Jdi na obsah Jdi na menu
 


17. Kapitola

28. 8. 2013

Harry se snažil dostat přes zábrany, co obklopovali Hermioninu mysl. Čím více se snažil přes ně dostat, tím byli silnější. Opustil tedy její mysl a podíval se ji jen tak do očí.

"Co se děje, nejde to?"

"Čím více se přes tvé obrany snažím dostat, tím je tvá obrana silnější. Nevím jak se přes to dostat."

"Co zkusit se přes to nedostávat nasilím. Co zkusit požádat jako by o povolení. Je jasné, že to je jak ty říkáš obranná reakce magie vůle. Ale já si přeju, aby se ti to povedlo a pokud je ta tvá teorie správná, tak by mě ta síla měla poslouchat. Takže by se měla podrobit mé vůli, zkus až budeš v mé mysli požádat o svolení ke vstupu."

Harry se nad tím zamyslel a v duchu ji dal zapravdu. Přikývl "zkusíme to." Harry se ji opět upřeně podíval do očí a opět se ocitl před barierou její mysli. Neútočil, pomylsel na zprávu.

Mohu vstoupit?

Proč chceš vstoupit do soukromí mé paní?

Chci vyzkoušet posílání zpráv pomocí mysli.

To ty ovládáš a paní když bude chtít tak hravě taky.

Ty si síla, které se říká Magie vůle.

Ano, dali nám takový název První.

První? Myslíš zakladatele?

Nejsem oprávněn ti dále odpovídat, zeptej se někoho jiného.

S tím byl vyhozen z mysli Hermiony.

"Tak co se dělo tentokrát. Byl si tam docela dlouho, ale nic jsem neslyšela a ani necítila."

"Víš, asi si na chvíli lehnu a budu přemýšlet. Možná jsem díky tobě pochopil pravou podstatu magie vůle a jestli je to pravda, tak je mnohonásobně mocnější, než jsem si kdy myslel."

"Co tím myslíš?"

"Já jsem s tou silou mluvil."

Pak si lehl na postel a snažil se ponořit do sebe. Využil veškeré znalosti nitrobrany, které měl a sanžil se ponořit do svého nitra. Najednou pocítil jako by ho nic nedrželo a on mohl kam chtěl. Cítil jako by měl absolutní volnost.

Magie vůle, která sídlí uvnitř mě, slyšíš mě. Zkusil vyslat myšlenku.

Ano Harry vždy jsem tě slyšel, ale poprvé můžeš slyšet i ty mě.

Mám spoustu otázek.

Vím, chceš slyšet co je vůbec Magie vůle zač.

Ano, je to asi hlavní věc, která mě zajímá.

No tak tedy bedlivě poslouchej, bude to na dlouho.

Dávno v minulosti, ještě před lidstvem obývali Zemi obrovští ještěři, Lidé jim dali název dinosuři, podle nich neinteligentí ještěři, ale ve skutěčnosti to byli draci, ne ty, kteří znají dnešní kouzelníci, né ti divocí, kteří se zabývají jen pářením a žrádlem. Byli to moudří draci. Spolu s nimi tu žili i elfové, vznešený lid, podle nich.

Obě tyto rasy ovládali magii. Magii tak silnou, že nejsilnější kletby dnešní doby, jsou jen laciné triky, co oni uměli, když byli děti. Chápej Harry, oni to byli vládcové magie. Oni si ji podrobili a ona je poslouchala. Většina z vás ovládá jen divokou magii. Proto vlastní hůlky, aby ji vůbec dokázali usměrnit, proto musí mít různé formule, aby ji dokázali přinutit k činu. Na zkrocení divoké magie přišli až zakladatelé, ale to odbočuju a předbíhám.

Moudří draci i elfové dokázali magii ovládat pouze myšlenkami. Dokázali ji usměrnit gestama, nebo někteří i pohou myslí. Oni totiž pochopili, že magie má vlastní vůli, proto se s ní sžili. Naslouchali ji a ona naslouchala jim.

Takže jestli to chápu dobře. Magie dnešní doby, je vlstně jen surová magie, která se jakoby vzpírá poslouchat kouzelníky, protože ji nenaslouchají. Vlastně si ji zotročili.

Ano, je to tak, dnešní kouzelníci si ji zotročili, a začali to právě zakladatelé, kteří pochopili, že magie má svoji vůli, ale oni se ji snažili ovládnout násilím, proto vznikali kouzla pomocí hůlek, proto jsou pokládáni za mocné kouzelníky, ale oni nevyužili ani polovinu síly, kterou mohli mít, kdyby si ji nezotročili.

Ty chceš říct, že díky zakaldatelům jsme slabší, než by jsme mohli být?

Špatně jsem se vyjádřil. Oni o předešlé existenci nic nevěděli. Vem to jaká doba dělila Draky a elfi od Zakladatelů.

Na to jsem nepomyslel.

No vraťme se do doby Draků a elfů. Válčili mezi sebou. Elfové se pokládali za pány světa. Draci naopak se snažili žít s přírodou v rovnováze a vycházet s ní. Branili přírodu. Proto postupem času vzniklo další odvětví magie, živlová. Vlastně se jen trochu vyvynula Magie vůle a umožnila ovládání živlů. Země, voda, vzduch, oheň a energie. Tu začali používat elfové. Draci naopak používali klasickou magii vůle. Prostě dělala co chtěli. Prorože obě rasy měli stejný zdroj své síly, nemohlo být vítěze. Draci se naučili změnit na elfy a infiltrovat se. Ovšem stalo se něco co nikdo z obou ras nepředpokládal. Někteří špehové, kteří byli u elfů se zamilovali. Vznikl tak potomek obou ras. Když se na to přišlo, žádná z ras nedokázala ublížit potomkovi obouch, dračí elf, mu začali říkat. Dá se říct, že to byl jak elf, tak i drak. Draci i elfové je ovšem nepřijali, nedokázali je zabít, kolovala v nich jejich krev, ale dokázali je vyhostit ze svých sídel. Takto se stalo, že špehem se stal i Arasar, syn krále Moudrých draků. A jak se dalo čekat zamiloval se. Dotyčná byla jak jinak, než princezna Elfů. Oba věděli co je čeká, když jejich vztah vyjde najevo. Scházeli se tedy tajně. Ovšem byli zrazeni. Zradili je nejbližší přátelé, protože jim záviděli. Záviděli jim jejich štěstí. Ovšem stalo se co nikdo z nich nečekal. Rodiče měli své děti rádi, víc než by dali kdy najevo, proto se tajně sešli vladaři Draků a Elfů.

Nikdo z jejich rodů neví co se tam dohodlo, to ví jen magie, která tam byla přítomná na uzavření jejich dohody.

Tam poprvé bylo uzavřené tajné příměří mezi Elfy a Draky. Ovšem oba vládcové se shodli na tom, že to jejich lid nikdy nepochopí, proto se rozhodli spojit síly a vytvořit pro své rasy vlastní světy. Tak začali spolupracovat, ale nenávist byla zakořeněná hluboko v srdcích každého národa k tomu druhému, že odmítli vzít sebou někoho, kdo má krev druhého národa. Proto se rozhodli potomky nechat na zemi. Draci odletěli, říká se že si vytvořili černou díru, přes kterou odešli jinam. Elfům se vytvořila brána do jejich utvořeného světa. Oba národy spolupracovali, aby dokázali vytvořit oba ty průchody, Ale uvolnili při tom tak obrovské množství magie, že se rozhodila na několik stovek generací. Po čase se z Dračích elfů stali lidé. Všichni díky tomuto magickému výbuchu přišli o magii. Po několika staletích se magie pomalu začala zase klidnit. Začali se objevovat první lidé s magickými schopnostmi, šamani, věštci, někteří kejklíři a vše právě vyvrcholilo Bradavickými zakladateli, kteří tyto síly začali zkoumat důkladně. Výsledek znáš z dějin.

Proto kouzelníků přibývá. Lidem se vrací to o co kdysi přišli. Za několik staletí tu budou zase všichni kouzelníci.

A budeš mě učit, jak využít sílu, kterou oplývá magie vůle?

Možná Harry, Stanu se tvým, rádcem. Na většinu věcí budeš muset přijít sám.

Přesto děkuji za informace, které si mi dal.

Ještě se setkáme.

Harry otevřel oči a rozhlédl se. Myslel si, že bude unaven, když používal silnou psychyckou magii, ale omyl byl pravdou. Cítil se naprosto odpočatý. Rozhlédl se. Stále byl na ošetřovně, ale Hermiona už na posteli neležela. A ani nějakou dobu už tu nebyla, protože její postel byla ustlaná. Oknem se podíval ven a byla hluboká noc. Unaven se necítil, proto vstal, Kouzlm si přičaroval plášť a vydal se do společneské místnost izmijozelu. Celý hrad už spal.

Harry se do společenské místnosti mohl dostat až když mu had, který byl na vedlejším obrazu rozradil heslo.V ložnici si potichu vzal knížku a vrátil se do společenské místnost a rozevřel si ji. Chvilku do ní zíral a doudal, že se začte, ale opak byl pravdou, pořád musel myslet na to co se dozvěděl.

Odložil tedy knihu a zalezl do postele. Než nakonec usnul musel si řiznat, že ten příběh bude asi pravdivý. Perfektně zapadal do ninějšího uspořádání světa. Mudlům se rodili kouzelníci. Kouzelníkům jiné kouzelníci. Ale proč se rodili Motáci? To ho nenapadalo.

 

Ráno na něj všichni civěli. Jen njeho parta k němu ovšem přišla a popřála mu k uzdravení?

"Co se dělo, jak dlouho jsem spal?"

"Spal? Byl jsi v bezvědomí tak silné že Doušek živé smrti tě přivede do lehkého spánku. Skoro tě odepsali." Sneape tě už chtěl pohřbívat, to se nám doneslo."

"Zajímavé, jdem na snídani, už vím proč mám takový hlad."

Když vešel do velké síně, všichni ho sledovali. Harry jen zakroutil hlavou a šel si sednout. Pořád ovšem sledoval co se kde děje. Sotva si sedl už se k němu přiřítila madam Pomfreyová.

"Pane Readly, co tu pro všechny svaté Merliny děláte? Máte být na ošetřovně, vždyť jste byl témšř mrtvý."

"Paní ošetřovatelko, jsem ny\ní v naprostém pořádku a nikdy jsem se necítil líp. Takže si jděte hledat pacienty jinam." otočil se kní zády a věnmoval se snídani. Ošetřovfatelka něco zaprskala a odešla.

Když dojedl a chystal se vstát, uslyšel v mysli čísi hlas.

Harry, si v pořádku?

Hermiono?

Ano jsem to já bratříčku.

Jak? Kdy? Nedostávalo se mu slov.

Ty si byl tři dny v bezvědomí. Já využila situaci a začala jsem studovat nitrozpyt a nitrobranu. Všimla si toho El a pomohla mi s tím. Vysvětlila mi základy a trénuju s ní.Takže jsem schopna domluvit se i s ní.

Co s tebou bylo?

Povídal si. Až budeš někdy po úrazu na ošetřovně, nebo to nech na prázdniny. Ponoř se za pomoci nitrobrany do svého magického jádra a promluv si se svou Magií vůle. Dozvíš se mnohé anejspíš se ti úplně obrátí pohled na svět.

Dobře Harry.

Jsem rád, že si to zvladla, opatruj se. A můžeš pomoci ostatním s nitrobranou.

Ty chceš, aby jsme se učil i Ron weasley? Nevíš jak to mám dokázat?

Zmiň se, že nitrozpyt občas na studenty používá sám netopýr Severus Sneape a uvidíš jak rychle se bude chtít učit.

Dobře Harry. Měj se. Bála jsem se o tebe.

Jasně, nenašla by si své rodiče, kdybych umřel co.

To není pravda. Už jednou jsem tě málem ztratila. Nechci tě ztratit, mám tě ráda. Jsi předce můj bratr a když jsem zjistila, na čí straně stojíš ulevilo se mi.

Harry se v jen v duchu usmál, tohle mu nikdo ještě neřekl, ale zahřálo ho to u srdce.

Měj se.

Ukončil spojení a vidal se na hodinu.

 

Čas utíkal. Harry pořád měl co dělat. Buď se snažil najít své já, aby mohl lépe rozvinout svoji Magii vůle, nebo cvičil své následnovníky, už je i naučil svoji kletbu (ne)smrti. Pořád tajně byl sledován Brumbálovým fénixem, když zrovna vyučoval Eleonor a Ginny pořád nosila zprávy řediteli, i když se pořád nic nedělo. Mladý Draco vyučoval Creba a Goyla a sklízel úspěchy. Dokázali i samostaně myslet, i když ztratili na své hrůzostrašnosti. Pansy pořád sledovala učitele obrany proti černé magii.

Bradavice dostali pokutu za přechovávání zakázaných zvířat na pozemcích hradu. Hagrid si totiž tajně vychovával draka. Harry ani nepátral po kameni mudrců, protože veděl kde je uložen, jen nevěděl, co všechno ho hlídá. To jak projít kolem kerbera už věděl a doufal že přes ostatní se nějak dostane.

Zrovna seděl v knihovně a pročítal si nějaké knížky o obraně pro paté ročníky, když se kněmu přiřítila Pansy.

"Harry, Profesor Quirel šel do třetího patra, tam kam nesmíme a nesl si harfu."

"Díky Pansy na tohle jsem čekal. Jdi za ostatními."

Rozhlédl se po okolí a nespletl se. Viděl v rohu Hermionu jak si děla z nějaké knihy výpisky.

Soustředil se a návázal myšlenkové spojení.

Hermi? Slyšíš mě?

Jasně a zřetelně, bráško, co se děje?

Vyrazíme po stopách Quirela. Šel si pro Kámen mudrců.

O tom jsem už četla, ale nevzpomenu si na souvislosti.

To teď neřeš, jde se, ať ho předběhneme. Harry jejich skupinu vedl a Hermiona se držela těsně za ním.

Zastavili před dveřmi, které bedli ke kerberovi. Popadli dech a harry otevřel. Jak čekal, nebylo zamčíno. Hned jak vešel všiml si harfy, která vydhrávaa pomalou ukolébavku. Ani se moc nerozhlížel po okolí a zamířil k otevřenému poklopu v podlaze. Hermiona čla hned za ním.

"Dámy mají přednost!" nabídnul Hermioně jít první.

"Ale ne tam kde by mohlo být nebezpečí."

"No jak chceš." A skočil do neznáma. Hermiona hned za ním.