Jdi na obsah Jdi na menu

Vycházka 8.2.2014

6. 2. 2014

V sobotu 8.2.2014 bude další vycházka do přírody. Přikládám e-mail s informacemi, který jsem dostala. Kdo by chtěl jít, prosím, pošlete mi  e-mail nebo SMS, abych věděla, kolik nás půjde. V pátek v ZOO na kroužku vše domluvím. Děti mají mít s sebou asi 20 Kč na vstup na výstavu.  

Lenka Vítková

 

8. ÚNORA 2014  Vycházka do přírody s Pavlem Švecem… tentokrát bude spojená s výstavou Vlastimila Týmy, akademického malíře mělnického kraje. Půjdeme se podívat na krásné krajinomalby Mělnicka, Vysočiny a Šumavy a po shlédnutí výstavy se vydáme do mělnických nížin. PROGRAM: Výstava, procházka Hořínským parkem, podél laterálního kanálu do vesničky Vrbno, kde navštívíme původní ramena a tok Vltavy. Podíváme se na kachny na řece a budeme-li mít hodně štěstí, zahlédneme orla mořského, který tu přezimuje a pravděpodobně i hnízdí. Pak se vydáme zpět  na Mělník

ZÁKLADNÍ INFORMACE

Sraz je v 8:45 9:00 na mělnickém autobusovém nádraží. Spojení: autobus z Prahy jede tradičně v 8:00 hod z C Nádraží Holešovice a na Mělníce je v 8:45 hod.. je zde i možnost parkování. Návrat jako vždy po dohodě s účastníky. Délka trasy cca 10 -12 km, většinou schůdná. Trasa nenáročná, sjízdná i pro kočárek, případně se dá i upravit. Akce je to celodenní, proto jídlo  a pití s sebou. Možnost nákupu jídla je na Mělníce.

 

K vycházce v sobotu 8. února 2014    *anonce*

 
Přátelé, má býti krásně, tak snad jim to vyjde. Dnes jsem trasu prošel a bylo vskutku nádherný den. Zpívali zvonci, stehlíci, koňadry, modřinky, babky a lužní sýkory, u vod střízlíci, bubnovali datli, strakapoudi  a žluny. Klíčí pod listím spousta rostlin, geofyty vystrkují lístky. Srnčí zvěř pobíhala po polích  a bažanti v toku. Létají mouchy a pakomáři a komáři, lezou brouci na mrtvém dřevě v  Orla mořského jsem neviděl, ale potkal jsem starého myslivce, se kterým jsem si moc popovídal  a potvrdil mi, že od Vánoc tam viděl 2x pár. Což je v této době výborná zpráva. Badatelé, říkal jsem vám, bavte se s domorodci, tuze moc se toho dozvíte. Velmi milé setkání....Večer, asi okolo půl šesté jsem vyhoukal samce puštíka a samici v Hořínském parku. Stejně jako loni, jsou tu 3 páry a ukáži Vám teritoria těchto sov.

 
Cestu jsem prošel, může být několik variant, ale pokud bude alespoň jako dnes, stejně je v této lužní krajině bláto. Tomu se vyhneme. A jako vždy, děti vracím špinavé a utahané:))

 
Co ještě uvidíme... nádhernou výstavu obrazů, předjarní přírodu, nástup několika zpívajících druhů ptáků a jejich poznávání, lužní les po povodni  a jeho obnovu, stará ramena Vltavy, dosud zadržují vodu, takže paměť krajiny, četné říční tůně, dnes již vzácné biotopy, zámek v Hoříně, krásný kostel ve Vrbně. A možná toho orla mořského...
 
Těším se na Vás ...průvodce Pavel 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář