Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dopis advokáta ohledně změny stanov družstva

25. 8. 2014

Dobrý den,

posílám návrh změněných stanov BD a další informace ke schůzi. Na výkon funkce člena představenstva a kontrolní komise musí být nyní jednaná písemná smlouva o výkonu funkce, má - li být její výkon  za úplatu a tuto nechat schválit členskou schůzí. Můžu Vám zaslat vzor této smlouvy.

Žlutě označená místa ve stanovách jsou na zvážení  a na výběr.

V případě jakýchkoliv dotazů jsem Vám k dispozici.

Náležitosti pozvánky na členskou schůzi (dole § 636 a § 637 ZOK), její uveřejnění 15 dnů předem včetně textu stanov na internetových stánkách družstva, vyvěšení na nástěnce a odeslání členům družstva (stačí obyčejně + potvrzení o úhradě poštovného nebo osobní předání, je třeba svolat členskou schůzi i podle starých stanov i podle ZOK). Schůze se musí zúčastnit 100% členů, aby byly stanovy přijaty ( § 731 ZOK).

Svolání členské schůze

§ 636

(1) Svolavatel nejméně 15 dnů přede dnem konání členské schůze uveřejní pozvánku na členskou schůzi na internetových stránkách družstva a současně ji zašle členům na adresu uvedenou v seznamu členů. Uveřejněním pozvánky se považuje pozvánka za doručenou. Pozvánka musí být na internetových stránkách uveřejněna až do okamžiku konání členské schůze.

(2) Pozvánka obsahuje alespoň

a) firmu a sídlo družstva,

b) místo a dobu zahájení členské schůze; místo a doba zahájení členské schůze se určí tak, aby co nejméně omezovaly možnost člena se jí zúčastnit,

c) označení, zda se svolává členská schůze nebo náhradní členská schůze,

d) program členské schůze a

e) místo, kde se člen může seznámit s podklady k jednotlivým záležitostem programu členské schůze, pokud nejsou přiloženy k pozvánce.

§ 637

Má-li dojít ke změně stanov nebo k přijetí usnesení, jehož důsledkem je změna stanov, obsahuje pozvánka v příloze též návrh těchto změn nebo návrh usnesení.

 

S pozdravem

Mgr. Petra Švehlíková, advokátka

i.s. Mgr. Kateřiny Velkové advokátky