Jdi na obsah Jdi na menu
 


21. Kapitola

28. 8. 2013

Harry sledoval, jak odchází všichni smrtijedi ze schůze. Když síň opustil poslední smrtijed, otočil se na Pána zla.

„Mistře, co pro mě máte za úkol?“

„Tato kniha je můj deník. Předáš ho Grangerové.“

„Promiňte, můžu se zeptat, proč chcete, abych váš deník věnoval mudlovské šmejdce? Vždyť toho není hodna.“

„To se pleteš, slyšel si někdy pověsti o Tajemné komnatě?“

„Ne, mistře.“

„Tuto komnatu vybudoval tajně Salazar Zmijozel. Já ji objevil a zjistil jsem, co ukrývá, Baziliška. Díky tomuto deníku bude znovu otevřena a Bradavice budou očištěny, nebo aspoň Brumbál bude nahrazen.“

„Odhaduju, že deník majitele nějak ovládne a donutí ho otevřít tu komnatu. A protože je to váš deník, tak se z Baziliškem domluvíte. Ovšem první podezření padne na mě.“

„Ano, proto si přes prázdniny nachystáš dostatek mnoholičného lektvaru.“

„Nebylo by lepší, kdyby ho připravil Severus? Je lektvarový mistr.“

„Ne, nikdo ze smrtijedů o tomto úkolu nic neví, a tak to i zůstane. Tuším, že mám ve svých řadách špeha a já si zjistím, kdo to je. Na konci prázdnin budu vědět, kdo donáší Brumbálovi.“

„Pane, jak to chcete dokázat, smím-li to vědět.“

„Ano, ty můžeš. Během prázdnin budou náhlé útoky. Ovšem lidi budou předem vybráni a přes prázdniny se prostřídají. Já si budu jména smrtijedů evidovat, a když se objeví ti Brumbálovi papoušci, tak si udělám poznámku. Na konci prázdnin porovnám, kdy se ukázali Papoušci, a kdo věděl o akci. A ten, kdo bude při každém tom útoku, je špeh.“

„Perfektní plán, mistře. Chci se zaptat, jakou volnost budu mít o prázdninách?“

„Volnost?“

„No, jestli budu moci opouštět sídlo, nebo ne?“

„Dovolím ti opouštět sídlo.“

„Děkuji mistře. Nyní se vrátím do Bradavic, přece jen od pondělka začínají zkoušky.“

„Doufám, že budeš nejlepší.“

„Nic jiného bych ani nepřijal. Nashledanou Mistře.“

„Přijďte spolu s Ginevrou hned, jak dorazíte do Londýna.“

Harry jen přikývl a vrátil se do Bradavic. Rovnou zamířil do pokoje prvních ročníků a šel spát.

Druhý den odpoledne, Harry opět svolal schůzi jeho stoupenců.

„Dneska vás nijak nezdržím, vím, že si chcete opakovat na zkoušky. Ale mám pro vás několik slov.

Celkem jsem s Vámi spokojen. Draco, tobě se povedlo něco, čemu bych ještě před rokem nikdy neuvěřil. Přijmu Crabea a Goyla na konci prázdnin a rozšířím tak naše řady.“ Pak se otočil na Pansy.

„Pansy, ty si také dobře plnila úkol. Bohužel jsem přišel pozdě já. Podcenil jsem situaci, ale není to tvoje chyba.“

„Ti, kteří jsem právě pochválil, smějí mít na mě jednu prozbu, když bude v mých silách splním ji. Nyní můžete jít. Jen Ginerva tu zůstane.“

Když osaměli, tak opět spustil. „Ginny, tebe nemůžu chválit před ostatními, protože Brumbálovi donášíš tajně. S tebou jsem také spokojen. A v tomto roce se sním ještě jednou sejdeš. Pán zla podezřívá někoho ze svých věrných ze špionážství, proto se rozhodl otestovat své přivržence během prázdnin.“

„Jako odměnu tobě, ti splním svůj slib. Na začátku prázdnin se dozvíš, kdo je tvá pravá rodina. Ale napřed si tě otestuju, co si ochotna dát. Nyní můžeš jít.“

Harry tam osaměl a očekával další návštěvu.. Ta opravdu za půl hodiny dorazila.

„Vítej El!“

„Neříkej mi El! Tak mi smějí říkat jen přátelé!“

„Ty si, ale paličatá, já tě chci poznat. Jsme zasnoubeni a já bych si přál, abychom si rozuměli a já nemusel pravidelně kontrolovat jídlo na jed. Ovšem o tom jsem s tebou nechtěl mluvit.“

„Jed v jídle?“ a nasadila zamyšlený výraz.

„Jsem spokojen s tím, jak mi sloužíš,“ toho odfrknutí, které vydala Eleonor si nevšímal a pokračoval. „Já věrnost odměňuji, řekni si libovolné přání a když bude v mých silách, tak ho splním.“

„Aby si se zabil, to asi neprojde co?“

„Uhádla, rozmysli si to a až budeš vědět, tak řekni.“

Eleonor odešla a Harry se vydal do knihovny. Tam našel poslední osobu, kterou hledal Hermionu. Sedl si na židli, tak aby na ni viděl, otevřel si knihu. A navázal kontakt pomocí nitrozpytu.

Ahoj Hermi!

Harry?

Kdo jinej.

Ahoj, co potřebuješ?

Jen ti popřát přijemné prázdniny. Přemístím tě za rodiči až se vyklidí nádraží, to odhaduju na osmou hodinu. Takže ti doporučuju si jít někam sednout. Nejdřív se totiž ukážu v sídle Pána zla.

Dobře, budu na tebe čekat, hodně štěstí při zkouškách.

Tobě taky hodně štěstí.

Harry se už začetl do knížky, kterou začal důkladně studovat. Bylo to přeměňování, z kterého dělali zkoušku hned v pondělí.

 

Týden uběhl jako voda. Harry očekával těžší testy. Dostal samé vynikající a umístil se jako nejlepší student ze Zmijozelu. Už seděl v síni na sváteční večeři. Dnes je vyhlášení vítězů o školní pohár a famrfpálový pohár. Vedle něj si sedla Ginny

„Potřebuju s tebou mluvit.“ Harry jen přikývl.

„Po večeři.“

Jakmile skončila večeře, povstal ředitel Bradavic na svůj každoroční proslov.

„Milí studenti a studentky, další rok je za námi a já doufám, že jste naplněni novými poznatky a že vám vydrží i přes prázdniny. |Je těžká doba a proto vás žádám, buďte opatrní. Jednejte podle toho, co je správné a ne, co je snadné.“ Odmlčel se, ale po chvilce zase pokračoval.

„Je načase vyhlásit výsledky. Nejprve začneme Famfrpálovým turnajem. Na čtvrtém místě se umístil Mrzimor se 100 body,“ Počkal až odezní zdvořilý potlesk a pokračoval. „třetí místo obsadil Havraspár se 190 body.“ Opět počkal až odezní potlesk. „ Druhé místo náleží Nebelvírskému družstvu a to se ziskem 260 bodů.“ Počkal až dozní potlesk a vyhlásil vítěze. „A vítězem se stává Zmijozel se 370 body. Gratuluji.“ po odeznění potlesku se objevil pohár, který Albus předal kolejnímu řediteli, Severusovi Sneapovi. Pak se ujal ředitel opět slova.

„Než vyhlásím vítěze školního poháru, musím ještě přiřadit pár bodů, slečně Grangerové. Uděluji odměnu sta bodů, za prokázání odvahy, důvtipu a chladné logiky, kterou projevila tváří v tvář nebezpečí.“ Ozval se velký potlesk, hlavně od stolu, kde seděli Nebelvírští studenti.

„Nyní na posledním místě se umístil, i když těsně, Havraspár. Dosáhl 324 bodů. 332 bodů dosáhl Mrzimor a tím se řádí na třetí místo. Druhým místem se může pyšnit Zmijozel, který dosáhl 450 bodů. A dnešní výzdoba se přemění na Nebelvírskou za zisk 460 bodů, což jim dává nárok na školní pohár.“ Hned na to se objevila barva Nebelvíru v celé síni.

Harry pozoroval Nebelvírský stůl, a když našel Hermionu, tak použil nitrozpyt.

Gratuluju vám.

Děkuji, ale Brumbál to nemohl udělat okatěji, že?

Co máš na mysli? Dělal nechápavého.

Ty to moc dobře víš, dali mi akorát body, aby Nebelvír vyhrál.

To souhlasím, ale tuším, proč to udělal.

Tak mi to pak povíš. Jo dávej si pozor, něco jsem zaslechla, že v expresu vás chce navštivit Ron.

Díky za varování.

To už studenti odcházeli. Harry tedy vyšel ven spolu s Ginny a zamířil do jedné s prázdných učeben.

„Co si potřebovala?“ Zeptal se jí, když zabezpečil místnost proti vyrušení.

„Brumbál mi dal za úkol zjistit, nějaké podrobnosti o průběhu testu.“

„Bude vždy určité skupiny smrtijedů vodit na určité mise a bude si evidovat, kdo kam šel.“ To mu řekni. Snad mu to dojde.“ Zrušil ochranu místnosti a vyrazil do společenské místnosti, byl unaven a zítra ho čekala cesta vlakem. Taky nechápal, proč se nemůže přemístit rovnou z Prasinek. Přenášedlo měl už připravené.

 

Při cestě vlakem se stalo to, před čím ho varovala Hermiona. Navštívil je Ron i s dvojčaty. Harry je vyhodil dřív, než stačili něco říct a pak zamknul, aby se nemohli vrátit.

Cestou si povídali hlavně Draco s Pansy. Ginny se občas zapojila do konverzace. Harryho nikdo neoslovoval, byl zamyšlen a přemýšlel o tom, co se za rok stalo.

Za ten rok si udělal už obrázek na své následovníky a přemýšlel nad dalšími kroky.

Nejvíc ho trápila Ginny. I když to nedávala na době znát, tak se jí nelíbilo, co dělá. Nelíbila se jí představa o budoucnosti po boku Draca, nelíbila se jí představa, že bude stoupencem Pána zla. Harry to všechno věděl, a věděl, že z ní bude skvělá pravá ruka, ale za ty prázdniny ji musí něco naučit.

Nad Dracem moc přemýšlet nemusel. Ten je vychováván a rozmazlován ozcem. Musí mít na něj větší vliv než otec a změní ho.

U Pansy to bude horší, ta je fanatičkou. Obával se u ní, aby z ní nevyrostla druhá Belatrix.

A posední zatím člen, Eleonor, u ní věděl, na čí straně stojí. A něco mu napovídalo, že v novém roce si na ni bude muset dávat pozor.

V podobných úvahách vlastně přečkal celou cestu. Když vystoupil z lokomotivy, postavil se trochu bokem a chytnul Ginny. Pak už se jen přemístil do sídla lorda Voldemorta.

 

 

Konec prvního dílu

Další díl se jmenuje Harry Potter a hry s Baziliškem