Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ochrana osobních údajů

22. 5. 2018

Vnitřní směrnice stanovující pravidla pro zpracování osobních údajů

 

Směrnice č. 2/2018

     Směrnice č.2/2018 nahrazuje směrnici č.1/2018 upravuje pravidla pro zpracovávání osobních údajů osob pro Nařízení Evropského Parlamentu a Rady 2016/679, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES“

 

1) OBECNÁ USTANOVENÍ

          Dne 25. května 2018 vstupuje v účinnost Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR). Zásady ochrany osobních údajů informují o tom, jak spolek Výletníci Moravský Krumlov, z.s. (sídlem Klášterní náměstí č.143, 672 01 Moravský Krumlov, IČO: 023 76 113) získává, uchovává a dále zpracovává Vaše osobní údaje, a to v souvislosti s účastí na akcích pořádaných spolkem a jak dále s osobními údaji nakládá a chrání je.

Osobními údaji jsou jakékoliv informace týkající se identifikované nebo identifikovatelné fyzické osoby, případně rodinných příslušníků, pokud jste nám poskytli jejich osobní údaje.

Účelem této směrnice je informovat o tom, jak shromažďujeme, zpracováváme a chráníme osobní údaje, práva členů spolku a přihlášených osob na akce, jak a jakými prostředky je můžou uplatňovat.

 

2) ÚČEL, ROZSAH A DOBA ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

 

- Účel zpracování

     Osobní údaje zpracováváme v rozsahu nezbytném pro plánování akcí spolku, vytváření seznamů účastníků akcí, plnění našich smluvních či zákonných povinností a pro statistické účely, na základě uděleného souhlasu.

E-mail nebo telefonní číslo může být využito pro nabízení nekomerčních nabídek naších zájezdů, či akcí spolupořádaných spolkem Výletníci Moravský Krumlov, z.s..

Vybrané fotografie pořízené na akcích spolku můžeme použít pro prezentaci na webu spolku a Facebooku.

 

- Rozsah zpracování

     Pro účely plánování akcí spolku zpracováváme údaje poskytnuté při registraci za člena spolku nebo poskytnuté při přihlášení se na akci spolku, především jméno a příjmení, datum narození, adresa trvalého bydliště, telefonní číslo a e-mail.

 

- Doba zpracování

     Osobní údaje nečlenů spolku uchováváme po dobu neurčitou - do odvolání souhlasu se zpracováním osobních údajů.

Jméno, příjmení, e-mail a telefonní číslo se uchovává na dobu neurčitou, pro poskytování nabídek nekomerčních akcí spolku, do odvolání souhlasu.

Osobní údaje členů spolku uchováváme po dobu členství ve spolku Výletníci Mor. Krumlov, z.s.. Osobní údaje budou po ukončení členství nebo pominutí účelu jejich zpracování odstraněny bezpečným způsobem.

 

 

3) PŘÍSTUP K OSOBNÍM ÚDAJŮM, SDÍLENÍ A PŘEDÁVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

     K osobním údajům má přístup předseda a místopředseda spolku a osoba pověřená zapisováním přihlašovacích údajů.

Osobní údaje můžeme poskytovat třetím stranám, jako jsou cestovní kanceláře, dopravní společnosti, pojišťovny nebo ubytovny a hotely, se kterými spolek spolupracuje na uskutečnění akcí, ale vždy jen pro účely plánování akcí či placení záloh a po souhlasu přihlášeného.

Přístup k osobním údajům má též vedoucí akce uvedený na plakátu zájezdu a to maximálně týden před akcí a do jejího skončení.

Jména a příjmení účastníků akcí spolku rozesíláme e-mailem ve formě zasedacího pořádku do autobusu nebo seznamu pro ubytování všem přihlášeným na konkrétní akci.

 

 4) SPRÁVA OSOBNÍCH ÚDAJŮ

     V souladu s platnými právními předpisy má přihlášená osoba nebo člen spolku právo požadovat přístup ke svým osobním údajům, které jako správce osobních údajů zpracováváme, právo na jejich opravu a výmaz. Má také právo požadovat vysvětlení ohledně zpracování osobních údajů

Může kdykoliv vzít zpět souhlas se zpracováním osobních údajů.

 

5) SOUHLAS NEZLETILÝCH OSOB

     Souhlas se zpracováním osobních údajů nezletilých osob přihlášených na akce spolku i jeho odvoláním dává zákonný zástupce nezletilé osoby.

 

 

Tato směrnice nabývá platnost v den schválení výborem spolku na mimořádné schůzi výboru, tj. dnem 20.5.2018

 

V Moravském Krumlově, dne 20.5.2018