Jdi na obsah Jdi na menu
 


SOUBOJ SRDCÍ 17 ČÁST

Matteo se zničeně posadil na pohovku před krbem a schoval svou tvář do dlaní. Nemohl uvěřit tomu, že ještě před nedávnem, se cítil tak šťastný. 

Však události několika posledních hodin a dní, zdáli se mu jako špatný sen. Minulost se vážně opakovala. Tolik se toho bál, a jak je vidno, měl dát na svůj instinkt. Sarah ho evidentně nemilovala tak, jak on jí. Jestli vůbec kdy k němu něco cítila. 

Když spolu promilovali celou noc a on s ní navždy spojil svůj život, věřil, že již není nic, co by je rozdělilo. Byl ochoten zapomenout na vše, co mu před lety způsobila a začít znovu. S ní. Po jeho boku. 

Však to co cítil, bylo něco víc, než láska. On jí zcela podlehl. Navždy. Jenže znovu udělal zřejmě další svou fatální chybu. Dal ji na výběr. Nechal ji po jejich milování v jeho pokoji a dopřál ji tolik času, kolik potřebovala. 

Jenže hrany jeho ostražitosti, otupěny bezpodmínečnou láskou, vzali mu jeho ostražitost. Když se Sarah neobjevila, ani po několika hodinách a šel ji hledat, bylo již pozdě. Zmizela. Zase.

 Ovšem bylo něco, co Matteo nemohl tušit. Jen co odešel z jejich pokoje, vešla do ložnice vchodem ze zahrady Zora. 

Moc dobře již věděla, že její manželství s Matteem je ohroženo. Roberto Gonzales se o to postaral. Nemohl snést, že nad Matteem prohrál a rozhodl se ho tedy zničit. 

Moc dobře věděl, že pakliže dokáže Sarah od něj odloudit, Matteo zemře. Bylo mu jasné, že se s ní spojil a nedostatek její krve, znamenal pro Eagerblooda konec. Jeho fyzická stránka začne nedostatkem krve slábnout a jeho síla, se časem zcela vytratí. 

Zora přesvědčila Sarah o své smyšlené pravdě. Přesvědčila ji o tom, že někdo jako on, boss mafie Nostra Concinencia a Eagerblood, nemůže milovat Ajdara. Obyčejnou služku.

 Přesvědčila ji o tom, že mezi nimi stále panuje láska a že jejich vášeň, ještě nezmizela. Že se jí nikdy nevzdá. Že kdyby přeci chtěl, již by to dávno udělal. 

A Sarah uvěřila. Bláhově uvěřila jedovatým řečem její sokyně a přijmula od ní návrh na útěk. Který ji dle slov Zory, měl zachránit od ještě větších potíží.

 Odvezla ji tak daleko od něj, jak jen to šlo. Umně zametla stopy, znajíc Matteův vliv a moc, aby ji nikdy nenašel.

 Sarahina ostražitost a chytrost, jakoby se toho dne zcela vytratila. Věřila jí každičké slovo, protože Zořina nenávist vůči ní, učinila Zoru naprosto přesvědčivou. 

A bolest, kterou pocítila, a vztek, protože mu uvěřila, přinutil ji, ono řešení přijmout. Chtěla v tu chvíli, být od něj tak daleko, jak jen to šlo. Co nejdále. 

A vůbec si neuvědomovala, co způsobí. 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 


Portrét



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 196872
Měsíc: 5005
Den: 418