Jdi na obsah Jdi na menu
 


Peter Weckauf

img_2328.jpgPeter Weckauf se narodil ve Vídni v roce 1963. Mezi jeho kvalifikace patří například šéfinstruktor AKMA (Austria Krav Maga Association), instruktor Doce Pares Escrima (Dionisio a Cacoy Styl), instruktor Jun Fan Jeet Kune Do/Panantukan, instruktor Kali, instruktor Luta Livre, certifikovány instruktor Boxu, instruktor Wing Tsun, certifikovaný bezpečnostní specialista, diplomovaný trenér v oblasti vzdělávání dospělých, praxe v bojovém umění přes 30 let.

 

 

 

 T.C.S. Knife Fighting Concept je samostatný systém boje s nožem.

Zakladatelem tohoto systému je Peter Weckauf, který chtěl vytvořit systém, zabývající se výhradně boje s nožem.

T.C.S. Knife Fighting Concept je systém určený speciálně pro ty, kteří nosí zbraň. Správné používání a zacházení s touto zbraní je extrémně důležité, aby se zabránilo zbytečným škodám, a aby se zvýšily šance při násilném střetu s ozbrojeným útočníkem.

Díky svému pokračujícímu vývoji je T.C.S. Knife Fighting Concept moderní bojový systém s moderními tréninkovými metodami. Pilíře T.C.S. Knife Fighting Conceptu tvoří zejména obrana proti útoku nožem, proti ohrožování nožem, boj nože proti noži, prevence a de-eskalace, vzdělávání v různých typech nožů, taktické použití nože, stejně tak jako sportovní soutěže v boji s nožem.

 

PANANTUKAN CONCEPT - S.A.M.I. (Self Defense and Martial Arts Institute)

Panantukan ("filipínský box) vznikl pro boj na ulici a je to velmi špinavý boj, zaměřením podobný například izraelskému systému Krav-Maga.

Panantukan je založen na technikách nože a tyče, které byly upraveny pro boj beze zbraně. Jsou zde obsaženy nejen údery pěstí, ale také dlaněmi, malíkovými hranami, prsty, lokty, hlavou, předloktím, útoky kolenem, kopy na dolní pásmo, strhy, podmety, páky, vychylování atd.

Hlavním znakem je udržování krátké vzdálenosti od soupeře, úhyby, finty, zásahy a stažení. Nejčastěji jsou atakovány soupeřovi končetiny /ruce, nohy/, genitálie, oči, nos, krk a čelist. Známé je slovo "gunting", které označuje útoky na nervové body a svaly doprovázené současným blokem. To znamená, že obránce útočí přímo na soupeřovu ruku nebo nohu, která provádí útok.

 

ESKRIMA je a byla primárně bojové, ne sportovní umění, proto využívá spoustu různých zbraní. Nejtypičtější jsou ratanové hole a nože typu motýlek (neboli balisong), ale učí se také boji s vidličkovitými meči kampilan, dvoumetrovýmu tyčemi banka nebo dýkami kris s vlnitou čepelí.

Eskrima (neboli rvačka) se zakládá na principu úhlů. Nohy bojovníka se během zápasu neustále pohybují po stranách trojúhelníka, což má za účel to, aby se ecrimador nikdy nedostal do kouta nebo jiné nevýhodné pozice.

 

KRAV MAGA je moderní, praktickou, prověřenou soustavou sebeobranných technik, pečlivě koncipovaných tak, aby odpovídaly podmínkám současného, rychle se měnícího světa. Vyznačuje se natolik logickým a koherentním přístupem ke konfliktním situacím a sebeobranným technikám, že potenciálnímu praktikantovi umožňuje dosáhnout relativně vysokého stupně dovedností v poměrně krátkém čase.

Krav Maga se díky svým vynikajícím charakteristikám prezentuje jako ideální souhrn sebeobranných metod pro muže i ženy, osoby mladé i staré, pro lidi více či méně fyzicky vybavené.

Celý systém Krav Maga v sobě slučuje dvě integrální a na sebe navazující části: sebeobranu a boj zblízka v konfliktní situaci.