naše je na mateřské.Ani jsem nevěděla,že je v jiném stavu,když tam člověk nechodí tak často.Prášky mě psala na E-recept,tak to je pohoda.No a tato nová mě začala honit po těch vyšetření,co jsem kdysi prodělala.Holt chce mít čerstvé výsledky.

Re: Tak jsem právě

mary,5. 5. 2024 20:11

Zdravím Pakuš.Psala jsem Kočince do mailu,to jsem si myslela,že tam chodí a třeba odepíše.A ono nic,takže kdoví co s ní je.

Re: Re: Tak jsem právě

pakuška,6. 5. 2024 19:06

Kdy jsi jí psala?

Re: Tak jsem právě

mary,7. 5. 2024 12:27

Právě toho 5.5. Tak uvidíme jestli se ještě ozve.

Re: Re: Tak jsem právě

pakuška,7. 5. 2024 20:19

Myslím, že do maila leze většinou až v noci. Snad se ještě ozve. To zatím není tak dlouho. Minule měla problém se proboxovat sem. Ale to je divné. Už dlouho sem mám přístup v podstatě volný.

Re: Tak jsem právě

mary,8. 5. 2024 10:57

Tak Pakuško,Kočinka odepsala.Zase marodí,no a sem chodí málo.Takže až jí bude líp,tak se ozve.

Tak hanz

pakuška,1. 5. 2024 11:38

se vždycky odněkud vynoří a zase zmizí. Prostě lotr))
Přeji všem krásný prvomájový den.

Tak vás všechny tři

Mrs. Seržantová,28. 9. 2023 15:25

zdravím při dnešním svátečním dnu a jsem ráda, že jste se už všechny objevily. Mary jsem ráda, že se jedna operace zdařila. V úterý jsem si na ni několikrát vzpomněla. Znám hodně lidí okolo, kteří si tenhle zákrok moc vychvalují. Asi se málokdy stane, že to není pak zrovna ono. Před lety jsem na to poslala naši maminku a ta asi vzhledem k tomu, že trpěla i jinými problémy, si vůbec nepomohla. Ale o nikom jiném nevím. Takže druhé oko už bude určitě jen brnkačka, jak by řekla dnešní mládež. Maruš, já také odškrtávám všelijaké ptákoviny jako jízdní kola, schody, značky, autobusové zastávky, ale pak se sem zatím pokaždé dostanu. Děkuji za vzpomínku na Seržu, tentokrát to vyšlo na sobotu, tenkrát to byl pátek. Už je to 7 let. Vzpomínám si, že když jsem tenkrát tu děsnou zprávu rozeslala rodině, tak první, komu jsem pak psala, byla kočka Maruš a pak sem a že tomu Liduš nevěřila. Pak jsem asi dva roky si vás tady pořád četla a psala, asi jsem to brala jako nějaké poslední spojení, nevím. Lída mi psala, že to bude trvat tak pět let podle vlastní zkušenosti. Asi měla pravdu. Pakuško, zítra máme taky, a to naprosto výjimečně, ředitelské volno, naše paní ředitelka s ním každý rok šetří. Jinak mám jednoho studenta, který bude letos končit dopravku v Masné, jak jsme si psaly, potom jeden deváťák se bude rozhodovat, co bude dělat a dvě šesťačky. Naprosto stačí. Tak vám přeji příjemné dny a abyste byly zdravé jako rybičky. V neděli už nám začíná říjen. Všechno hrozně letí.

Re: Tak vás všechny tři

pakuška,28. 9. 2023 18:46

Paní Seržantová, dobrý večer. Letí to neskutečně. Když kočka napsala, že měl Seržant výročí, říkala jsem si, jak je to vlastně dlouho. Taky jsem tu zprávu nějak nechtěla chápat. Od té doby jsem takových zpráv musela zpracovat několik. Ale poslední dva roky jsou zase náročné(( Minulý týden nám tu skočil kluk z 11.patra. 23let(( Vychovávala ho babička. Před měsícem tu byla další jobovka. Radši ani nepřemýšlím, co přijde příště a kdy. Je to fičák a brala bych trochu klidu. Sice se to netýká přímo mě, ale ty lidi znám a to mi nemůže úplně minout.
Paní Seržantová, v Masné učí (jestli i letos nevím) kamarád. Jeden rok odešel do důchodu, ale povolali ho na výpomoc a moc si to pochvaloval. Učil jen út, st, čt. Studenti mu říkají Luboš)) Učí něco odborného na železniční dopravě.
Jinak s tím ředitelským volnem jsme na tom podobně.
Paní Seržantová a koči, já se sem dostávám úplně bez kontroly. Zaškrtnu a frčím bez obrázků. Doufám, že jsem si to právě nezakřikla)))
Mary, tobě držím palce, aby to bylo s druhým okem stejně úspěšné jako s prvním)
Všem přeju hlavně zdraví a taky štěstí. Bez toho to taky funguje jen stěží.

Re: Re: Tak vás všechny tři

hanz,28. 4. 2024 19:34

v masné učil i jarda novák.

Tak jsem byla

Mrs. Seržantová,29. 4. 2024 12:55

překvapená, že se nám tu přeskupily příspěvky z loňska a on se nám ozval hanz a na jeden z nich nám odepsal. Hanzi, na Jardu Nováka se zeptám, až si vzpomenu. A jak jde život? Taková vzácná návštěva se nám ozvala, to budou agentky koukat. Pakuška zrovna nedávno vzpomínala na Komodora. Ten už se nám ale asi nezjeví.

Re: Re: Re: Tak vás všechny tři

pakuška,29. 4. 2024 16:55

No hanzi, ty lotře))) Kde se potuluješ, že se neukážeš? Jsem ráda, že tě tu vidím. Už jsem si říkala, co je s tebou.