Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladí hasiči - červenec, srpen 2017

10. 9. 2017

Dolní Třešňovec

Ve dnech 8. a 9. července proběhl na hřišti TJ Dolní Třešňovec Hasičský víkend. V sobotu proběhli soutěže dospělých O zelený pohár a O pohár starosty města Lanškroun. V neděli se na stejnou startovní čáru postavila družstva Mladých hasičů. Jelikož máme pouze jednu základnu, probíhá naše soutěž jednokolově. Velkou roli hraje i štěstí, protože i malá chybyčka stojí cenné vteřinky. V kategorii mladších žáků nastoupilo 16 družstev. Nám se podařilo sestavit dvě družstva, A- 6. místo a B- 7. místo. Starší se v konkurenci 17-ti družstev také neztratili, s nejlepším časem sezony 16,08s získali 5. místo a tím 11 bodů do tabulky.

 

Drtič 2017

Dlouho očekávaná akce " Drtič 2017" proběhla ve dnech 10. - 13. srpna. Ve čtvrtek krátce po obědě se u hasičárny začaly tvořit skupinky s batohy, stany a mnoha dalšími věcmi. Po rozdělení do skupin jsme se auty přesunuli na 3 různá místa, odkud jsme se s pomocí mapy a buzoly vydali na cestu do tábory. Druhým úkolem bylo postavení stanů. Třetím úkolem dne bylo hlídkování. Když i poslední hlídka zalehla ke spánku, prohnala se táborem silná bouřka, to už nespal nikdo. Ráno jsme zjistili rozsah škod. Některé stany byly polámané, co šlo to jsme provizorně opravili. A jelo se dál.

V pátek jsme se věnovali střelbě ze vzduchovky, prozkoumávání jeskyně a terénímu lezení. Ačkoliv zdolání strmého svahu nebylo jednoduché, zvládli ho všichni a náleží jim velká pochvala. Když se začalo stmívat absolovovali jsme stezku odvahy (také všichni) a pak hurá do spacáků.

Sobota byla od rána sportovní. Proběhl víceboj, kterého se zúčastnili i dospělí. Každého čekal běh, hod na cíl, střelba, slalom, plížení, přeskok překážky. Odpoledne jsme si procvičili zdravovědu a dozvěděli jsme se spoustu zajímavých věcí od pracovníků "záchranky". Sotva jsme zalehli do stanů, zazněl táborem povel "NÁSTUP". Úkol byl jasný: v okolí tábora se ztratilo několik lidí a my je měli najít. Po krátké poradě velitelů družstev jsme se s výstrojí vydali do lesa. Podařilo se nám najít všechny figuranty, ošetřit jim zranění a dovést je do tábora. Pochvala od velitele, hrnek čaje u ohně a návrat do stanů.

V neděli nás čekal už jen úklid tábora a přesun k hasičárně.

Děkujeme všem, kteří pro nás tuto akci připravili.

smiley Bylo to moc fajn!!!! smiley


 

Třebovice

Na závodech ve Třebovici 20. srpna nás čekaly dva pokusy v požárním útoku (započítává se lepší z dosažených časů). Mladší předvedli dva vyrovnané pokusy 20,45s a 20,18s a tím získali 8. místo. Starším se první pokus moc nepovedl, ale druhý se vydařil, s časem 17,13s obsadili 8. místo stejně jako mladší.

 

Dolní Dobrouč

Předposlední závod ligy v požárním útoku proběhl tradičně v D. Dobrouči tentokrát 27. srpna. Soutěžní družstva zde plní dvě disciplíny - první je štafeta dvojic a pak následují dva pokusy v požárním útoku. Družstvo mladších ukázalo, že umí a s časem 73,04s získalo ve štafetě 4. místo. Starší byli ještě rychlejší s časem 62,53s obsadili pěkné 10. místo ve své kategorii. První pokusy v požárím útoku se našim moc nevydařili, ale druhé byly o poznání lepší. Mladší s časem 19,34s obsadili 10. místo a starší s časem 17,59s získali 12. místo. V průběžném pořadí ligy jsou mladší na 6. místě s 58 body a starší na 11. místě s 30 body.