Jdi na obsah Jdi na menu
 


První schůzka na naší klubovně 18.9.2013

Na klubovně se potkali:

Kuba

Nela D.

Lucka

Nela S.

Michal

Dalibor

Kryštov

Terzka

Míša

Karolína

Patrik

Adam

Filip

instruktorka Pavla + miminko

Hned při příchodu jsme narazili na problém, kam s koly našich malých turistů, místnost je dost maličká a tak musely kola do venkovního stojánku. Není zde moc nábytku a je taky velmi zvučná. A když začne brebentit až křičet 12 účastníků + miminko, je to jak v opravdovém úle. Utišit, svléknout, přestavět židle, stoly a pak se může začít. Děti se dověděly, jak to chodí v úle, v mraveništi, jak vypadá globus, mapa, kompas z jehly a ešusu.

Čas ani prostor není pro děti důležitý pojem, ale snažili jsme se s pomocí maminky od Kryštůfka, která mi velmi pomáhala a snad nadále i pomáhat bude každou schůzku, ukázat dětem, že jde určit směr pomocí světových stran a že sluníčko tedy vychází na východě a zapadá na západě. Na severu, že je zima a na jihu teplo. Snad si budou pamatovat ze schůzky i něco víc než rozbitý stůl, běhání mravenečků a běhání na správnou světovou stranu.

Omlouvám se maminkám, které chtěly zůstat jako pozorovatelé na klubovně, ale stejně jako na ně, jsem „přísný“ i na děti. Rád Vám ale zodpovím na Vaše dotazy a v případě, že budu potřebovat pomoc, řeknu Vám včas a třeba s námi pojedete někdy na výlet. Teď si zatím odpočinete od dětí a oni od Vás, dopřejte jim to J Pokud chcete náhled ze třetí strany, určitě Vám ráda o první schůzce povypráví i Kryštůfkova maminka. Také prosím rodiče, aby nahlédli lépe na zvadla a nezapomněli některou z věcí na nich napsanou. Na první schůzce byly 3 děti bez svačinky a bez pití! Ale nebojte, hlady jsme je nenechaly.

Snažím se každé z dětí posuzovat podle jeho předpokladů a připravovat hry ze všech možných oblastí přírody, sportu a společnosti. Máme zde děti ukřičené, všechny prvky dis a hyper, zakřiknuté, strkající si prsty do nosu i do pusy, děti, které poslouchají, ale nevnímají a také děti, které neumí poprosit a poděkovat. Děti se bohužel ještě neumí rozdělit s kamarády, ustoupit nebo naopak zapojit se aktivně a to vše se budeme učit spolu a tak jak já působím na děti, vracejí mi to děti nazpět a na každou moji chybu či omyl mě okamžitě upozorní. Dokážete si to představit ve světe dospělých?

Prosím ty, kteří nevyplnili dotazníček, aby mi jako zpětnou vazbu tento dotazník vyplnili on-line na stránkách http://poletusky.estranky.cz. Za jakýkoliv dotaz či připomínku budu rád.

Mějte krásný den a snad se podaří příště udělat alespoň jednu fotku. Foťák jsem měl, ale volné ruce nikoliv. Těším se příští středu opět v 15.50 v podloubí radnice.

P.S. Zapomenutá čepice dostala svého majitele hned po schůzce, ale jedna helma na kolo je k dispozici na skříňce ve školce.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář