Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nadýchané knedlíčky v páře - chytrá a skvělá rychlovka

12. 9. 2013

 Ti, kdo mě znají, tak ví, že mám velmi ráda jídlo. Ráda ho jím. S jeho vařením je to vždy výzva, a proto mám ráda rychlé a chutné a hlavně jednoduché recepty.

Tento na nadýchané knedlíčky je od Jamieho Olivera, vyzkoušela jsem ho a byla jsem překvapená, jak neskutečně jednoduché to je a hlavně jak báječně jemně a nadýchaně to chutná.

Připravte si:

  • kokosové mléko (plechovka)
  • hladkou mouku (pokud Vám dochází, tak mix hladká a polohrubá půl na půl)
  • špetku soli
  • 1 kypřící prášek do pečiva

Poměr kokosového mléka a mouky je 1 díl mléka a 2 díly mouky hladké (nebo 1 díl hladké a 1 díl polohrubé). Z plechovky kokosového mléka o cca 350 ml/400g uděláte cca 14-16 ks knedlíčků.

Z těchto 4 základních surovin umícháte během chvilky buď v mixéru nebo v míse nádherně vláčné těsto. To stačí v rukách vyválet do kuličky a vložit do košíčků na muffiny (pokud máte pařáček na knedlíky nebo dřevěný set na vaření v páře pro asijskou kuchyni, stačí  košíčky z pečícího papíru). Já použila košíčky na muffiny ze silikonu. Košíčky zaplňte max ze 2/3, díky kypřícímu prášku nabydou. Košíčky dáte do hrnce, kde je na dně vřelá voda (cca 1-2 cm) a přikryjete, necháte vařit v páře cca 5-7 minut.

Pak už jen vyndáte a baštíte. Takto lze použít k masu a "naslano", samozřejmě dovnitř lze dát i náplň - na slano - mleté maso, škvarky. tvarůžky apod., nebo na sladko - ovoce či marmeláda, tvaroh...

Dobrou chuť!!!

 

originál receptu - Kuře na gril dim sum je zde (v angličtině i s obrázky) 

originál videorecept (v angličtině)

 kokosové knedlíčky

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Simple Ways to Mark down Blood Press

(Aabsemiaweby, 12. 10. 2018 23:43)

Poids est comment dur votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre coeur bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-moins-cher-france/

Blood Apply pressure on Readings Explained

(Aabsemiaweby, 28. 9. 2018 14:40)

Pression arterielle est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre moelle bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/how-much-does-cialis-cost-at-rite-aid/

What causes superior blood pressure

(Agromborma, 11. 7. 2018 19:26)

Compression est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre coeur bat, il pompe le sang par vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/osu-achat-cialis-original/