Jdi na obsah Jdi na menu
 


Módní trendy - podzim/zima 2013-2014

 

Bohatství a odříkání, odvážné a konvenční – móda této sezóny odráží rozpory naší doby. Utlumené krizemi, jednotlivé styly jakoby si chtěly vytvořit své vlastní sny, a to s moudrostí a rozvážností. Vzniká tak elegance, která je inspirována obdobím po 2. světové válce.
Na přehlídkových molech triumfovaly kabáty, teplé a chránící - jako krunýř proti špatným zprávám. Sukně zakrývají více než dříve, obvykle jsou v délce na kolena nebo těsně pod ně. Šaty jsou většinou delší a zapnuty až po bradu. Zmizely třpytivé barvy a dominantními jsou černá s bílou, doplněná elegantní šedou. Tuto kombinaci pak omlazuje několik zimních pastelových barev – krémová, růžová nebo modrá.

Zakryjte se
Nový kabát byl vždy investicí ve velkém stylu. A rok 2013 není žádnou výjimkou.
Dobrá zpráva je, že tuto sezónu se nosí kabáty nejrůznějších střihů – velké a vlající, střízlivě chlapecké nebo ženské, barevné nebo v pudrových odstínech. Zbývá se jen rozhodnout...

Zaostřeno na sukně
S tím, jak se módní kolkece zaměřují na nově nalezenou ženskost, se do módního hledáčku opět dostávájí sukně. Společnou mají prodlouženou délku – na kolena nebo lehce zakrývající lýtko. Proč ukazovat vše, když záblesk kotníku či ladného lýtka je mnohem lákavější...

Ženskost
Kolekce této sezóny jsou ódou na eleganci a ženské půvaby. Siluety, které zdůrazňují ženskou postavu, křivky připomínající přesípací hodiny, stažený pas, živůtky zdůrazňující prsa a sukně měkce padající přes zaoblené boky...

Kostky a čtverce
Od červených až po zelené, modré a černé kostkované materiály. A to jak v tradičních vzorech skotského tartaru, tak i v inspirativních variacích módních návrhářů.

Kohoutí stopa
Christian Dior ji propašoval téměř všude – zakomponoval do květinových motivů. A najdeme je i u dalších návrhářů, jako Tommy Hilfiger, Gucci, Dolce & Gabbana.

Klimt
Inspirace z díla Gustava Klimta – bohaté a romanticky estetické, odkazující na secesní éru se objevily na molech v Londýně, Milánu i New Yorku.

 

Kostýmová tkanina flock Hedvábí Miranda Skotská kostka červená Plyš kohoutí stopa