O tom jsme se mohli přesvědčit, když například firma CERMAT svým projektem „státní maturity" včetně televizních spotů, propagačních materiálů a jiných nákladů vysávala státní rozpočet. Tyto finanční prostředky potom státu chyběly a důsledkem bylo propouštění učitelů nebo snižování jejich platů. S podobným případem jsme se setkali také u policistů, kdy byla hromadně propuštěna tisícovka zaměstnanců, ačkoliv vysoce postavení policisté inkasovali tučné odměny ve výši 240.000,-. Nebo ve zdravotnictví, kdy do nemocnic nedodávají operační přístroje výrobci přímo, ale přes některé soukromé firmy, které jejich dodání výrazně prodražují. A tyto chybějící prostředky se potom získávají z platů zaměstnanců ve zdravotnictví nebo na poplatcích od pacientů.

Reklama - sponzorováno - ODKLON.CZ

"Za celou dobu naší existence jsme pomohli odklonit stovky projektů primárně ze státních zakázek či firem ovládajících státem. Díky tomu mohou desítky politiků ze všech stran (krom komunistů, jelikož nám to náš etický kodex neumožňuje) a hlavně manažerů dosazených politiky na vrcholná místa státních či polostátních firem beztrestně benefitovat ze své mnohdy extrémně náročné práce."

Pokud jde o samotnou výši státního dluhu, tak na tom pravice a prý i tzv. demokratická levice mají svůj podíl společně. Tak například bývalému ministrovi Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD) mnozí vytýkají výrazné zadlužení, kdy v letech 2003 až 2006 došlo ke zvýšení státního dluhu z 493,2 na 802,5 mld. Výhodou ovšem je, že tyto prostředky ve své době šly na povodňové škody a sociální systém. Pokles také mimo jiné způsobilo zařazování rozpočtových rezerv do výdajové složky státního rozpočtu. Zdůrazňuji, že za ministra financí Kalouska se naopak začaly počítat mezi příjmy, čímž byly deficity za jeho ministerské éry uměle sníženy.

V roce 2009, za vlády Mirka Topolánka (ODS), byl meziroční deficit nejvyšší za celou dobu existence ČR, tedy 178,7 mld. korun. A jen samotná výše dluhu se vyšplhala na 1 178,2 mld. korun. Druhý nejvyšší schodek byl za vlády Jana Fišera (2010 a s třetím nejvyšším se počítalo za vlády Petra Nečase (2011) ve výši 165,9 mld. Samotná výše dluhu se v současnosti (3/2012) vyšplhala na 1,5 bilionu korun. Takže až vám někdo bude tvrdit, že levice zadlužuje, tak si znovu přečtěte tento odstavec.