Jdi na obsah Jdi na menu
 


16. Kapitola

28. 8. 2013

Hermiona seděla u stolu s Ronem a jeho bratry, Fredem a Georgem. Včera se dozvěděli, že přišli o bratra. Naklonila se k Ronovi.

"Pomstíme se, já rodiče ty bratra."

Ron na to nic neřekl. Potichu jedli. Hermiona právě dojedla, když před ní přistála školní sova. Převzala si balíček, který přinesla. Dřív než ho stačila otevřít, tak si všimla vzkazu, otevřela ho a přečetla.

 

Hermiono,

posílám ti dodatečně dárek k vánocům. Nejde o tu knihu, co obsahuje balíček, ale o ty informace, které obsahuje kniha.

Pokud by si ji nepoznala je to kniha rodů. Ta ti pár věcí prozradí a objasní. (PS dotkni se občas jména).

Knihu pak budu chtít zpátky.

 

PS: najdeš mě v nepoužívané učebně , vedle pracovny kouzelných formulích.

 

Hermiona tedy vzala balíček a odešla do svého pokoje, kde věděla, že nikdo nebude.

Hermiona nemohla uvěřit, co právě teď drží v ruce. Bude vědět kdo jsou její rodiče. Měla z toho strach, ale zárověň byla zvědavá. Píchla se do prstu a kapku nechala s kápnout na desky. Kniha se hned otevřela a viděla svůj rodokmen. Rychle nalistovala poslední generaci. Harry Readley je její bratr. Pak si vzpoměla na poznámku a klepla na jméno. Přečetla si to co Harry, jen už tam byl další odstavec o setkání s Trolem a jeho vánoční prázdniny.

Musí s ním mluvit. Věděla kdo ji to poslal. Vidala se do nepoužívané učebny, tak jak ji žádala postava ve vzkazu.

 

Před dveřmi se zhluboka nadechla a vešla.

"Ahoj , proč si mi to poslal?"

"Ahoj, Hermiono. Myslel jsem, že budeš ráda, když se dozvš, že máš bratra."

"Nevím jestli mám být ráda, že jsi taková stvůra. Proč si tolika lidem způsobil tolik bolesti?"

"Je hned několik důvodů. Musíš si uvědomit, že tou dobou, když jsem je údajně zabil, jsem o našem přibuzenství nic nevěděl. Za to jsem věděl, že Voldemort bude chtít vidět znak, na kterém jsem dělal. Zároveň mi bylo jasné, že ty budeš bojovat proti Voldemortovi a Grangeorvi, jsou příliš zranitelný. Tak jsem je navštívil a dohodl jsem se s nimi. A Billa jsem předstíral zabití, protože jsem dostal za úkol vyzkoušet kletbu smrti. To se mi povedlo, navíc jsem ji lehce upravil. Výsledek vidíš sama."

"Proč si mi to prozradil?"

"Počítám s tebou na jednu věc."

"Co potřebuješ?"

"Potřebuju aby sis přečetla tuhle knížečku." a podal ji tenkou knížku Magie vůle – mýtus?.

"Nechápu."

"Přečti si ji a pochopíš, potřebuju mít soupeře na straně dobra. Chci vás totiž ve fénixově řádu."

"Takže ty chceš abychom se vám postavili?

"Ano a samozřejmě nikdo se to nesmí dozvědět."

"Dobře Harry."

"Jo a abych nezapoměl, počítej, že vyprovokujem bitku mezi tebou, Eleonor a Ronem. Já budu s Ginnervou, Malfoyem a Pensy. Od tebe chci, aby si rychle zlikvydovala Pansy a pak pomohla Ronovi proti Dracovi. Eleonor chci vidět bojovat proti Ginny. A nezapomeň, očekávám vaše vítěztví."

"To myslíš vážně?"

"Ano. A nezapomeň nesnášíš mě." Rozevřel plánek bradavic a zkontroloval zda nikdo není v dohledu. Pakji teprve dovolil odejít.

Sám se pak vydal do Zmijozelské koleje a do ložnic prvních ročníků, kde zalehl a spal.

 

Byla zrovna sobota a Harry se svoji partičkou hledal Weasleyovou a Grangerovou. S nimi najde i Eleonor a nechá věcem volný průběh.

Opravdu na ně narazili v jedné méně používané chodbě. Harry se dopředu totiž dohodl s Eleonor, že se jejich skupiny potkají.

"Hele Mudlovská šmejdka, Krvezrádce a kolejní krvezrádkyně. Weasly, už sis našel nějaký peníze, že se kolem tebe motají holky?"

"Závidíš?"

"Ani ne, než abych si vybral Grangerovou, tak si radši vyjdu s bobrem, má menší předkus."

"Wingardium leviosa!" vykřikl Ron a kus dlaždice vylétl do vzduchu a zasál Draca, přímo do obličeje. To Draca trochu zaskočilo, takže ho trefil ten kus dlaždice ještě ještě jednou, když Ron uvolnil kouzlo, zrovna, když byl Draco pod ním."

na to se strhla bitka. Hermiona si během čtyř kouzel v rychlém sledu zbavila Pansy. Pak šla pomoci Dracovi, který udatně vzdoroval oběma soupeřům. Ale se zápasem, který předváděla Ginny s Eleonor, se nedal srovnat. Ginny proti Eleonor metala jedno kouzlo za druhým a Eleonor uskakovala, nebo je likvidovala. Byli ovšem perušeni příchodem profesora Sneape.

"Co se tady děje? Bitka na chodbách je zakázána. Všichni si odpykáte týden trestu a to v těchto dvojcích. Slečna Grangerová a pan Readley, Slečna Readleová  a Pan Weasley a Slečna Sneapová a pan Malfoy je poslední dvojicí. Slečna Parkonsová bude sama. Očekávám vás ještě dneska v sedm hodin u mě. Teď jděte na ošetřovnu.... jo a abych nezapoměl, třicet bodů za každého, z Nebelvíru, kteří souboj začal. Teď vypadněte."

Severus byl spokojen dal trest Readlymu a navíc dokázal strhnout body nebelvrské koleji. Hned se cítil lépe.

Ostatní, ač neochotně odešli na ošetřovnu. Kromě Harryho, ten se bitky neúčastnil, takže nebyl ani raněn. Ten vyrazil k sobě, chtěl se ještě něco naučit.

Po večeři se rozešel do kabinezu Sneapa. Před kabinetem stáli už všichni. Přesně v sedm zaklepali a na vyzvání vstoupili.

"Každá dvojice se postaví ke kotlíku a udělá lektvar, na který tam má postup.¨Slečna Parkinsová vypomáhá mě, přípravou ingrediencí."

Harry si tedy stoupl k jednomu z kotlíků spolu s Hermionou. Harry se podíval do pergamenu, který tam měli a přečetl si název lektvaru. Lektvar proti rýmě.

"Připravuj Ingredience, já umíchám lektvar."

"Nerozkazuj!"

Harry se ji podíval do očí a rozodl se vyzkoušet schopnost o které četl, když se učil nitrozpyt. Opatrně se ji začal nabourávat do mysli. Postupoval opatrně, ale najednou narazil na bariéru.¨zkusil přes ní projít, ale cítil, že je silná. Přestal útočit. To vše proběhlo během necelé vteřiny.

Hermion se obrátila ke stolu a začala připravovat inredience, které budou potřebovat a Harry po chvíli začal připravovat lektvar.

Když měl chvilku času kouknul se k o staním stolům. Všiml si, že tento lektvar připravují všichni.

Ale oni jsou zatím v přípravě nejdále. Ron a Eleonor a byli lehce za nimi, ,ale všiml si, že Eleonor musí některé ingredience upravit. Draco a Ginny se zase nemohli dohodnout kdo to bude vvytvářet elixír a kdo ingredience, takže každý dělá něco a navzájem se pletou pod nohy a profesor komanduje Pansy jak se připravují ingredience. Harry se vrátil ke svému kotlíku.

A přemýšlel, jak nejlépe si promluvit s Hermionou v soukromí. Něco ho napadlo. Půjde na ošetřovnu. Na pergamen napsal promiň Hermiono, až bude klid probuď mě a nechal ji to přečíst. Když se po něm podívala Hodil do kotlíku o jednu přísadu víc a zamíchal po směru, a ne proti směru jak se měl míchat. Jak Harry očekával reakce byla okamžitá. V kotlíku to začalo z  ničeho nic bublat a celý obsah vystříkl do všechh stran. Harry i Hermiona byli opařeni. Harry byl opařen od pasu nahoru, protože ji ještě zvětšího zakryl. Hermiona to odnesla jen opařenou rukou.

Hned po tom u nich byl Sneape. Vy neschpní nemehla, jak dokážete zkazit tak primitivní lektvar? Slečno Grangerová, můžete chodit?" Hermiona jen přikývla. Tak pojďte hůlkou Harryho nadzvedl, protože upadl od bolesti do bezvědomí.

Na každý kotlík seslal nějaké kouzlo. "Všichni přestanou pracovat a dokončí lektvar až přijdu a

povolím vám to."Severus oba odvedl na ošetřovnu, kde jakmile je viděla ošetřovatelka, Co dělali.

"Zkazili lektvar proti rýmě, a on se jim vylil."

"To jde?" Podivila se ošetřovatelka.

"Ano, v celé fázi jen jednou."

"Takto měli hodně smůly."

Profesor lektvarů odešel zpátky na hodinu a ošetřovatelka, nejprve ošetřila ruku Hermioně. Vyčistila ji a pak ji potřela nějakou zelenou pastou. Pak se přesunula k Harrymu. Tomu udělaa to samé, jen ji to zabralo delší dobu. Celou dobu Hermiona sledovala Harryho, nechápala proč to udělal. Bylo ji jasné, že to udělal schválně, ale bylo snad jednoduší možnost, jak si se mnou promluvi.Udělala si poznámku, že poak zkusí na něco přijít.

"tak slečno Grangerová, mast musí působit 3 hodiny a pak se znovu natřít, to celkem čtyrykrát zopakovat., takže tu strávíte celou noc. Odpočébvejte

Hermiona  záviděla Harrymu jeho bezvědomí. Popálené místo a zeleená mast svědila, že  ji nedovolila ani pořádně na nic myslet. Kdyř se na to ptala ošetřovatelky, tak ji oznámila, že je to normální a s každým potřením to bude snesitelně.

Když ošetřovatelka odešla, vzala si hůlku a na Harryho seslala Enervate, aby se probudil z bezvědomí.

Harry otevel oči a rozhlédl se.

"jak jsem na tom?"

"Od pasu nahoru jsi téměř celý opařený, co tě to napadlo?"

"Potřeboval jsem si s tebou promluvit, ale když o tom zpětně přemýšlím, tak jsem měl najít jiný způsob. Proč to tak svědí?"

"Souhlasím, že to nebyl dobrý nápad s svědí to proto, že to reaguje mast na postižená místa."

'Sakra já chci zpáty do bezvědomí?"

"Co přesně měl znamenta ten tvůj vzkaz?"

"Nejprve jsem se omlouval za zranění, které ti tím způsobím a pak jsem tě poprosil, ať mě probudíš. Jakmile jsem se zaštítil, seslal jsem na sebe mdloby. Neměl jsem chuť cítit tu bolest."

"A co si mi to tedy chtěl, ty blázne?"

"Ty si se učila nitrozpyt?"

"Ne proč, co to je?"

"Najdi si v knihovně, knížku obrana a útoky myslí. Najdeš tam na tomto odvětví magie, nějaké informyce."

"Kvůli tomuhle si se chtěl nechat přizabít?"

"Tak vážné to nebylo, nevíc nejhorš íje ta svědivost, ještě, že to bude ustupovat. Navíc to nebyl hlavní důvod."

"Ty už máš nějakou tu bariéru teď. Needokázal, jsem to vniknout do hlavy. Chtěl jsem ti psolat zprávu."

"Jo a jakou?"

"Víš, že ti už ani nevím."

"Ty si cvok,  kvůli nějaké nedůležité zprávě zkončíš na ošetřovně."

"Já ti chtěl hlavně říst o té nitrobraně, už sis přečetla tu knihu?"

"Ano."

"A?"

"Opravdu si myslíš, že to není jen legenda?"

"Ne, já už sem si ověřil, že něco podobného ovládám taky."

"A myslíš, že t oovládám já?"

"Myslím, jsme přece sourozeci, dokoce dvojčata." Usmál se na Hermionu.

"To je poprvé co tě vydím se usmívat, vždy máš na sobě výraz, vše je mi jedno, vše jde kolem mě."

"Používám nitrobranu, obrana proti vniknutí do mysli, ale je to náročná disciplína. Ovšem budu chtít, aby si ji ovládala taky, a ne se spoléhala na magii vůle. Pak se odučíš i nitrozpyt a budeme se moct dorozumět pomocí mysli, když budem v blízkosti."

"Tak to se může hodit. Nechceš zkusit mi posílat zprávy už teď?"

"To bych mohl, stejně není co tu dělat."

 

Severus Právě odvedl Readleyho a slešnu Grangerovou na ošetřvnu. Ošetřovatelka ho přivedla na jednu věc. Readley je schopný připravit jakýkoli lektvar, který zadávám třeťákům, aby náhodou pokazil, ten lektvar je téměř nulová. Navís šprtka Grangerová, není šprtkou pro nic za nic. V lektvarech patří mezi nejlepší. Ne jejich dvojce to musela udělat schválně, ale proč? Tyto vnitřní mylšenky, ho zaměstnali na cestě zpět do třídy. Do učebny už vchzel s jeho ledovým klidem. Mávl hůlkou.

"Můžete pokračovat."

Když ho měli hotové, propustil je. Sám pak zkontroloval kvalitu a ty které se dali použít rozlil do flakónků. Naskládal asi deset lektvarů do krabičky a zavolal si skřítka.

"Pán si přeje?"

"Předej do madam Pomfreyové, jsou to lektvary proti rýmě do zásoby."

"Ano pane," a s tichým puk skřítek zmizel."

Pak vzal pergamern  začal psát.

 

 

Vážený pane Drahmane,

zasílám vám nějaké lektvary na doplnění zásob.

Elixír proti rýmě

Hojivá mast Dr. Normyho

Doušek proti bolesti

Elixír proti bolesti

Kostirost

Balzám na duši

Klidňící doušek

 

                                                                                  Tajný dodavatel

                                                                                              Princ poloviční krve

 

PS: platit jako obvykle

 

Sroloval ho vložil ho do krabice, stejně tak tam vložil ty flakónky, které pozbíral od studentů.

Celou krabici odložil na jednu vrchní poličku. Očistil si plášť a zamířil do ředitelny.

 

"Dobrý den pane ředitel." Pozdravil ředitele bradavic, jakmile dostal pokyn pro vstup.

"Dobrý večer, Severusi. Dneska vypadáš nějak spokojeně.

"Dal jsem na týden trestt mladýmu Readlymu, strhnul body smečce z Nebelvíru a též jim dal trest."

"Severusi, smečka?"

"Když se prali, tak se jim dost podobali. Dali si souboj. Nevím jak by to skončilo, zasáhl jsem. Jen Readley postával opodála sledoval je."

"To si se přišel jen pochlubit svoji dobrou náladou?"

"Já se nechlubím. Přiel jsem spíše oznámit co dělo na trestu. Mladému Readleymu se nepovedl lektvar. Pracoval ve dvojci se slečnou Grangerovou a nepovedl se mu letkvar proti rýmě."

"To taky jde?"

"Ano, pokud se bude správně postupovat."

"Co tím naznačuješ? Že by konečně bylo něco, v čem Harry Readly neviniká?"

"Ne, myslím si, že to udělal schválně, ale nevím proč."

"Nepotřeboval někam odejít?"

"Nevím, když jsem je vedl na ošetřovnu, tak byl v bezvědomí, nedivím se. Lektvar ho opařil od pasu výš, téměř všude. Slečna Grangerová měla poraněnou jen ruku.

"tak t oměla štěstí. Prosím tě, Severusi, jukni se ještě na ošetřovnu  koukni se jestli to je vše v pořásdku."

"Dobře. Dobrou noc Albusi."

"Dobrou."

A Severus odešel. Taak ják slíbil, vzal to přes ošetřovnu, oba lehce oddechovali. Zase odešel a šel spát.