Jdi na obsah Jdi na menu
 


Křeček Džungarský

                    Křeček Džungarský

 

                   (Phodopus sungorus)

 

 

 

Délka těla:6,5-10 cm,délka ocasu:1 cm,váha:35-55 g.Způsob života:Aktivní je především v noci za tmy,ve dne většinou spí.MůžObrazekou se chovat samostatně,v páru i menších skupinkách(zde ale záleží na povahách jedinců).Základní barva srsti je šedá s tmavým pruhem na zádech,bříško mají bílé,ale podařilo se vyšlechtit několik barevných mutací.

 

Potrava:směs pro křečky,zelené krmivo,ovoce a zelenina,občas moučné červi,maso,vařené vejce a netučný tvaroh a jogurt.Luční semeno a větvičky na ohryzování.Oříšky,piškoty,rozinky jen zřídka jako pamlsek.Zajistěte přístup k čerstvé pitné vodě.

 

Chovatelské zařízení:minimální rozměry klece nebo akvária jsou 30 krát 40 krát 25 cm.Vhodné jsou rozmanité a členěné klece s prolézačkami,kolotočem a dalšími hračkami,kde se křeček dostatečně vyřádí.Vděčný bude také za domeček na spaní.Jako podestýlka jsou vhodné hobliny.

 

Rozmnožování:pohlavní dospělost nastává ve 3 měsících.Březost trvá 18-22 dní.Samice mívají do roka 3-4 vrhy po 2-10 mlád´atech.Od matky se odstavují ve věku 3-4 týdnů.

Délka života:křeček Džungarský se dožívá 2-3 let.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář