Jdi na obsah Jdi na menu
 


Je to tady!

30. 9. 2013

Jestliže jsem v minulém příspěvku psala, že podzim dává pomalu najevo svou přítomnost, tak se opravuji. Je totiž nenávratně zde a dává nám to silně pocítit.

Ranní teplota na mém teploměru za oknem ukazovala v šest ráno jeden stupeň nad nulou a já se musela štípnout do tváře, jestli ještě náhodou nespím. Vypadá to, že jsme si teplo již vybrali v létě a teď nezbývá než naštípat kupu dříví, nebo nastřádat ve stylu medvěda silnou vrstvu tuku a pomalu se uložit k zimnímu spánku.... Jinak to letos nevidím. 

funny-bear.jpg

Meteorologové opět jako každý rok hlásají jednu z nejchladnějších zim a já se děsím toho, že se letos jejich předpověď po několika nepovedených přecejen vyplní. Z globálního oteplování tady tak rázem máme hrozbu doby ledové, a nezbývá tak doufat, že si evoluce pospíší a nadělí nám kožíšek... Žeano.

Stop ale pesimistickým úvahám, zatím zde máme stále podzim, neboli babí léto a při nedávné procházce parkem a pozorování přírody jsem spatřila to, co jsem již dlouhou dobu očekávala. Ani nevím, kdy se to stalo, avšak uviděla jsem to... Barevné listí!

Silně promrznuta jsem tak běžela oznámit tuto radostnou novinu dceři, která však ani nezvedla oči od monitoru notebooku a prohlásila pouze znuděné pubertální "Hmm a co jako?". Já si však nenechám jen tak pokazit náladu, a tak jsem na sebe hodila pár dalších vrstev oblečení a vyběhla s igelitovou taškou na lov. 

p1090749.jpg

Při stmívání jsem se vrátila domů, dcera se za odpoledne očividně ani nehla z místa a jediný důkaz o pohybu byla miska od popcornu, avšak uvítala mne alespoň pohledem. V pravěku by ze mně měli radost. Igelitka byla plná, a kromě různěbarevného listí jsem po těžkém boji ulovila i pár kaštanů, které prý dodávají energii a navíc se dají užitečně využít například na nějakou dekoraci. Tak uvidíme, co vymyslím :) 

A pokud jste dosud neviděli některé z mých dušičkových dekorací, možná se ptáte, na co vlastně listy. Na pletení růžiček z javorového listí musí být listy vláčné a nesmí být suché, takže jsem se do toho ještě ten večer pustila a tady je výsledek. Není toho tak moc, jak jsem očekávala, ale na pěknou dekoraci se využijí a podzim je ještě mladý :)

p1090740.jpg

Pro ukázku přidávám pár obrázků  a někdy v nejbližší době se snad dočkáte i návodu jak vlastně na to. Jasně, mohli byste  si to vlastně najít i na internetu, ale kdo k tomu bude mít super sarkastické a vtipné poznámky jako já? Haha... Tak jsme se zasmáli... Radši přejděme k obrázkům 

p1090779.jpgp1090778.jpg










Tak, práce mám nad hlavu, jak doufám uvidíte v příštím článku, který se mi snad podaří napsat již zítra a dnes je to ode mne všechno.

Pěkný večer!

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář